Ulei de ricin – Beneficii si recomandari

flori albe si portocalii in pahare de sticla

flori albe si portocalii in pahare de sticlaExtras din semintele de ricin, uleiul de ricin este folosit in mod frecvent de secole intregi in scopuri terapeutice. Este un ingredient activ recomandat pentru tratarea mai multor afectiuni medicale, dar si pentru problemele digestive, cresterea parului si ingrijirea pielii.

Uleiul de ricin este originar din India, se obtine prin presarea boabelor plantei Ricinus Communis, are o culoare galbuie si mai este cunoscut si sub denumirea de „Palma lui Hristos” datorita caracteristicilor antiinflamatorii. Este un antioxidant care a fost folosit in mai multe terapii datorita acizilor grasi si nesaturati din compozitie, iar, inca din antichitate, in Egipt a fost folosit pentru ingrijirea pielii si a parului.

Printre cele mai populare utilitati ale uleiului de ricin se numara:

  • tratarea infectiilor cutanate;
  • cresterea parului;
  • tratarea constipatiei;
  • cresterea sistemului imunitar;
  • distrugerea virusilor, a bacteriilor si a celulelor canceroase.

Ulei de ricin – beneficii pentru ten

Recomandat pentru acnee. Datorita proprietatilor antimicrobiene si antiinflamatorii, uleiul de ricin este indicat si pentru tratamentele de reducere a acneei. Acidul ricinoleic din compozitie poate inhiba cresterea bacteriilor care provoaca acneea.

Uniformizeaza tenul. Folosirea regulata a uleiului de ricin ajuta la regenerarea tesutului sanatos al pielii datorita acizilor grasi din compozitie. Uleiul restabileste tonurile neuniforme ale tenului. De asemenea, uleiul de ricin este bogat in acizi grasi si ajuta la hidratarea intensa a pielii, aceasta devenind mai neteda si mai catifelata.

Recomandat pentru pielea sensibila. Uleiul de ricin are un nivel scazut de comedogen, iar folosirea acestuia nu duce la infundarea porilor. Folosirea uleiului de ricin poate reduce riscul aparitiei punctelor negre inestetice.

Protectie impotriva ridurilor. Uleiul de ricin patrunde imediat in piele si stimuleaza productia de colagen si elastina. Acesta trebuie folosit impreuna cu o discheta demachiata din bumbac si aplicat pe pielea de sub ochi inainte de culcare.

Ulei de ricin – beneficii pentru piele

Trateaza pielea iritata. Datorita proprietatilor antiinflamatoare, atat acidul ricinoleic, cat si uleiul de ricin ajuta la tratarea pielii iritate si protejeaza pielea de infectiile bacteriene sau de microbi care pot provoca boli.

Hidrateaza pielea. Uleiul de ricin este un tratament optim pentru pielea uscata, deoarece are in compozitie trigliceride, care ajuta la mentinerea umiditatii in piele.

Curata pielea. Un produs natural care nu agreseaza pielea si care este util pentru indepartarea murdariei de la nivelul pielii.

Ulei de ricin – beneficii in cosmetica

Masca de par cu ulei de ricin, galbenus de ou, ulei de masline si lamaie este un adjuvant pentru podoaba capilara. Uleiul de ricin stimuleaza cresterea parului si previne despicarea firelor.

Uleiul de ricin indeparteaza cearcanele, ingrijeste si hidrateaza pielea din jurul ochilor, vindeca pungile de sub ochi cauzate de oboseala sau stres si nu contine substante chimice care sa dauneze organismului.

Intareste unghiile. Uleiul de ricin este un ajutor si pentru unghiile moi, exfoliate si care se rup usor. Aplicat o data pe saptamana, seara, inainte de culcare, unghiile devin mai tari si mai rezistente dupa doar cateva saptamani de tratament.

Un comentariu la „Ulei de ricin – Beneficii si recomandari”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.