Vitamine de care corpul are nevoie

Vitamine de care corpul are nevoie

Pentru a functiona in parametrii normali si pentru un stil de viata echilibrat, organismul are nevoie de suplimente si vitamine, care pot avea un efect considerabil pentru sanatate, mai ales daca sunt alese corect. Pentru ca s-a instalat deja sezonul cald, iar sistemul imunitar este primul afectat, iata care sunt vitaminele pe care trebuie sa i le oferi corpului.

Bacteriile si infectiile sunt afectiunile care se instaleaza in corp imediat cum acesta este slabit. Se pot instala bacterii la nivelul tractului urinar, la nivelul gatului, infectii la nivelul pielii, dar si raceli sau gripe de care nu poti sa scapi asa usor. Pentru un plus de energie, dar si pentru a-i asigura corpului multivitaminele de care are nevoie, obinsuieste-te sa consumi in mod regulat urmatoarele:

Magneziu. Este unul dintre mineralele esentiale de care corpul are nevoie deoarece are urmatoarele beneficii: poate regla tranzitul intestinal, dar si sistemul nervos, regleaza glicemia si relaxeaza vasele sanguine. Suplimentul de magneziu este recomandat in fiecare zi, pentru a mentine un organism sanatos.

 

Zinc forte. Este un produs recomandat pentru a preveni infectiile urinare deoarece extractul de afine poate preveni arderea bacteriilor de tubii urinari si de peretii vezicii urinare. Complexul de zinc forte este un supliment care se administreaza o data pe zi, iar in cazul in care infectiile s-au instalat deja, se administreaza pana la 6 capsule pe zi. Zinc forte se regaseste in majoritatea produselor ce tin de infectiile tractului urinar deoarece contine o sursa de vitamine, bioflavonoide si alte substante naturale, care ajuta organismul.

 

Spirulina. Face parte din lista suplimentelor cu rol hranitor. Consumul de spirulina previne caderea parului, combate insomnia, poate proteja vederea si te poate ajuta sa slabesti intr-un mod sanatos. Spirulina este o alga bogata in aminoacizi, vitamine, minerale, enzime si fibre.

 

Probiotice. Este nevoie de ele deoarece refac flora intestinala, ajuta la buna functionare a intestinelor si pot imbunatati starea generala de sanatate. Probioticele au rolul si de intari sistemul imunitar, isi fac efectul foarte repede si sunt recomandate si persoanelor care sufera de boli cronice.

 

Vitamina D. Ai nevoie de vitamina D, mai ales atunci cand ai probleme cu articulatiile sau chiar depresia. Vitamina D se produce in corpul uman  in momentul in care te expui la soare, dar pentru ca nu intotdeauna ai posibilitatea sa faci asta, ofera-i organismului suplimentele care contin vitamina D. Rolul acesteia este si de a mari absorbtia de calciu in organism, dar si de a preveni starile de depresie.

 

Curcuma. Este suplimentul care previne si reduce inflamatiile deoarece contine antioxidanti si imbunatateste functiile hepatice. Un consum regulat de curcuma te poate ajuta sa previ mai multe probleme de sanatate, dar si sa ameliorezi mai multe tipuri de durere.

Link foto: https://pixabay.com/ro/medicina-pastile-tensiunii-arteriale-2994788/

 

4 thoughts on “Vitamine de care corpul are nevoie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.