De ce este indicat sa ii dai copilului tau miere de manuka

Miere de manuka in borcan

Mierea de manuka a câștigat vizibil popularitate în ultimii ani datorită beneficiilor multiple pe care le-a adus sănătății. Este o miere monofloră, care este adunată și preparată din floarea arboreluli de Manuka, arbore care se găsește numai în insulele sălbatice și nepoluate din Noua Zeelandă.

Recomandată de tot mai mulți specialiști, mierea a devenit unul dintre alimentele folosite și în cazul diferitelor afecțiuni ale copiilor. Iată de ce!

Mierea manuka inlocuieste antibioticele copiilor

Consumul de miere de manuka poate înlocui consumul de antibiotic la copii. Știm deja faptul că antibioticele nu sunt sănătoase, nici măcar în cazul adulților, cu atât mai puțin în cazul copiilor.

Proprietati antibacteriene pentru copii

Mierea de manuka are puternice proprietăți antibacteriene, antioxidante, antivirale, antiseptice, antifungice, antiinflamatorii, ceea ce o face un puternic adjuvant în susținerea sistemului imunitar, dar și ameliorarea mai multor probleme de sănătate.

Protejeaza copiii impotriva placii si gingivitei

Protejeaza împotriva plăcii și gingivitei. Sunt probleme dentare cu care mulți copii se confruntă încă de la vârste fragede. De cele mai multe ori, aceste probleme apar din cauza cantității mari de zahăr pe care cei mici o consumă și din cauza particulelor de mâncare ce pot rămâne printre dinți. Din aceste cauze pot apărea bacteriile, care ulterior, pot cauza probleme dentare. Cercetările făcute în domeniu, de către specialiști, au avut ca rezultat faptul că un consum regulat de miere de manuka poate reduce aceste probleme dentare.

Trateaza refluxul gastric al copiilor

Tratează refluxul gastric. Atunci când acidul gastric ajunge din stomac în esofag, apare și refluxul gastric. Dacă vor consuma miere de manuka, cei mici vor scăpa de aceste simptome neplăcute.

Trateaza racelile copiilor

Mierea de manuka poate fi eficientă și în cazul simptomelor ori problemelor de sănătate precum: răceli, gripă, dureri în gât, ulcer, gastrită, dureri de stomac, sindromul colonului iritabil, arsuri, probleme ale gingiilor, răni, infecții ale pielii.

Mierea de manuka hidrateaza pielea copiilor

Reface pielea uscată și deteriorată, având puterea de a hidrata și de a reface starea naturală a pielii, având capacitatea de a absorbi impuritățile pielii. Poate fi folosită ca un produs de îngrijire, de curățare a tenului, cât și în problemele cauzate de acnee.

Mod de administrare pentru copii

Mierea manuka este recomandată copiilor cu vârsta de peste doi ani, iar ca și mod de administrare, cu 30 de minute înainte de masă pentru a întări imunitatea și pentru a-l feri pe cel mic de răcelile din sezonul rece.

Despre mierea de manuka merita citit si:

Mierea de manuka – proprietati benefice pentru sanatate
Beneficiile mierii de manuka
Alternativa ecologica care fortifica sistemul imunitar
Cum iti ajuta mierea de manuka parul

4 thoughts on “De ce este indicat sa ii dai copilului tau miere de manuka

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.