Top 7 beneficii ale uleiului de argan pentru par si piele

Cunoscut si sub denumirea de Moroccan Oil, uleiul de argan are o o valoare nutritiva mare, se obtine din seminte de arbust de argan si are o serie de beneficii pentru sanatatea organismului si pentru frumusetea pielii. Denumit si elixirul tineretii vesnice, uleiul de argan contribuie la buna circulatie sangvina, hidrateaza parul si pielea si protejeaza sistemul imunitar. Insa, acestea nu sunt singurele proprietati. Afla care sunt cele mai importante beneficii ale uleiului de argan!

Ulei de argan – top 7 beneficii pentru par si piele

Are efect anti-aging. Folosirea regulata a uleiului de argan ajuta la reducerea ridurilor de expresie deoarece uleiul are un efect natural anti-aging. Hidrateaza pielea in profunzime si ii ofera o stralucire aparte datorita faptului ca restaureaza elasticitatea pielii. Pentru a vedea rezultatele intr-un timp scurt se recomanda folosirea catorva picaturi direct pe fata si pe gat pe care sa le intinzi prin masaj, seara inainte de culcare.

Reduce acneea. Uleiul de argan ajuta la vindecarea pielii afectate de acnee deoarece calmeaza portiunile inflamate. Echilibreaza hidratarea tenului, reduce inflamatiile si ajuta la refacerea celulelor afectate. Imediat dupa curatarea corecta a tenului, aplica doar cateva picaturi de ulei de argan pe ten prin masaj. Poti repeta acest proces de doua ori pe zi pana vei vedea primele semne de ameliorare.

Trateaza pielea uscata. Uleiul de argan este un adjuvant natural pentru simptomele pielii uscate precum mancarime, eczene sau piele aspra. Se recomanda chiar si pentru persoanele care sufera de psoriazis deoarece vitamina E si acizii grasi din compozitie pot prevenii uscarea pielii si pot regenera zonele iritate sau prea uscate.

Protejeaza impotriva vergeturilor. Uleiul de argan este ideal in sarcina deoarece protejeaza impotriva vergeturilor si eventualelor semne de piele lasata dupa saricina. Vitamina E din compozitia uleiului ajuta la reducerea vergeturilor si pastreaza o piele hidratata, catifelata si perfect sanatoasa pe toata perioada sarcinii.

Balsam pentru par. Folosirea uleiului de argan imediat dupa spalare, in cantitati mici, iti face parul mult mai stralucitor si catifelat. Mai mult de atat, pe termen lung, uleiul de argan ajuta la prevenirea varfurilor despicate si aranjeaza parul cret. Uleiul poate fi folosit si drept gel de par deoarece va face parul mai usor de modelat. Pune cativa stopi de ulei de argan in palma si trece-ti mainile prin par.

Hidrateaza pielea in profunzime. Recunoscut deja pentru capacitatea puternica de a hidrata, uleiul de argan este produsul ideal pentru pielea uscata. Aduce un plus de stralucire naturala si este recomandat atat pentru hidratarea corpului, cat si pentru fata si gat.

Vindeca si protejeaza pielea. Uleiul de argan ajuta in timp real la vindecarea pielii arse, iritate sau crapate. Printre proprietatile lui, uleiul este recunoscut si pentru calmarea durerii si reducerea inflamatiilor. Maseaza zonele afectate cu cateva picaturi de ulei de argan si astfel vei ajuta la grabirea procesului de vindecare.

Acestea fiind spuse, include uleiul de argan in rutina zilnica de infrumusetare si bucura-te de beneficiile pe care acesta le aduce pe termen lung!

One thought on “Top 7 beneficii ale uleiului de argan pentru par si piele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.