Perioada de convalescenta cum treci mai repede peste ea

Cum sa treci mai repede peste o perioada de convalescenta

Perioada de convalescenta
Sursa foto: pexels.com

Dupa o trauma fizica ce ti-a dat mai mult sau mai putin sanatatea peste cap, urmeaza o perioada de convalescenta , in care organismul are nevoie de liniste, suplimente nutritive si atentia specialistilor. Cu cat iei mai in serios intreg procesul de recuperare, cu atat perioada de insanatosire va fi mult mai mica. Un organism se reface pe deplin doar daca se poate bucura de grija, atentie si pareri avizate.

Incearca sa iti menajezi corpul si nu uita ca o stare mentala pozitiva ajuta foarte mult in toata aceasta perioada de convalescenta. Daca te afli intr-o perioada mai dificila, iar efectele traumei fizice prin care ai trecut incep usor sa treaca, noi te ajutam, prin cateva sfaturi simple, sa grabesti tot acest proces de vindecare.

Respecta toate vizitele la medicul tau

Este important ca pe intreaga perioada de refacere sa poti beneficia de sfatul avizat al unui specialist. De aceea, respecta toate vizitele pe care medicul tau ti le-a prescris si fii atent la toate sfaturile primite de la acesta. Evolutia perioadei de convalescenta trebuie sustinuta si de un regim alimentar sau de un anumit numar de medicamente, cum ar fi antibioticele. Nu sari nicio o ora in care trebuie sa iti iei medicamentele si respecta intocmai indicatiile venite de la specialist.

Suplimente naturiste benefice pentru organism

Datorita ingredientelor din compozitia acestora, suplimentele naturiste sunt incredibil de benefice pentru ca ajuta la vindecarea rapida a organismului. Acestea fortifica sistemul imunitar, slabit in urma socului fizic suferit, protejeaza ficatul si stomacul de efectele secundare ale medicamentelor si se imbina de minune cu regimul alimentar pe care il ai in perioada de refacere. Consulta-te cu medicul tau in privinta unor suplimente naturiste complementare cu alimentatia din aceasta perioada. Lista de optiuni este mare, de aceea poti gasi ceva exact pentru nevoia ta.

Pastreaza o stare mentala pozitiva

Stresul si nervii vor ingreuna procesul de refacere a organismului. De aceea, este bine sa ai o stare mentala buna si fii optimist in legatura cu starea ta de sanatate. O stare permanenta de stres duce la anxietate, iar aceasta iti taie pofta de mancare. Nu uita ca trebuie sa consumi foarte multe lichide si alimente sanatoase in aceasta perioada, mai ales daca iei medicamente. De aceea, lasa grijile deoparte si invata sa privesti problema dintr-un unghi mult mai bun. O mare problema cu stresul este ca grabeste procesul de imbatranire a organismului, cauzand boli de inima si afectiuni gastrice persoanelor foarte tinere. E suficienta suferinta pe care deja o ai, nu este cazul sa te mai procopsesti si cu alta afectiune.  

Asadar, incearca sa percepi aceasta perioada ca pe ceva firesc, necesar procesului tau de vindecare. Poate ca nu te vei simti la fel de bine, sau poate ca durerile vor mai persista o perioada. Totusi, nu trebuie sa lasi pesimismul si stresul sa puna stapanire pe starea ta mentala. Incearca sa vezi partea plina a paharului si sa respecti intotdeauna indicatiile medicului tau. Tine minte, ca pentru a grabi vindecarea organismului este nevoie de responsabilitate si o atentie mai mare la toate nevoie sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.