Rețetă de Prăjitură Raw cu Morcov și Lămâie

Planteea revine cu o nouă idee de rețetă delicioasă și raw, simplu de făcut și numai bună de savurat!

Prăjitură Raw cu Morcovi și Lămâie

Ingrediente necesare pentru bază raw:

• morcovi tocaţi – 2 ½ căni
nuca – 1 cană
curmale fără sâmburi – 1 cană
fulgi de nuca de cocos – ½ cană
scorţişoară – 1 linguriţă
• 1 vârf de cuţit de sare
nucşoară – ½ linguriţă

Ingrediente pentru cremă:

caju hidratat peste noapte – 2 cani
• apă – 1/2 cană
sirop de agave, sirop de arţar sau miere – 6 linguri
extract de vanilie – 1 linguriță
• sucul de la o lămâie ( sau mai mult, după gust)
• 1 vârf de cuțit de sare
ulei de nucă de cocos topit – 2/3 cană
• nuci și scorțișoară pentru decor

Bază:
Se mărunţesc morcovii și se lasă de-o parte. Mărunţim apoi nucile şi curmalele în robotul de bucătărie până obţinem o compoziţie omogenă, cu bucăţi mici prin ea. Se adaugă nuca de cocos, morcovii, scorţişoara, nucşoara şi sarea şi se mai amestecă până se omogenizează totul.
Punem amestecul obținut în tavă, îl nivelam, apoi îl punem la rece pentru câteva ore sau până se întărește.

Crema:
În robotul de bucătărie punem nucile caju, apa, îndulcitorul, vanilia, sarea şi sucul de lămâie şi se amestecă foarte bine, pana la omogenitate. Adaugăm uleiul de nucă de cocos topit şi amestecăm din nou. Se toarnă peste amestecul cu morcovi şi se decorează cu nuci şi scorţişoară. Punem la congelator pentru 2 ore.

Prăjitura se ține la congelator şi se scoate cu aproximativ 25 de minute înainte de servire.

Enjoy it!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.