3 lucruri importante de stiut despre cafeaua verde

 

3 lucruri importante de stiut despre cafeaua verde

Sursa foto: pixabay.com

(https://pixabay.com/ro/tehnologie-digital-comprimat-792180/)

 

Cafeaua verde este vedeta mai ales printre persoanele care isi doresc sa scape de kilogramele in plus fara prea mult efort. Pana acum 5-6 ani, nimeni nu auzise de cafeaua verde sau cel putin nu i se dadea atat de multa importanta ca in prezent pentru ca nu se stia exact ce beneficii are asupra sanatatii noastre.

Dupa ce specialistii au confirmat faptul ca acest tip de cafea este un aliat puternic al organismului nostru impotriva bolilor si a altor probleme de sanatate, din ce in ce mai multi nutritionisti au inceput sa o recomande. Misterul a continuat insa sa existe in jurul cafelei verde pentru ca nu se stia exact ce este si cum actioneaza asupra organismului nostru. Iata 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre cafeaua verde:

 

Boabele de cafea verde sunt de fapt boabe de cafea neprajite

Multe persoane cred ca aceasta cafea verde este o alta specie de cafea, cu mai multe proprietati. De fapt, boabele de cafea verde sunt boabe neprajite ce provin de la arborele de cafea si sunt mult mai sanatoase tocmai pentru ca nu sunt prajite. Prin prajire se pierd o parte din antioxidantii naturali, dar si acidul clorogenic, substanta cu multiple beneficii asupra sanatatii noastre cum ar fi: stimularea arderilor grasimilor din organism, reducerea absorbtiei de zahar, scaderea glicemiei, reglarea tensiunii, etc.

 

Cafeaua verde este un adevarat scut anti-cancer

Studiile clinice recente au demonstrat faptul ca persoanele care au introdus in alimentatie cafeaua verde au mai putine sanse de a dezvolta un anumit tip de cancer pe parcursul vietii. Acest lucru se datoreaza in mod special continutului mare de polifenoli (antioxidanti) care protejeaza organismul impotriva celulelor canceroase. Ne confruntam in fiecare zi cu momente de stres intens, cu un nivel mare de poluare in aer si cu radicali liberi care ne afecteaza treptat organismul. Specialistii sustin ca acesti antioxidanti pe care ii regasim in cafeaua verde incetinesc procesul metabolic al celulelor canceroase, te ajuta sa reduci stresul oxidativ si sa iti mentii starea de sanatate la cote inalte!

 

Cafeaua verde te ajuta sa slabesti fara efort

Oricine vrea sa scape de kilogramele in plus fara sa mearga la sala sau sa faca efort fizic in fiecare zi. Cafeaua verde a ajuns cunoscuta tocmai datorita acestui fapt. Dr. Oz, cel care a mentionat pentru prima data in 2012 efectele acestui tip de cafea asupra organismului nostru, sustine ca o cana de cafea verde zilnic este atat de eficienta in lupta impotriva kilogramelor in plus incat nu mai ai nevoie de sport sau de o dieta drastica. De cealalta parte, nutritionistii sustin ca eficienta cafelei verde este mai mare daca este asociata cu un stil de viata sanatos, cu o alimentatie echilibrata si miscare zilnica. Daca si tu te confrunti cu kilogramele in plus care nu vor sa se duca oricat de multe diete ai tine, poate ar fi bine sa inlocuiesti cafeaua normala de dimineata cu cafeaua verde si sa observi in timp rezultatele.

Dupa cum poti observa, cafeaua verde face adevarate minuni asupra sanatatii noastre. In plus, cafeaua verde are o aroma mult mai intensa si te ajuta sa iti incepi zilele cu multa energie! Daca nu ne crezi, incearca si tu cafeaua verde macar pentru o luna si vei vedea rezultatele! Starea ta de sanatate va fi mult mai buna, diminetile tale mai aromate, iar nivelul de productivitate la locul de munca va creste semnificativ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.