Ce ne spun medicii despre consumul de produse alimentare cu probiotice?

probioticeProbioticele sau bacteriile regasite in intestinele noastre au devenit esentiale pentru buna digestie a alimentelor, in aceeasi masura in care ne protejeaza sa avem un organism sanatos. O multime de alimente ne ajuta sa ne imbunatatim sanatatea, atat a pielii, a organismului, cat si a mintii, iar cele mai multe produse naturale contin astfel de probiotice si nu trebuie sa le eliminam din consumul zilnic.

Pentru cei care inca au nelamuriri cu astfel de notiuni, probioticele sunt acele bacterii prietenoase ce ne ajuta sa imbunatatim considerabil sanatatea din mai multe moduri posibile. Bacteriile patogene sunt responsabile pentru infectiile si bolile organismului, in timp ce probioticele sunt responsabile pentru buna digestie a stomacului si a alimentelor ingerate.

naturalAceste culturi vii de probiotice sunt adaugate in compozitia diverselor produse alimentare, pentru ca toate contribuie la imbunatatirea valorilor nutritive ale produsului alimentar. Mai mult decat atat, suplimentele probiotice sub forma de pulbere, capsule, bauturi sau shake-uri sunt de un real ajutor pentru copii, adulti, cat si batrani si sunt disponibile pe piata la o multime de farmacii naturiste.

Suplimentele alimentare regasite si in cadrul farmaciei noastre se adreseaza catre o serie larga de afectiuni, probleme digestive sau pentru tinerea de minte, ceea ce face ca alimentele pe care le ingeram si le consumam zi de zi sa fie partajate in alimente pentru sanatatea celulara, pentru sanatatea sangelui sau pentru alimentatia creierului si a memoriei.

Implicit, in cadrul farmaciei noastre online se pot achizitiona capsule, comprimate, tablete de supt, dropsuri, efervescente, solutii instant si solubile, pulbere unitare si complexe, dar si batoane nutritive sau argila, cu rol in amelionarea digestiei si a tractului digestiv, eliminand oricare tulburari ale metabolismului.

Care sunt beneficiile probioticelor asupra corpului uman?

alimente10 beneficii demonstrate ale probioticelor prietenoase

  1. Probioticele ajuta la scaderea simptomelor de alergii sezoniere, sinuzita si bronsita;
  2. La copii si adulti, acestea ajuta la prevenirea diareei cu rotavirus si diareea calatorului;
  3. Alimentele care contin bacterii benefice ajuta la regularizarea tranzitului intestinal, prevenind astfel indigestie, balonare, constipatie, etc.;
  4. Se crede ca aceste alimente ajuta la scaderea riscului de anumite tipuri de cancer, in special cancerul de colon, prin mentinerea starii de sanatate a tractului digestiv;
  5. Aceste alimente ajuta la prevenirea bolii Crohn- sindromul de intestin iritabil, infectie a tractului digestiv sau infectii ale tractului urinar, etc.;
  6. Aceste bacterii ajuta la evitarea infectiilor fungice. Ele ajuta la prevenirea microorganismelor invadatoare in tractul respirator, tractul gastro-intestinal sau vaginal, etc.;
  7. Ele promoveaza recuperarea rapida dupa orice boala, chiar si atunci cand o parte din colon s-a indepartat cu ajutorul chirugiei, fapt ce inseamna ca aceste bacterii ajuta la diminuarea simptomelor de stomac deranjat;
  8. In cazul in care o mama care alapteaza ia antibiotice, atunci copilul poate suferi de efectele secundare ale antibioticelor. Probioticele pot fi administrat copiilor pentru a evita acest lucru.
  9. Prin imbunatatirea sanatatii digestive, bacteriile prietenoase ajuta la imbunatatirea starii generale de sanatate. Acest lucru conduce la imbunatatirea calitatii pielii. Consumul regulat de alimente bogate in probiotice ne poate oferi o piele stralucitoare. In plus, aceste alimente sunt considerate ideale pentru a preveni si a reduce simptomele de eczema la copii.
  10. Probioticele ajuta la scaderea simptomelor de diaree cauzate de consumul de antibiotice. Antibioticele sunt administrate pentru a distruge bacteriile patogene, dar, de asemenea, ucid bacteriile benefice. Antibioticele distrug flora naturala a intestinelor si cresc sansele de infectii si boli.

Consumul de alimente ce contin probiotice este destul de important pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri mai ales in cazul in care recent ne-am confruntat cu o problema digestiva, iar organismul nostru inca se resimte sensibil. Aici este si timpul sa mentionam care sunt alimentele care favorizeaza o stare de bine, un sistem imunitar sanatos, factori ce conduc la o stare de bine permanenta.

Iata lista alimentelor ce contin probiotice sanatoase organismuluialimente

  • Mierea de albine si otetul din merele naturale;
  • Branza de vaci a fost utilizata de ani de zile pentru a elimina problemele cauzate de o digestie prea rapida;
  • Untul si smantana, care sunt etichetate cu „probiotice cultivate”;
  • Kefir (bautura acra facuta din lapte fermentat, din lapte de vaca, oaie sau capra);
  • Iaurturile (alimentele cele mai populare si bogate in probiotice, disponibile in diferite arome);
  • Suplimentele alimentare sub forma de pilule, pulberi, capsule, bauturi , regasite si in magazinul nostru, achizitionate prin comanda online;
  • Alimentele pentru copii fortificate cu bacterii benefice;
  • Anumite marci de cereale care se pretind a fi cele mai bune alimente probiotice pentru copii.
  • Muraturile nepasteurizate, de exemplu, sfecla murata, masline murate, morcovii sau alte legume.

Daca tot ai luat in considerare ce sa mananci pentru a-ti imbunatati functionarea sistemului digestiv, atunci trebuie sa stii ca un consum in exces din aceste alimente iti poate provoca si efecte secundare, pentru ca iti pot distruge flora intestinala benefica tractului.

Ce trebuie sa stii despre probiotice pentru sanatatea ta?

consumulPrin includerea acestor alimente cu probiotice in propria dieta, iti vei putea imbunatati starea generala de sanatate. Bacteriile benefice te ajuta la intarirea sistemului imunitar, iti imbunatatesc textura pielii, te ajuta sa iti imbunatatesti aspectul memoriei si al circulatiei sangelui, la fel cum sunt extrem de benefice in rularea oricaror sisteme principale ale propriului corp.

Probioticele produc anumite enzime de care corpul nostru nu este capabil sa le produca, iar rolul major al acestora este de a descompune carbohidratii si sa ajute la fermentatia carbohidratilor nedigestivi. In principal, actioneaza la nivel local si stimuleaza sinteza acizilor grasi regasiti in structura alimentelor ingerate, iar impreuna cu actiunile dezvoltate in intestin si stomac, probioticele ajuta la diminuarea nivelului de colesterol, in cazul adultilor, stimuland in aceeasi masura un sistem imunitar mai fortificat.

Sfatul medicului cu privire la consumul de probiotice

Medicii recomanda sa consumam in fiecare zi o portie de iaurt imbogatit cu probiotice, amestecat cu cereale, pentru a fi si a ne mentine sanatosi.

consumulIn prag de primavara, medicii nutritionisti ne recomanda o dieta de cel putin 6 zile cu astfel de alimente, pentru a obtine detoxifierea pe cale naturala a organismului, in aceeasi masura in care sa ne obisnuim organismul cu un regim alimentar slab in grasime. De altfel, medicii nu recomanda combinatia de astfel de alimente cu un regim de viata haotic, in care bauturile alcoolice sunt incluse. In combinatie cu bauturile alcoolice, aceste alimente pot cauza diaree, dismenoree, stari de voma, dureri ale zonei abdominale si implicit tot soiul de stari de ameteala si incontinenta.

De aceea, organismul fiecarui om reactioneaza diferit la oricare dintre suplimentele alimentare cu un continut ridicat de probiotice, pentru ca, in functie de varsta, kilograme si afectiuni intampinate, aceste bacterii prietenoase curata colonul, distrugand majoritatea bacteriilor inflamatorii, elimina orice continut al antibioticelor sau al altor pastile ingerate pe o perioada mai mare de 3 zile, la fel de bine cum actioneaza pentru calmarea unui colon iritat si agitat.

Datorita traseului lung de urmat, probioticele se administreaza dimineata pe stomacul gol in cazul adultilor cu varsta de peste 18 ani, neafectand imunitatea. De aceea, medicii ne recomanda un mic dejun bogat in cereale integrale, iaurt, branzeturi de vaca sau oaia si implicit consumul de lichide naturale, printre care si laptele fermentat in mod natural.

Copilul tau are nevoie de probiotice?

consumulSe spune ca probioticele sunt bacterii eficiente si nu prezinta riscuri in cazul alimentatiei copilului, chiar si mai mic de varsta de un an de zile. Incepand cu varsta de 1-2 luni de zile, bebelusul se poate confrunta cu diaree, iar o serie de alimente si suplimente sunt utile pentru a combate acest simptom si de a reda buna functionare a sistemului digestiv celui mic. In cadrul farmaciei online Planteea veti gasi o multime de suplimente, recomandate de producatorii de talie internationala pentru combaterea acestor afectiuni.

O multime de sortimente de ceaiuri, creme, produse pe baza de ciocolata, pulbere, prafuri de ciocolata sau solutie anticolici sunt disponibile pentru parinti si copii cu varsta de peste 1 luna de zile, care se pot administra fara efecte secundare. In prealabil, este bine sa se analizeze simptomele resimtite de bebelusi, pentru ca in primele luni de viata organismul acestora este extrem de sensibil la tot ceea ce ingereaza.

De altfel, medicii pediatri, dar si nutritionisti spun ca administrarea de probiotice la bebelusi nu trebuie sa se faca zilnic, ci la o perioada de cel putin o saptamana. Numai in cazul in care bebelusul prezinta simptome de inflamatie a intestinului, scaun tare sau diaree, astfel de produse se administreaza sub stricta supraveghere a unui medic pediatru. De aceea, este bine ca probioticele sa fie administrate bebelusului doar in perioada in care acesta este bolnavior, iar in alte situatii se opreste stoparea de astfel de produse, pulberi sau solutii.

In cazul copilului mai mare de 6 luni de zile, care deja a ajuns la faza de alimentatie diversificata, se recomanda cel putin o masa pe saptamana care sa contina cereale integrale, banane, lapte formula, iaurt natural de vaca sau ceaiuri naturale din plante.

Concluzii cu privire la consumul de alimente ce contin probiotice

Alimentele ce sunt bogate in bacterii benefice sunt folosite atat in medicina alternativa, cat si in medicina complementara. Probioticele sunt disponibile sub forma de capsule, pulbere, tablete sau siropuri, iar tipul si cantitatea de bacterii din organism poate varia de la o persoana la alta, ceea ce face ca si studiile sa demonstreze ca un consum excesiv al acestor alimente poate conduce catre balonare si gaze.

Insa, daca sunteti pregatit pentru o cura de primavara, pentru cateva zile in care organismul sa se regenereze si sa elimine cantitatea de toxine, atunci este indicat sa incepeti cu un consum usor de produse alimentare ce contin probiotice, in masura in care scopul este pur medical si terapeutic.

One thought on “Ce ne spun medicii despre consumul de produse alimentare cu probiotice?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.