PACHET DETOXIFIANT DIN SUPLIMENTE NATURALE:

URSOMAX (Activator filogenetic de microbiom) + PUROFORT (deparazitar) + DEPUREX (depurativ) + CICOBIL (hepatoprotector)

Activator filogenetic de microbiom – URSOMAX

Hibernarea reprezinta un exemplu emblematic despre inteligenta materiei vii, reprezentata de ursul brun, un mamifer omnivor care traverseaza o perioada de cel putin 6 luni (echivalent cu noaptea polara) intr-o locatie – adapost natural (scorbura), care-i asigura numai protectie contra intemperiile naturii (vant, zapada, ploaie, etc), fara hrana si lichide, ursul neavand mictiuni si tranzit digestive in toata aceasta perioada.

Surprinzator, dupa 6 luni de repaus total (hibernare), constatam ca ursul brun nu a facut nici o complicatie de tip tromboembolic, sarcopenie, osteoporoza, insuficienta cardiaca, insuficienta respiratorie, insuficienta renala.
In aceasta aventura biologica extrema, ursul este ajutat de o entitate pana nu demult neglijata „microbiomul”, care reprezinta o comunitate complexa de microbi comensali, care descompun componentele unei diete diversificate si moduleaza imunitatea nativa si produce molecule semnal si metaboliti care pot influenta sistemul vegetativ la mamifere.

Microbiomul are functie cheie in metabolismul general, imunitate si rezistenta la colonizare. Microbiomul intestinal este implicat in modularea comportamentului si functiei cognitive prin efectul asupra metabolitilor neuroactivi.
Lanturile scurte de acizi grasi produsi de microbiom sunt importanti in relatia microbim-gazda si reprezinta o sursa de energie pentru enterocite si moduleaza functia de bariera epiteliala a gazdei.
Lipsa alimentatiei in cursul sezonului rece solicita microbiomul, care se bazeaza pe dieta gazdei pentru substratul metabolic si pe tractul intestinal influentat de nutrientii enterali si activitatea microbiana.

Acumularea de energie si transformarea in grasime, in timpul verii, se organizeaza cu ajutorul microbiomului, fara sa se produca rezistenta la insulina.
Cercetari sustinute au dovedit ca microbiomul se modifica in functie de sezon, iar acesta (microbiomul) induce acumulare de energie sub forma de grasimi.
In cursul verii, ursii devin obezi, dar isi mentin starea de sanatate. Transplantul de microbiom din timpul verii de la ursi la soarecii germ free le tranfera caracteristici specifice sezonului estival (acumulare de grasimi fara afectarea curbei glicemice). Aceasta constatare vine in sprijinul contributiei microbiomului in biologia hibernarii ursului brun. Energia in cursul hibernarii se elibereaza prin lipoliza.
In timpul hibernarii, ursii mobilizeaza si oxideaza grasimile ca strategie de supravietuire insotita de utilizarea scazuta de glucoza si folosirea ampla de aminoacizi pentru gluconeogeneza.
Microbiomul poate fi factorul determinant pentru conceptul de obezitate fiziologica, in cazul soarecilor germ free, colonizati cu microbiomul de vara, care a generat mai multa adipozitate decat soarecii germ free, colonizati cu microbiomul de iarna.

Daca pentru intrarea in hibernare exista un protocol pregatitor, pentru crearea unui cadru metabolic adecvat pentru aceasta calatorie care dureaza cel putin 6 luni, pentru iesirea din hibernare exista un alt protocol pe care ursul brun il aplica exemplar.
In acest context, Allium Ursinum (Leurda), poate fi considerat un ACTIVATOR FILOGENETIC de microbiom.
Ingestia lui in momentul iesirii din hibernare constituie ,, UN COD DE ACCES” pentru setarea fiziologiei competitionale la acest animal salbatic.

Realizam ca dupa 6 luni, de repaus total, biologia ursului brun a functionat ca un sistem inchis (anurie + tranzit intestinal blocat), acumulandu-se produsi cataboliti si radicali liberi endogeni in cantitate imensa, iar eliminarea lor a devenit imperativa pentru revenirea la o viata normala intr-un mediu provocator si ostil.
Este important de specificat ca Allium Ursinum apare spatio temporal exact in perioada in care ursul brun iese din hibernare (am putea vorbi de o simbioza perfecta: planta-animal in lupta pentru supravietuire si continuarea speciei).

Allium Ursinum dispune de compusi organo-sulfurati: sulfoxizi si tiosulfiti, care sunt instabili si se descompun in polisulfiti, ditiine, ajoene, fenoli, flavonoizi (inhibitori de agregare plachetara).

Allium Ursinum este spamolitic, antimicrobian, antioxidant folosita in medicina traditionala pentru cefalee, HTA, ateroscleroza, diaree, boli pulmonare (spectru antibacterian si antifungic).

Mai mentionam alte calitati terapeutice: antibacterian, antitrombotic, antitumoral, antihiperlipemic, hipoglicemic, depurativ, diaforetic, expectorant, vasodilatator.
Un efect esential este inhibitia de sinteza de NO prin care se reduce raspunsul inflamator (EFECT INHIBITOR ASUPRA STRESULUI NITRO-OXIDATIV).

Allium Ursinum reprezinta componentul pivot in produsul URSOMAX (ELIDOR). Acest produs a fost folosit intr-o serie de protocoale terapeutice pentru pacientii din terapie intensiva, internati pentru traume neuro-chirurgicale, politraume, accidente vasculare cerebrale, pneumopatii de sine statatoare sau in cadrul bolilor mai sus mentionate (pneumonia de aspiratie). Majoritatea bolnavilor au fost in stare critica cu disfunctii de organ (plaman, cord, rinichi, sistem nervos, hematologie). O caracteristica la acesti pacienti a fost limfopenia la internarea in STI.

Administrarea de URSOMAX, in cadrul protocolului complex, a confirmat valoarea terapeutica a produsului prin evolutia favorabila a pacientilor tratati.
Administrarea de URSOMAX, a fost potentata prin combinarea cu DEPUREX si PUROFORT.
Doza uzuala de URSOMAX a fost de 4-8 tablete/zi.
Nu s-au mentionat incompatibilitati.
Suntem convinsi ca microbiomul reprezinta o legatura de siguranta cu parcursul filogenetic de la organismele cele mai simple la cele mai complexe si ca identificarea de alti activatori de microbiom poate genera rezultate terapeutice pe care in momentul actual nu le putem evalua la adevarata lor valoare.

Dr. Sorin Godeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.