Zaharul de cocos, dupa cum sugereaza si numele provine din fructul de cocos al palmierului de nuca de cocos. Cunoscut sub numele de Cocos nucifera, acest arbore se gaseste in special in tarile asiatice si zonele tropicale.
Zaharul din cocos ofera mai multe vitamine si minerale decat zaharul obisnuit. Zaharul de cocos contine vitamina C, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, zinc, fier si cupru. Zaharul de cocos ofera de asemenea cantitati mici de fitonutrienti. Se intalneste si vitamina B7 care reuseste sa ofere un plus de energie.
Cresterea rapida a nivelului de zahar din sange poate determina cresterea nivelului de insulina intr-un timp scurt, lucru care poate avea consecinte deloc placute pentru diabetici. Zaharul din cocos are un indice glicemic de 35, spre deosebire de zaharul obisnuit care are intre 60 si 75. Mai mult decat atat, zaharul din flori de cocos are un continut de fructoza scazut si il face o alternativa foarte buna a zaharului obisnuit.
Astfel, zaharul de cocos are beneficii pentru organism, devine un ajutor in a gestiona diabetul, participa la stimularea sistemului imunitar, la intarirea oaselor, este un adjuvant pentru reducerea tensiunii arteriale, contribuie la eforturile de scadere in greutate si imbunatateste starea de spirit.
Plafarul online Planteea iti pune la dispozitie produse variate cu zahar din flori de cocos, inclusiv nectar din cocos. Acesta are in compozitie 100% zahar de cocos, astfel nectarul de cocos este folosit ca indulcitor si se utilizeaza la gatit si copt.