5 trucuri de infrumusetare pe baza de miere de Manuka

5 trucuri de infrumusetare pe baza de miere de Manuka

Foto: pixabay.com

Din arborele Manuka albinele culeg nectarul florilor si astfel apare mierea de Manuka, fiind cunoscuta in intreaga lume pentru proprietatile sale terapeutice.

Daca pana nu demult stramosii nostri foloseau mierea pentru proprietatile sale, avand efect curativ pentru intarirea imunitatii, fiind un bun remediu impotriva racelilor si gripei, astazi, mierea a continuat sa fie folosita atat pentru gustul sau bun ori pentru indulcirea bauturilor, dar si pentru efectele sale foarte bune pentru sanatate.

Singura miere medicinala din lume, aceasta miere Manuka are numeroase proprietati. Aceasta contribuie la intarirea sistemului imunitar, trateaza tusea, pneumoniile, racelile si gripa, iar pe de alta parte aceasta are efecte surprinzatoare pentru piele.

Spre deosebire de mierea obisnuita, mierea de Manuka nu este deloc procesata la temperaturi inalte, fiind gasita in stare naturala, iar acest lucru nu reprezinta decat un mare avantaj. In plus, factorul sau unic poate sa ne ofere numeroase caracteristici despre acest produs, astfel fie ca vom lua miere de manuka umf 10, fie miere de Manuka umf 20, stim despre ea ca are un efect antibacterian.

Datorita compusilor sai, mierea de Manuka UMF are un efect foarte bun pentru piele, astfel ca tot mai multe produse cosmetice o contin drept ingredient principal.

 

Masca de fata, pentru combaterea rosetei

Poti aplica pe pielea fetei miere Manuka, intr-un strat destul de gros si efectele vor fi de-a dreptul surprinzatoare. Se va aplica fie cu ajutorul unei pensule, fie cu ajutorul degetelor si se va lasa sa actioneze circa 20-30 de minute. Daca nu ai mai facut masca din miere de Manuka ar fi bine ca la inceput sa diminuezi timpul de aplicare – la numai 10 minute, urmand sa cresti treptat durata.

Daca vei aplica mierea de Manuka pe fata vei scapa de roseata pielii si tenul va fi mai hidratat ca niciodata. In plus, gratie factorului sau unic, mierea de Manuka reuseste sa aiba un efect antiinflamator, antimicrobian, luptand astfel impotriva inflamatiilor si eruptiilor.

Masca de fata cu miere de Manuka se foloseste si pentru tratarea sau ameliorarea acneei, aceasta avand rolul de a curata bine porii si astfel de a lasa pielea placuta la atingere, tinand deoparte orice problema de acest tip.

 

Scrubul pentru curatarea fetei

Se va amesteca o lingura de miere de Manuka cu o lingura de sare grunjoasa si putin ulei de masline. Se va aplica acest amestec pe fata, evitandu-se zona ochilor. Se va masa usor, cu miscari circulare, iar mai apoi se va lasa sa actioneze cateva minute, dupa care se va clati cu apa din abundenta. Pielea va deveni neteda si catifelata.

 

Trateaza arsurile si ranile

Se spune despre mierea de Manuka ca are un efect uimitor si din acest punct de vedere. Este bine sa se aplice pe zona afectata un strat subtire de miere de Manuka si sa se lase sa actioneze cateva minute, dupa care se va inlatura prin clatire. Reuseste sa trateze ranile si arsurile si sa grabeasca procesul de vindecare al acestora, gratie factorului unic al acesteia. Are proprietati antimicrobiene si antibacteriene. In plus, mierea este cel mai puternic antibiotic natural, asa ca nu va face altceva decat mult bine. Daca totusi, zona este foarte afectata, atunci se va recomanda sa se ceara sfatul medicului si sa se urmeze recomandarile sale.

 

Hidrateaza pielea

Nu folosi produse cu multi parabeni sau compusi chimici, fiind suficient sa incerci proprietatile naturale ale mierii de Manuka. De aceea, este bine sa faci o masca pe care sa o aplici la nivelul fetei, fiind benefica din acest punct de vedere.

 

Trateaza acneea

Toti cei ce sufera de astfel de probleme ar trebui sa incerce atat cosmeticele pe baza de miere de Manuka, cat si masca facuta in casa cu acest produs. Efectele vor fi cele asteptate, inflamatiile sau eruptiile pielii fiind tinute la distanta.

 

Mierea de Manuka este un produs natural ce are rezultate vizibile ori de cate ori o folosesti in diversele masti, reusind astfel sa tina la distanta acneea, roseata pielii sau alte leziuni.

One thought on “5 trucuri de infrumusetare pe baza de miere de Manuka

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.