Vopsea de par pe baza de henna.Merita?

Vopsea de par pe baza de henna. Merita?

Societatea in care traim ne impune o imagine cat mai ingrijita si ne ofera, in acest sens, o multime de produse cosmetice care au rolul de a imbunatati imaginea. Din pacate, nu toate cosmeticele au ingrediente naturale, multe dintre ele avand efecte neplacute pe termen lung.

Din fericire, pe piata au aparut din ce in ce mai multe cosmetice bio, care se dovedesc la fel de eficiente ca si celelalte, dar au si rol de protectie pentru piele sau pentru par.

Pana recent era destul de greu sa gasesti o vopsea de par naturista, care sa nu aiba niciun efect negativ asupra firului de par. Astazi , insa, majoritatea saloanelor si majoritatea magazinelor de cosmetice ofera alternativa vopselurilor Henna.

Ce este Henna?

Este o planta originara din India, folosita de secole pe post de colorant, datorita puterii sale mari de acoperire. In trecut, era folosita pentru colorarea tesaturilor si a diverselor elemente din lemn, insa astazi este extrem de intalnita in saloanele de tatuaje si in cele cosmetice.

Desi are culoarea rosie, in combinatie cu alte plante poate sa ofere si posibilitatea vopsirii parului in alte culori, cum ar fi nuantele de saten sau brunet.

Care sunt principalele avantaje pentru vopsirea parului cu Henna?

  • Nu are efecte secundare. Este o substanta 100% naturala si reuseste sa fie extrem de eficienta pentru orice tip de par si pentru orice tip de persoane. Astfel, chiar si femeile insarcinate pot sa isi vopseasca parul cu produse pe baza de henna, fara niciun fel de probleme.
  • Ajuta firul de par. Nu doar ca nu are efecte secundare, insa are chiar si o serie de efecte benefice. Aceasta ajuta firul de par sa se intareasca si ii ofera o stralucire naturala. Prin vopsirea cu henna, firul de par este si hranit, in conditiile in care aceasta substanta actioneaza la fel ca si un balsam.
  • Protejeaza impotriva arsurilor solare. Este un alt mare avantaj care iti permite sa iesi afara fara a te ingrijora in legatura cu ultravioletele.
  • Nu contine decolorant. Decolorantul din vopselurile obisnuite este extrem de daunator. In cazul produselor pe baza de henna, acesta nu exista.
  • Acopera cu succes firele albe. Puterea de acoperire ale vopselurilor pe baza de Henna este foarte mare, asadar  firele albe pot fi vopsite cu succes.
  • Rezista mult timp pe par. Este un alt avantaj major, care poate sa incante orice persoana ce isi vopseste parul des.
  • Trateaza diverse probleme ale podoabei capilare. Utilizarea vopselurilor pe baza de henna te poate ajuta sa scapi de pecingina, sa elimini matreata si chiar sa scapi de probleme mai grave, cum ar fi paduchii.

Exista si dezavantaje ale acestui produs?

Din punct de vedere al sanatatii, nu exista niciun dezavantaj. Exista, insa, o serie de neajunsuri. Spre exemplu, culoarea naturala a hennei este rosie, asadar, daca doresti vopsirea doar cu aceasta substanta, nu vei putea sa iti vopsesti parul in alta culoare decat cea roscata. Asa cum am precizat insa, exista diverse plante care ofera, prin combinatie, sansa unui par saten sau negru. Este bine sa citesti cu atentie eticheta daca descoperi o alta culoare, deoarece pot exista si chimicale.

Aplicarea produsului se face destul de greu, fiind necesare minim doua ore pentru o acoperire corecta. De asemenea, exista si riscul de a nu se prinde uniform, insa este unul destul de mic.

Daca vrei sa iti vopsesti parul cu o alta vopsea dupa ce ai folosit henna, s-ar putea sa nu te bucuri de rezultate prea bune, in conditiile in care vopseaua nu va mai prinde foarte bine pe par.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.