3 masti pentru ten pe care sa le faci acasa cu miere de manuka

3 masti pentru ten pe care sa le faci acasa cu miere de manuka

 

Acneea este o problema cu care, din pacate, ne confruntam multi dintre noi si, chiar daca am incercat o multime de tratamente, tot nu am reusit sa scapam complet de aceasta problema. In ajutorul tenului si nu numai, mierea de manuka, cunoscuta pentru proprietatile ei antibacteriene si antiinflamatorii te poate ajuta sa scapi de orice imperfectiune a tenului, pastrand la distanta bacteriile si punctele negre.

Tratamentele cu miere de manuka sunt eficiente si simplu de realizat, chiar la tine acasa, iar rezultatele sunt vizibile intr-un timp scurt.

 

Iata care sunt mastile pe care trebuie sa le incerci pentru un ten curat si sanatos!

 

Masca anti-acnee cu miere de manuka si avocado. Daca ai un ten sensibil, cu o piele uscata si iritata atunci trebuie sa amesteci o lingurita de miere impreuna cu o lingurita de piure de avocado, dar si o lingurita de iaurt, de preferat bio. Iaurtul in aceasta masca are rolul de a netezi pielea si de a inchide porii, in timp ce avocado are rolul de hidratare. Masca trebuie intinsa pe fata, evitand zona ochilor si pastrata pentru 15-20 de minute dupa care poti curata fata cu apa calduta.

 

Masca cu miere si scortisoara. Este potrivita pentru toate tipurile de ten, care au probleme cu acneea, fara nicio retinere. Este nevoie de o lingurita de miere de manuka si o lingurita de praf de scortisoara. Se amesteca pana se obtine o pasta si se aplica pe fata pentru aproximativ 15 minute. Scortisoara are proprietati anti-bacteriene si impreuna cu mierea vor aduce un efect miraculos pielii.

 

Masca cu miere si iaurt. Tratamentul facut in mod regulat te ajuta sa iti hidratezi tenul, dar si sa scapi de ridurile fine de expresie. Functioneaza ca o masca anti- rid, care ii va oferi pielii tale hidratare si stralucire. Poti aplica pe fata pasta pe care o obtii dintr-o lingurita de miere si una de iaurt si sa o pastrezi pentru 15 minute.

 

Folosirea intr-un mod regulat a mierii de manuka opreste cresterea si dezvoltarea bacteriilor in pori si astfel nu mai apar infectii pe piele. Proprietatile antibacteriene ale mierii ajuta la dezinfectarea tenului, reduce roseata si grabeste procesul de vindecare al pielii prevenind uscarea tenului. Poti aplica miere de manuka simpla, intr-un strat mai gros, pe zonele afectate de cosuri si de puncte negre.

 

Mierea de manuka poate trata si ranile provocate de arsuri solare, dar poate lupta si impotriva infectiilor care, de cele mai multe ori, pot aparea la nivelul ranilor. Produsul se aplica direct pe piele si se lasa sa actioneze. Vei vedea ca se simte o ameliorare pe loc, iar durerea si nivelul inflamatiei scade imediat. Functioneaza ca un pansament direct pe rana si poate fi folosita in cazul unor rani superficiale.

 

Link foto: https://pixabay.com/en/honey-sweet-tasty-food-delicious-823614/

 

One thought on “3 masti pentru ten pe care sa le faci acasa cu miere de manuka

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.