Ce este siropul de steviol si cum il folosesti?

Ce este siropul de steviol si cum il folosesti?

Foto: pixabay.com

Siropul de steviol reprezinta o forma concentrata de lichid de stevia, un indulcitor ce nu are calorii, fiind derivat din planta cu acelasi nume.

Ideal pentru curele de slăbire

Atunci cand ne gandim la procesul de fabricatie al siropului de steviol trebuie sa precizam ca acesta este un demers natural, totul avand loc prin fierbere indelungata, acest lucru fiind necesar pentru ca apa sa se evapore.

Despre siropul de steviol se cunoaste ca are un indice glicemic zero, la fel cum nici nu contine calorii, fiind ideal pentru curele de slabire. De aceea, atat bolnavii de diabet, dar si cei ce sufera de obezitate pot sa se bucure de gustul sau dulce si bun. Indulceste foarte bine, astfel ca numai o picatura de sirop de steviol este echivalenta a 4 cuburi de zahar. Poate fi adaugat atat pentru indulcirea bauturilor, dar si pentru prepararea prajiturilor, acesta pastrandu-si proprietatile si prin preparare termica.

 

Folosit chiar și în cosmetica

Atunci cand ne gandim la beneficiile acestui sirop de steviol trebuie sa evidentiem si faptul ca este folosit pentru tratarea anumitor afectiuni ale pielii, in scop cosmetic. Ca atare, se foloseste pentru tratarea acneei, ranilor mici, a inflamatiilor minore sau chiar pentru prevenirea efectelor nedorite ale muscaturilor de insecte.

 

De mare ajutor pentru diabetici

Siropul de steviol este benefic pentru persoanele care sufera de diabet, dar si pentru cei ce au un nivel de zahar in sange crescut. Astfel, au fost realizate numeroase studii in domeniu, iar rezultatul a fost surprinzator pentru bolnavii de diabet. Folosind sirop de steviol, acestia au beneficiat de reglarea nivelului de insulina, in acelasi timp fiind redusa dependenta de acest produs. Reducerea tensiunii arteriale, imbunatatirea digestiei, reglarea functiilor pancreasului si diminuarea apetitului sunt alte beneficii aduse de introducerea siropului de steviol in dieta persoanelor bolnave. De asemenea, am mai putea preciza ca lupta impotriva infectiilor fungice, are proprietati antibiotice, ajuta la tratarea cariilor sau afectiunilor gingivale, ba chiar mai mult de atat, lupta si impotriva infectiilor cu candida.

 

Beneficiile siropului de steviol

Siropul de steviol are numeroase proprietati, astfel ca este bine sa fie introdus in consumul oricui. Tinand cont de proprietatile sale s-au pus adesea intrebari daca prin prepararea termica se pierd elementele sale nutritive. Un mare NU. Acest sirop de steviol poate fi folosit si pentru indulcirea bauturilor reci si calde, dar si pentru adaugarea sa in anumite retete de prajituri. Nu isi pierde deloc proprietatile, iar beneficiile sale sunt surprinzatoare. Are indice glicemic zero si tot zero calorii. Vitaminele si mineralele pe care le contine – vitamina A, C, zinc, fier, magneziu sunt bine pastrate chiar si odata cu prepararea termica.

 

O alternativa la zahar

Zaharul este nociv pentru sanatate, asa ca trebuie exclus din orice dieta sau consumat cu moderatie. In cazul in care nu se tine cont de aceste recomandari, mai mult ca sigur se va ajunge la dezvoltarea unor boli cronice, precum diabet sau obezitate, boli ce ne afecteaza destul de mult sanatatea. De aceea, este bine sa se gaseasca un inlocuitor sanatos zaharului din alimentatie, gustul dulce fiind preferat atat de adulti, cat si de copii. In acest mod, sunt prevenite imbolnavirile cardiace, nivelul de colesterol este mai mic, ba chiar si cancerul este tinut departe de un organism care nu consuma zahar obisnuit.

Siropul de steviol, la fel ca si ceilalti indulcitori naturali sunt buni pentru sanatate, indulcesc la fel de bine precum zaharul si au numeroase vitamine si minerale, de care organismul are mare nevoie pentru a functiona in mod corect. De aceea, este bine sa avem in vedere inlocuirea zaharului atat la adulti, cat si la copii cu astfel de produse naturale.

 

One thought on “Ce este siropul de steviol si cum il folosesti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.