Mierea de manuka – un adjuvant natural impotriva acneei

Mierea de manuka – un adjuvant natural impotriva acneei

Link foto: https://pixabay.com/en/honey-cinnamon-bowl-bee-honey-2542952/

 

Acneea este o problema dermatologica, cu care multi dintre noi ne-am confruntat sau inca ne mai confruntam si, pentru care, cand vine vorba despre tratarea ei, intotdeauna suntem in cautarea celor mai rapide solutii.

De ce apare acneea si care sunt cele mai eficiente tratamente cu miere de manuka pe care le poti face, pentru a scapa de ea.

Din cauza unui stil de viata haotic definit printr-o alimentatie nefavorabila, dezechilibru hormonal, medicamentatie, dar si din cauza stresului, acneea poate sa isi faca aparitia in mai multe forme. De multe ori o forma slaba de acnee se poate agrava daca ritualul de ingrijire nu este facut intr-un mod corespunzator, printr-o ingrijire locala nepotrivita. Ruperea cosurilor nu este o solutie sa scapam de ele deoarece poate determina lezarea glandelor sebacee, iar ulterior sa se formeze semne, care in timp vor ramane cicatrici.

 

Pentru tratarea acneei, cele mai indicate tratamente sunt cele care contin produse naturale, aplicate local si care functioneaza in timp real. Tratamentele cu miere de manuka sunt recomandate datorita proprietatilor multiple pe care mierea le are, dar si datorita faptului ca nu are efecte secundare adverse, care sa afecteze calitatea pielii. Mierea de manuka poate fi folosita de copii, adolescenti, dar si de femeile insarcinate, care au o piele mai sensibila pe perioada sarcinii. Pentru o eficienta garantata, cel mai bine este ca mierea de manuka sa functioneze atat la exterior, cat si la interior, consumand pana la doua lingurite de miere in fiecare zi, timp de doua luni.

 

Iata ce masti cu miere de manuka poti incerca pentru tratarea acneei:

Pentru a trata afectiunile pielii, poti folosi miere de manuka, pe care sa o intinzi pe fata, intr-un strat subtire si sa o lasi sa actioneze 30 pana la 40 de minute. Daca este pentru prima data cand tenul tau intra in contact cu mierea de manuka, atunci trebuie sa o lasi o perioada mai scurta sa actioneze, 10-15 minute, urmand treptat sa maresti timpul. Clatesti fata cu apa calduta si asta e tot.

 

Miere de manuka si iaurt. Amesteca o lingurita de iaurt cu o lingurita de miere de manuka si aplica pe fata pentru aproximativ 30 de minute.

 

Masca cu miere si scortisoara. Amesteca o lingurita de miere cu o lingurita de scortisoara, daca vrei sa obtii o cantitate mai mare, atunci poti amesteca cate doua lingurite sau mai multe lingurite din fiecare, intotdeauna sa fie cantitati egale. Amesteca-le pana in momentul in care obtii o pasta pe care sa o aplici pe zonele afectate de acnee. Datorita proprietatilor antibacteriene, scortisoara ajuta tenul sa se exfolieze si astfel, pe termen lung sa scapi si de acnee. Aceasta masca o poti aplica pe ten pentru o perioada mai lunga de timp, dupa care clatesti cu apa calduta.

Despre mierea manuka merita citit si:

Beneficiile mierii de manuka
Mierea manuka: alternativa ecologica  pentru sistemul imunitar
Cum ajuta mierea de manuka parul?
De ce este indicat sa-i dai copilului tau miere de manuka?

 

One thought on “Mierea de manuka – un adjuvant natural impotriva acneei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.