Orz Verde – Top 5 beneficii pentru sanatatea organismului

orz verde

orz verdeOrzul verde este o planta cu o valoare nutritionala mare, care este consumata si procesata dupa ce a fost recoltata in primele stadii. Contine substante nutritive care sunt usor de asimilat de catre tractul digestiv si totodata este bogat in calciu, enzime, clorofila si vitamina E.

Top 5 beneficii ale orzului verde

Consumat sub forma de suc, pudra, proaspat sau capsule, orzul verde contine substante nutritive usor acceptate de catre organism, dar si enzime esentiale. Culoarea orzului este data de clorofila, substanta care permite plantelor sa faca fotosinteza, produsul chimic care face si ca iarba sa fie verde. Cum poti consuma orz verde? Se poate consuma fie sub forma de suc din plante proaspete, ori capsule cu roz verde sau pudra de orz. Sucul se amesteca in apa sau suc, se agita bine si se consuma imediat. Se poate adauga o lingurita de pudra si in smoothie-uri sau fresh-uri din fructe. Se pot consuma pana la trei lingurite de doua ori pe zi.

Orzul verde are rol antioxidant

Orzul verde contine o cantitate ridicata de antioxidanti.  Este o sursa bogata de enzime care poate ajuta la neutralizarea efectelor radicalilor liberi ai oxigenului produsi in timpul metabolismului energetic. Orzul verde are rol de protectie si impiedica dezvoltarea anumitor afectiuni cauzate de stresul oxidativ.

Are efect detoxifiant

Orzul verde are un efect puternic detoxifiant. Este eficient in eliminarea metalelor grele acumulate care pot duce la tulburari de comportament si de invatare, in special pentru copii. Principalii compusi despre care vorbim sunt: zincul, seleniu, cuprul si oligoelementele. De asemenea, datorita continutului de clorofila si beta caroten sunt eliminate deseuri precum mucusul si acizii cristalizati.

Orzul verde imbunatateste starea de sanatate a pielii

Datorita faptului ca este o sursa bogata de seleniu, orzul verde poate avea un rol semnificativ in imbunatatirea starii de sanatate a pielii. Contine antioxidanti, vitamine si minerale, care ajuta la o piele sanatoasa si curata. Zincul din compozitia orzului verde favorizeaza vindecarea ranilor pielii si poate reduce leziunile sau problemele pielii. Orzul verde poate reduce si acneea si poate combate infectiile pielii.

Orzul verde imbunatateste digestia

Contine o cantitate mare de fibre, ceea ce face sa actioneze ca un probiotic pentru sistemul digestiv. Orzul verde poate fi util si in reducerea colitelor deoarece ajuta la ameliorarea inflamatiilor asociate, dar si la reducerea aciditatii din organism, la reducerea constipatiei si tulburarilor de somn.

Orzul verde intareste sistemul imunitar

Orzul verde este o sursa bogata de vitamina C si imbunatateste starea generala de sanatate, inclusiv sistemul imunitar. Poate reduce pe termen lung riscul de raceli si de gripa, iar consumul regulat de pudra de orz asigura canitatea de nutrienti necesara pentru echilibrarea productiei optime de celule din organism.

Asadar, orzul verde poate contine:

  • De 11 ori mai mult calciu decat laptele;
  • De 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele;
  • De 25 de ori mai mult potasiu decat bananele;
  • De 10 ori mai multa vitamina B1 decat spanacul;
  • De 250 de ori mai multa vitamina A decat salata verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.