Coenzima Q10 – beneficii, importanță și de ce să remediem deficitul

coenzima q10 planteea

Ce este Coenzima Q10?

Beneficiile suplimentelor alimentare Coenzima Q10

Alte surse de Coenzima Q10

Riscurile suplimentelor alimentare Coenzima Q10

Coenzima Q10 este un cofactor mineral extrem de important în organismul uman, care acționează asemănător vitaminelor. Este un element esențial în toate dintre celulele corpului, căci asigură producerea energiei necesare funcționării. Se atașează lipoproteinelor pentru a parcurge țesuturile organismului și reprezintă un agent antioxidant eficient. Participă la reacțiile de bază ale organismului uman, iar în mod normal este sintetizat singur, de către corp. Cu toate acestea, odată cu vârsta, nivelul acestuia scade, uneori ajungând la deficiențe severe. Deficiențele de coenzima Q10 produc în organism stări puternice de amețeală, anemie, dat fiind faptul că acesta reprezintă o sursă importantă pentru producerea energiei. Astfel, mulți aleg suplimentele alimentare, bogate în coenzima Q10, create special pentru a veni în ajutorul corpului nostru.

Beneficiile suplimentelor alimentare cu Coenzima Q10

Sistemul nostru bioenergetic devine din ce în ce mai sensibil odată cu înaintarea în vârstă, iar nivelul de coenzima Q10 scade considerabil. Suplimentele alimentare sunt o variantă sigură a reglării deficitului.

Ajutor în perioadele solicitante

În funcție de perioada în care vă aflați, organismul vostru produce mai multă sau mai puțină energie. Coenzima Q10 trebuie să facă parte din acest proces, iar suplimentele ce îl conțin sunt recomandate în perioadele stresante (cum ar fi: apropierea de un examen, eveniment important) sau în perioadele în care aveți o activitate fizică intensă.

Reduce riscul bolilor cardiace (insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială)

Contracțiile cardiace au nevoie de o sursă care să le dea energie, iar uneori este prea puțină. Pentru cei care vor să își mențină o inimă sănătoasă, pe care să o prevină de bolile cardiace, suplimentarea nivelului de coenzima Q10 este alegerea potrivită.

Previne

Putem folosi suplimentele bogate în coenzima Q10 și fără consultul unui medic, căci nu are efecte dăunătoare pentru organismul uman (evident, dacă doza maximă recomandată este respectată). Efectele se vor vedea: energie, sănătate și poftă de viață.

Diminuează riscul produs de radicalii liberi

Radicalii liberi sunt extrem de periculoși în organism (sunt cauza multor forme de cancer și alte boli asociate), iar puternicul antioxidant coenzima Q10 reușește să diminueze acest risc.

Regenerează celulele hepatice

Coenzima Q10 ajută la funcționarea normală a ficatului, iar acesta protejează celulele hepatice.

Crește sistemul imunitar.
Repară și susține tinerețea pielii.
Reduce amețeala și stările anemice

Coenzima Q10 este chiar recomandată persoanelor care se simt lipsite de energie, cu stări de amețeală – aspecte care le afectează viața de zi cu zi. Coenzima Q10 este cunoscut pentru că reprezintă un element important în formarea ATP-ului. Studiile au arătat că, pe termen lung, coenzima Q10, alături de un stil de viață sănătos, cresc considerabil calitatea vieții.

Influențează pozitiv metabolismul

Deși nu există nici un studiu concuziv până acum care să specifice ajutorul oferit în pierderea greutății, având în vedere că este unul dintre cele mai consumate suplimente alimentare, mulți oameni spun că efectul acestuia i-a ajutat în pierderea kilogramelor în plus.

Alte surse de Q10

Se găsește în cantități mari și în legume și fructe, dar putem întâlni și în cărnuri, în special în cele roșii. Când începeți să utilizați suplimente cu coenzima Q10 este extrem de important să aveți un stil alimentar echilibrat.

Riscurile suplimentelor alimentare coenzima Q10

De obicei sunt nerecomandate persoanelor cu intoleranța la lactoză.

Produsele diferă, iar alegerea brand-ului este foarte importantă, pentru ca există produse foarte bune și produse slabe.

Coenzima Q10 rămâne una dintre cele mai importante substanțe din organism, iar marele avantaj este că putem să îi îmbunătățim nivelul cu ajutorul suplimentelor alimentare alese atent.

One thought on “Coenzima Q10 – beneficii, importanță și de ce să remediem deficitul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.