- imunostimulator, ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar
- creşte rezistenţa organismului în diferite stări cu imunitate scăzută.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă: Adoptaţi un regim alimentar bogat în vitamine (B6, B12, C, E, beta-caroten) şi minerale (fier, zinc) care stimulează mecanismele de apărare ale organismului. Acestea se regăsesc în fructele proaspete (citrice, cătină, mere, fructe de pădure, kiwi, căpşuni, caise), în legumele de culoare roşie, portocalie, galbenă şi verde (morcovi, tomate, ardei, dovleac, broccoli, spanac, porumb, ceapă roşie, usturoi, etc.) consumate crude, sau preparate cât mai uşor (fierte în abur, coapte). Sunt bogate în aveste vitamine şi minerale şi cerealele integrale, ciupercile, seminţele neprăjite, uleiurile vegetale presate la rece. Sunt utile şi iaurtul sau chefirul doerece conţin lactobacili care ajută refacerea florei intestinale şi a imunităţii, precum şi produsele apicole: polen, propolis, păstură, lăptişor de matcă.
Este bine să reduceţi consumul de alimente rafinate care sărăcesc organismul de săruri minerale şi vitamine, alimente procesate şi conservate, dulciuri şi produse de patiserie, zahăr alb (se înlocuieşte cu miere), îndulcitori artificiali, consumul de băuturi carbogazoase, alcool, tutun, cafea.
Pentru o imunitate bună a organismului încercaţi să menţineţi un program de viaţă cât mai ordonat, cu somn la ore potrivite, realizaţi zilnic exerciţii fizice, ieşiţi în natură cât mai des posibil.
A se pastra la loc uscat si la temperatura mediului ambient.