De ce sa folosesti sirop de artar in perioada sarcinii?

De ce sa folosesti sirop de artar in perioada sarcinii?

Vestea cea mare, ca veti fi parinti, te-a luat prin surprindere?  Sau poate ca sarcina a fost planificata cu mult timp inainte? In oricare dintre situatii, de acum inainte va trebui sa ai foarte mare grija de sanatatea ta, deoarece aceasta va avea implicatii si la nivelul fatului. Fatul este conectat cu mama prin cordonul ombilical, drept pentru care tot ceea ce afecteaza simturile mamei, se va transmite si micului embrion.

Bucuria, tristetea, cafeaua, nicotina, zaharurile din fructe si vitaminele din legumele, cate o parte din toate aceste lucruri sunt resimtite si de catre copil si tocmai de aceea specialistii recomanda renuntarea la activitatile nocive si adoptarea unui stil de viata sanatos.

Alimentatia

Cea mai mare provocare atunci cand vine vorba despre sarcina consta in alimentatia mamei, care de cele mai multe ori devine problematica, atat la nivel de produse consumate, cat si in ceea ce priveste produsele agreate. O gravida ar trebui sa aiba in vedere faptul ca sarcina aduce cu sine si un surplus de kilograme, drept pentru care o alimentatie din care sa excluda zaharul si mancarea de tip fast food ar fi ideala. Stim ca poftele apar atunci cand te astepti mai putin, insa putina grija si cumpatare ar trebui sa rezolve problema.

 

In timpul sarcinii poti consuma fara grija sirop de artar, atat pentru gust cat si pentru beneficiile sale. Siropul de artar este un indulcitor natural si contribuie la mentinerea sub control a greutatii, deoarece are un aport redus de calorii. In acest fel zaharul poate fi inlocuit cu un produs natural, mult mai eficient si mai sanatos pentru organism.

 

Fructele si legumele nu ar trebui sa lipseasca din dieta unei femei insarcinate. Toate substantele benefice si toti nutrientii care se gasesc in fructe si legume vor ajunge in acest fel si la bebelus, dar vor avea in acelasi timp si rolul de a hrani organismul mamei.

 

Greturile matinale, care apar insa in oricare perioada a zilei, pot pune probleme la nivelul alimentatiei. Pentru a fi depasite insa, poti consuma covrigei sau produse similare, insa avand grija ca acestea sa fie pregatite in casa si sa fie proaspete. Covrigeii sarati si saratelele te vor ajuta sa depasesti momentele de greata si nici nu iti vor afecta sanatatea, cata vreme sunt consumati cu moderatie.

 

Sportul

Pe langa sirop de artar, covrigei , fructe si legume proaspete, sportul este foarte important in perioada sarcinii. Fireste, nu va fi nevoie sa faci exercitii de anduranta, insa cateva exercitii gentile, care sa implice antrenarea unor grupe de muschi, tot ar fi indicat sa faci. Te poti plimba prin parc si poti incerca sa parcurgi anumite distante, astfel incat corpul tau sa fie obisnuit cu miscarea chiar si in aceasta perioada de inactivitate fizica. De asemenea, te poti concentra pe exercitii usoare pentru brate si piept, fara sa implici in vreun fel ridicari ale trupului sau ale unor obiecte grele, fapt ce ar putea genera contractii.

 

Odihna

In perioada sarcinii este indicat sa te bucuri cat poti de mult de avantajele sarcinii. Odihneste-te, dormi si simte-te bine. Ai grija de sanatatea ta emotionala, deoarece si aceste stari pot fi transmise bebelusului. In plus, tu va trebui sa ai o atitudine pozitiva si sa fii pregatita pentru noul statut, pentru ca dupa nastere, lucrurile se vor schimba simtitor.

 

Sarcina aduce cu sine o multime de beneficii si un lucru major in plus. Grija, raspunderea fata de propriul organism si fata de cel al micutului tau vor fi de fapt teluri pe care tu va trebui sa le atingi. Responsabilizarea va avea rolul pregatirii, deoarece schimbarile pe care le aduci in perioada sarcinii ar fi bune de urmat si ulterior nasterii bebelusului tau.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.