Tort Raw de Ciocolata cu Fistic

De data aceasta Planteea propune o rețetă de Tort Raw de Ciocolata cu Fistic.

Pentru BLAT vom avea nevoie de: 
-1, 1/3 cană de migdale crude
-1/2 cană de curmale fără sâmburi
-3 linguri de cacao (putem înlocui cu carob pentru cei mici)
-3 linguri sirop de agave

Pentru CREMĂ ne trebuie: 
-300g caju hidratat 2-3 ore
-1,1/2 cană de lapte de cocos
-1/2 cană cacao
-1/2 cană sirop de agave
-1/3 cană ulei de cocos
-1 praf de sare

Pentru decor: fistic, boabe cacao sfărâmate.

Pentru blat punem in robotul de bucatarie curmalele si le maruntim bine pana devin o pasta ca un caramel, apoi adaugam si migdalele, pudra de cacao, siropul de agave (am turnat putin lapte de migdale pentru a se lega) si mixam bine. Presam compozitia intr-o tava cu fund detasabil si o introducem la rece.

Pentru crema mai intai mixam caju-ul pana devine pulbere ( nu prea mult pentru ca se va transforma in pasta) dupa care punem restul de ingrediente in blender si mixam bine pana obtinem o crema fina, satinata. Cantitatea de cacao si sirop de agave se poate ajusta in functie de preferinte. Din cand in cand oprim robotul si curatam peretii vasului cu o spatula. O turnam peste blat si introducem tortul in congelator peste noapte sau minim 4 ore. Inainte decoram cu ce dorim – noi am ales fistic dar la fel de bine pot fi fructe, cacao nibs, fasii de ciocolata neagra, fulgi de cocos.

Se portioneaza si se poate pastra la congelator 2-3 saptamani.

Enjoy it!

 

 

Comentarii

Comentariul a fost trimis!

Copyright © 2019 Plafar online Planteea.ro

Adaugate in cos:
Produs Buc Pret
Subtotal 0 produse 0 RON
Livrare gratuita la comenzi peste 250 RON
Taxele de livrare si totalul vor fi calculate in pagina de finalizare comanda
Salveaza ca wishlist Vezi cos

Produs adaugat cu succes in cos

Cantitate: buc
Pret produs: Lei

Subtotal produs: Lei


Articole in cos: buc

Total cos: Lei