Untul de shea – beneficii demonstrate pentru par si piele

unt shea

unt shea

Untul de shea este cunoscut drept cea mai buna solutie pentru hidratarea si regenerarea pielii. Folosit de sute de ani, inca de cand copacul de Shea a fost considerat un obiect sacru datorita beneficiilor naturale, untul de shea este si acum produsul des consumat. Iata cateva dintre beneficiile care au fost demonstrate, atat pentru piele, cat si pentru par!

Ce contine untul de shea?

Untul de shea se obtine din nucile arborelui Shea Karite, arbore care este protejat si considerat sacru de catre locuitorii din Africa deoarece da roade chiar si dupa aproximativ 15 ani. Este folosit des pentru a trata o serie de afectiuni ale pielii, dar si pentru a reduce semnele de oboseala, ridurile de expresie si implicit in gospodarie, acolo unde este extrem de util pentru prepararea mai multor tipuri de preparate traditionale.

Untul de shea are o culoare usor galbena-crem, cu o consistenta solida si care se evapora in scurt timp dupa aplicare. Untul de shea isi pastreaza capacitatile hidratante datorita continutului ridicat de acid oleic, palmitic, dar si datorita amestecului de vitamine A, E, D si F.

Vitamina A este un adjuvant pentru regenerarea celulelor si asigura o protectie optima impotriva deshidratarii, vitamin E impiedica oxidarea acizilor grasi din peretii celulari, vitamina D favorizeaza retentia calciului in organism, iar vitamina F are actiune fortificanta.

unt shea

5 Beneficii demonstrate ale untului de shea

In urma mai multor studii efectuate de catre compania suedeza AAK s-au demonstrat urmatoarele beneficii nutritive ale untului de shea!

Hidrateaza intens pielea. Untul de shea poate fi folosit atat pe corp, cat si pe ten, scalp sau buze deoarece poate vindeca buzele crapate, intari firul de par si elimina matreata. Ofera o hidratare intensa de lunga durata, iar cel mai indicat in tratamentele de hidratare este recomandat untul nerafinat deoarece acesta isi pastreaza calitatile terapeutice mai mult timp.

Revitalizeaza pielea. Untul de shea are proprietati de reducere a ridurilor sau liniilor fine de expresie si de imbatranire. Datorita continutului de acizi grasi esentiali, untul de shea mentine supletea epidermei si tonifica pielea.

Este un antiinflamator natural. Are efect calmant datorita continutului de alcooli si steroli si vindeca ranile minore ori arsurile. Rezultatele mai multor teste publicate deja au dezvaluit faptul ca untul de shea reduce inflamatiile cu pana la 45%. Untul de shea are efecte benefice si in decongestionarea cavitatii nazale in urma tratamentului de 12 pana la 24 de ore.

Are efect regenerator. Untul de shea ajuta la indepartarea eczemelor, dermatitei, vergeturilor, a iritatiilor si eruptiilor cutanate datorita continutului de vitamina A, D si E. Folosirea untului de shea activeaza restructurarea si regenerarea pielii la nivelul celular.

Protejeaza de razele nocive ale soarelui. Untul de shea este recomandat si drept lotiune de plaja sau dupa plaja deoarece calmeaza arsurile solare. Are factor de protectie de UV6 si actioneaza drept o bariera de protectie impotriva razelor nocive. Cu ajutorul untului de shea poti obtine un bronz natural si de durata fara sa iti afectezi calitatea pielii.

Exista doua tipuri de unt de shea:

    • Unt de shea rafinat care a fost extras in urma unui proces chimic ce implica supraincalzire, albire si dezodorizare;
  • Unt de shea nerafinat care a fost extras manual ori mecanic in stare naturala. Acest tip de unt are un miros de fum si un gust asemanator cu cel de nuca.

Recomandarea noastra este sa ii oferi pielii un grad optim de hidratare cu ajutorul untului de shea, dar si sa combati semnele imbatranirii premature.

2 thoughts on “Untul de shea – beneficii demonstrate pentru par si piele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.