Berea de ghimbir – o aromă specială, alături de efecte pozitive asupra organismului

Ce este berea de ghimbir?
Beneficii
3 curiozități despre ghimbir
Bere de ghimber acasă
Rețete cocktail-uri cu bere de ghimber

Ce este berea de ghimbir?

Berea de ghimbir este una dintre cele mai răcoritoare băuturi, cu o aromă care vă va îmbia simțurile cu niște senzații pe care nu le-ați mai trăit până acum. Găsiți și cu alcool, și fără, iar rețetele în care puteți să o folosiți sunt variate. Berea de ghimbir este foarte cunoscută pentru proprietățile ei – este un remediu extrem de potrivit pentru multe dintre problemele de sănătate. Principalul compus activ este gingerol, bogat în minerale, magneziu, potasiu și vitamina B6. Principalul ei avantaj este că poate fi preparată și acasă, chiar în bucătăria dumneavoastră.

Beneficii

Berea de ghimber este considerată de mulți dintre medici un supliment important în alimenatația oricui. Substanțele ei și modul în care este asimilată de organism o face o sursă extrem de bogată în nutrienți, cu efecte pozitive în prevenirea și tratarea anumitor deficiențe ale organismului.

⦁ Previne cancerul
Chiar dacă nu exista studii concluzive, mulți specialiști susțin că berea de ghimbir are o serie de substanțe care ajută organismul înspre a preveni dezvoltarea celulelor canceroase.
⦁ Proprietăți antioxidante
⦁ Prorietăți antiinflamatorii
⦁ Proprietăți antibacteriene
⦁ Crește imunitatea
Ofertă energie corpului și stimulează circulația
⦁ Luptă împotriva artritei și, ameliorează, în general, durerile
⦁ Reglează nivelul de zahăr din organism
⦁ Este recomandată ca bătură pentru persoanele care vor să-și mențină un număr constant de kilograme

3 curiozități despre ghimbir

⦁ Ghimbirul este una dintre cele mai vechi și cunoscute plante. Veche de secole, în trecut se folosea în diferite preparate pentru efectul extraordinar pe care îl are asupra organismului. Berea de ghimbir are o istorie lungă și este o băutură apreciată de secole.
⦁ Datorită mirosului specific, ghimbirul este comercializat chiar și sub formă de parfum.
⦁ De secole ghimbirul este cunoscut pentru efectele medicinale pe care le are, strămoșii noștri utilizându-l pentru a trata, de obicei: stările de greață și amețeală, răcelile, durerile de stomac etc.

Bere de ghimbir acasă

Puteți prepara berea de ghimbir chiar acasă, în câțiva pași simpli. Beneficiile acesteia sunt nenumărate, iar faptul că puteți să o preparați și acasă reprezintă un avantaj.

Ingredientele de care aveți nevoie:

⦁ ghimbir proaspăt ras;
⦁ apă;
⦁ cremă de tartar;
⦁ drojdie de panificație;
⦁ suc de lămâie.

Pași de urmat:

⦁ Utilizați o răzătoare și fărămițați ghimbirul până obțineți aproximativ un sfert de cană.
⦁ Adăugați jumătate de linguriță de cremă de tartar, împreună cu un sfert de cană de suc de lămâie.
⦁ Turnați amestecul într-o oală suficient de mare, în care ați adăgat 4 căni de apă, după care aduceți preparatul la fierbere. Acum este momentul în care să adăugați zahărul, după preferință.
⦁ Adăugați 5 căni de apă rece și lăsați preparatul să se răcească la o temperatură aproximativă de 23 de grade.
⦁ Adăugați o linguriță de drojdie după ce amestecul s-a răcit, iar apoi poiziționați oala într-un dulap, într-o zona caldă a casei. Ar trebui deja să sesizați mirosul puternic de ghimbiri. Lăsați oala acolo peste 3 ore.
⦁ Filtrați lichidul de restul de ghimbir rămas și introduceți-l într-o sticlă, însă nu până la refuz. Inchideți sticla. Periodic, de 2-3 ori pe zi, deschideți foarte puțin capacul pentru a elibera din presiunea sticlei.
⦁ După ce berea a fermentat (2-3 zile), puteți s-o serviți simplă, alături de feliuțe de lime sau în cocktail-uri.

Degustrare plăcută!

Cocktail-uri cu Bere de ghimbir

⦁ Italian Swizzle

30 ml lichior ( de preferat Fernet-Branca) 
30 ml vremut (Carpano Dry Vermouth)
30 ml sirop de mentă 
30 ml bere de ghimbir 
15 ml suc de lămâie 
8 ml lichior Chartreuse Jaune

Combina, pe rând, toate elementele într-un cocktail shaker plin cu gheață. Amestecă bine. Dacă vrei să mai diluezi, adaugă bere de ghimbir fără alcool. Servește alături de niște felii de lime. Poate fi servit alături de o felie de tort dulce.

  • Băutură tradițional rusească

30 ml vodca
30 ml suc proaspăt de lime
bere de ghimbir 
feliuțe de lime pentru decor
menta (la alegere)

Se adaugă, într-un pahar mic de înălțime, care este plin de gheașă, toate ingredientele. Amestecați bine, după care serviți alături de felii de lime. Important ca acest cocktail să fie perfect rece.