5 beneficii pentru care vei iubi ceaiul verde

5 beneficii pentru care vei iubi ceaiul verde

 

Știai că ceaiul verde este cea mai consumată băutură din lume, după apă? Acest lucru se datorează în mod special beneficiilor pe care ceaiul verde le are asupra sănătății noastre, dar și aromei subtile. O cană de ceai verde pe zi poate face minuni pentru sănătatea și dispoziția ta generală. Să vedem exact care sunt cele mai importante 5 beneficii pe care ceaiul verde le are asupra sănătății tale.

Te ajută să scapi de kilogramele în plus

Majoritatea dietelor de slăbit presupun un consum de ceai verde. Se pare că acest tip de ceai conține o substanță care blochează transformarea zaharurilor consumate în zaharuri simple care de obicei se depun pe abdomen sau coapse. Pe lângă faptul că nu se depun în zonele nedorite, ceaiul verde ajută și la transformarea zaharurilor în energie, motiv pentru care poate fi un excelent înlocuitor pentru cafeaua de dimineață. Mai mult decât atât, ceaiul verde are un efect diuretic și antioxidant și te ajută să scapi de toxinele nedorite din organism. Apropo, ai încercat vreodată să bei o cană de ceai verde dimineața să vezi cât de bine te vei simți pe tot parcursul zilei?

 

Te ajută să îți reglezi nivelul colesterolului

Un alt efect benefic al ceaiului verde care te va determina să îl introduci în ritualul tău zilnic este scăderea nivelului de colesterol rău și creșterea nivelului de colesterol bun. Studiile au arătat că persoanele care beau mai mult de 3 cești de ceai verde pe zi au un risc de deces din cauza unei boli cardiace mai mic cu până la 26%!

 

Te ajută să te ferești de afecțiunile cardiace

Dacă tot vorbeam de colesterol, nu puteam să nu menționăm și efectul pe care consumul de ceai verde îl are asupra inimii noastre. Dacă introduci ceaiul verde în obiceiurile tale de consum, te vei ține deoparte de bolile cardiace precum hipertensiune arterială. Cercetătorii au ajuns la concluzia că un consum moderat de ceai verde, de 1-2 cești pe zi, determină o scădere a riscului de hipertensiune arterială cu până la 65%!

 

Te ajută să previi cancerul

Cancerul este o boală din ce în ce mai întâlnită în rândul nostru, având la bază cauze precum stilul de viață nesănătos sau aspecte genetice. Un lucru interesant este faptul că Japonia are cea mai mică rată de apariție a cancerului. Și știi de ce? Pentru că este una dintre cele mai mari țări consumatoare de ceai verde. Compușii activi pe care îi regăsim în ceaiul verde pot preveni apariția anumitor tipuri de cancer sau pot încetini dezvoltarea celulelor tumorale.

 

Te ajută să te concentrezi mai bine

Spuneam mai devreme că poți înlocui cu succes cafeaua de dimineață cu un ceai verde aromat. Ceaiul verde are un efect energizant, te ajută să te concentrezi mai bine la lucrurile pe care le ai de făcut și în același timp te ajută să scapi de oboseala cronică. Chiar dacă ceaiul verde are un efect mai slab decât cafeaua, el este de lungă durată. Probabil ai observat deja că la o oră de terminarea cafelei, începe să îți scadă nivelul de energie. Acest lucru nu se întâmplă și în cazul ceaiului verde.

După cum poți observa, ceaiul verde este extrem de benefic pentru sănătatea noastră. Multe persoane evită ceaiul verde din cauza gustului uneori prea amar. Dacă și tu te afli în această situație, îți recomandăm să încerci ceaiul verde cu diferite arome cum ar fi cu căpșuni, ananas sau lămâie. Verifică oferta noastră de ceai verde și alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine!

 

Sursa foto: pixabay.com

(https://pixabay.com/ro/cana-ceai-iarna)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.