Produse naturale pentru ingrijirea pielii in sezonul rece

Sezonul rece aduce multe bucurii: zăpadă, sărbători, vacanțe împreună cu familia. Însă, pentru persoanele meteosensibile, anotimpul rece poate să genereze un disconfort sau chiar să agraveze unele probleme reumatice.

Frigul crește numărul pacienților cu boli reumatice (degenerative sau inflamatorii) care se prezintă la cabinetele medicilor reumatologi sau care ajung în magazinele de produse naturiste & bio ori în farmacii, pentru a căuta produse naturale recomandate în ameliorarea durerilor articulare/reumatice.

Vremea și durerile articulare – de ce ne dor articulațiile atunci când se schimbă temperatura?

Multă vreme s-a considerat că presiunea atmosferică scăzută ar genera dureri articulare deoarece ar permite țesuturilor să se inflameze. Există studii prin care s-a demonstrat că durerea se accentuează cu fiecare 10°C mai puțin în termometre, dar în special când este asociată cu presiune atmosferică scăzută. O altă cauză ar fi efectul pe care îl are frigul asupra mușchilor, o sensibilitate care este supărătoare chiar și la persoanele sănătoase.

Motivele principale pentru apariția durerilor articulare în sezonul rece sunt:

1. Presiunea barometrică scăzută

Cercetătorii cred cu tărie că lichidul sinovial (lichidul care se află la nivelul articulațiilor) este foarte sensibil la schimbările presiunii barometrice. Acest lucru înseamnă că odată cu înregistrarea unor schimbări ale presiunii barometrice, tendoanele, mușchii și țesuturile se dilată sau se contractă, cauzând dureri și disconfort.

2. Temperatura scăzută

Cel mai des, durerile articulare sunt asociate cu vremea rece. Din nou, și în acest caz vremea afectează lichidul sinovial. Cercetătorii cred că odată ce vremea se răcește, fluidele de la nivelul articulațiilor se îngroașă tot mai mult. Acest fenomen face ca articulațiile să devină rigide și mult mai puțin flexibile ca de obicei.

3. Umiditatea și precipitațiile

Umiditatea și precipitațiile sunt o altă teorie care stabilește o legătură între vreme și durerile articulare. E destul de dificil să facem o distincție clară între manifestările vremii, mai ales pentru că vremea vine la pachet și cu presiune barometrică. Totuși un lucru e cert, fie că este vorba despre presiunea barometrică, fie că este vorba despre umiditate, durerile de genunchi, coate, șolduri sau încheieturi pot fi un semn clar că urmează o furtună.

Articulații puternice și piele frumoasă: beneficiile stimulării producției de colagen

Colagenul este definit ca fiind o substanță de origine proteică ce se găsește în organism și are rol în regenerarea celulară (reparare a țesuturilor conjunctive, răspuns imun, procese de întreținere etc.). Cuvântul colagen provine din limba greacă, unde „kola” semnifică lipici, iar „gen” – producere.

Pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă, producția de colagen încetinește, iar funcția fibroblastelor este afectată. După vârsta de 30 de ani, producția de colagen începe să scadă.

Nu putem măsura cu exactitate cantitatea de colagen pe care o avem în organism, însă putem vedea sau simți când se produce mai puțin: la nivelul articulațiilor apare durerea și redoarea articulară, masa musculară slăbește, pielea își pierde elasticitatea și forma, apar ridurile.

SanoColagen de la SevaPlant favorizează producția naturală de colagen. Este o tinctură realizată din ingrediente atent selecționate, naturale și apicole. Produs api-fitoterapeutic, indicat pentru sănătatea sistemului osteo-articular și pentru îngrijirea pielii, părului și unghiilor.

Urzică, Coada-calului, Rozmarin, Lăptișor de matcă, Portocală dulce, Lămâie

Ingredientele din formula inovatoare SanoColagen de la SevaPlant au demonstrat un rol important în următoarelor afecțiuni:

Îmbătrânirea prematură a pielii – stimulatorii de colagen și elastină ajută la redobândirea fermității și elasticității pielii, încetinesc sau stopează procesul de rigidizare și fragilizare al epidermei și dermei. Rezultatul va fi o piele mai tânără, mai rezistentă la factorii externi nocivi (cum ar fi radiațiile ultraviolete, poluarea chimică), mai puțin predispusă la ridare sau la tulburări de pigmentare.

Fragilizarea firelor de păr – siliciul și zincul biologic ajută la creșterea rezistenței și a elasticității firelor de păr, îmbunătățindu-le consistența și strălucirea, prevenind despicarea prematură sau ruperea.

Fragilizarea și deformarea unghiilor – este stopată și, în timp, vizibil ameliorată de acțiunea siliciului biologic, care nu doar crește proporția de țesut elastic, dar ajută și la remineralizarea unghiilor, la redobândirea formei și a structurii lor normale.

Durerea articulară (reumatismul) – este produsă de degradarea țesuturilor cartilaginoase, datorată vârstei, proceselor inflamatorii, auto-imune etc. Este mult ameliorată de stimulatorii naturali ai producției de colagen, care simultan stopează procesele degenerative din articulații și ajută la regenerarea țesuturilor elastice. În formele de reumatism cu o componentă auto-imună, va fi administrată, în paralel, și panseluța săbatică (Viola tricolor).

Stimulatorii naturali de colagen au o acțiune benefică demonstrată și contra: osteoporozei, fragilității vasculare, prolapsului diferitelor organe, degradării diferitelor mucoase.

Tinctură stimulent colagen SanoColagen – Indicații și Acțiuni

Acțiuni:

  • susține asimilarea normală a calciului
  • refacerea țesutului osos distrus
  • stimulează producția normală de colagen
  • contribuie la regenerarea țesuturilor conjunctive
  • facilitează refacerea tendoanelor
  • permite ameliorarea supleței tendoanelor, pe care le protejează în timpul efortului

Indicații:

  • inhibarea proceselor degenerative la nivelul sistemului nervos și al articulațiilor
  • menținerea sănătății vaselor de sânge
  • menținerea sănătății părului și a unghiilor
  • sinteza normală de ADN și a proteinelor
  • menținerea sănătății sistemului osos
  • protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Cura cu SanoColagen stimulent de la SevaPlant:

De regulă, administrarea acestui produs api-fitoterapeutic trebuie făcută zilnic, vreme de măcar 9 săptămâni, neîntrerupt.
În acest timp, se vor administra câte 1-3 lingurițe (1 linguriță = 5 ml.), pe zi.

Fiind vorba de un produs sub formă de suspensie, produsul se va agita înainte de fiecare administrare.

Efectele acestei cure sunt vizibile cel mai rapid asupra pielii, primele rezultate apărând după aproximativ 30 de zile și intensificându-se în următoarele luni.
Mai lent, adică în aproximativ 45 de zile, apar primele efecte asupra părului, în timp ce la nivelul unghiilor rezultatele încep să fie vizibile după 60 de zile.
Aceste intervale de timp sunt orientative, lucrurile putând decurge mai lent sau mai rapid, în funcție de organism.

Carența de colagen și impactul acesteia asupra sănătății și frumuseții

Există numeroși factori care pot dezechilibra producția de colagen din organism, precum:

  • consumul crescut de alimente care conțin zahăr
  • consumul de tutun
  • expunerea la razele UV
  • procesul natural de îmbătrânire scade producția de colagen (acest proces nu poate fi oprit);
  • lipsa activității fizice susținute și un stil de viață sedentar

Lipsa sau carența de colagen poate avea consecințe neplăcute, de aceea este foarte important să o combatem.

Următoarele simptome pot indica un deficit de colagen din organism:

  • deteriorarea aspectului pielii
  • creșterea tensiunii arteriale
  • rigiditatea articulațiilor și creșterea riscului de artrită;
  • pierderea strălucirii părului, care poate deveni subțire, casant și fragil;
  • deteriorarea cartilajelor;
  • poate fi redusă funcția vizuală, pot fi afectate corneea și sclera.

Alimente care ajută la sinteza colagenului

Alimentele care pot ajuta organismul la producția de colagen sunt cele bogate în glicină, prolină, vitamina C, zinc și cupru, precum:

  • proteine de origine animală (de bună calitate): carne roșie, carne albă, fructe de mare;
  • alimente care conțin cantități crescute de prolină: germeni de grâu, albuș de ou, produse lactate, ciuperci, sparanghel, varză;
  • alimente care conțin cantități crescute de glicină: piele de pui, piele de porc, gelatină;
  • alimente bogate în vitamina C: legume, fructe, plante aromatice;
  • alimente bogate în zinc: carne, fructe de mare, leguminoase, fructe oleaginoase, semințe, ouă, cereale integrale, produse lactate;
  • alimente bogate în cupru: organe de animale, semințe, cacao, ciocolată.

Suplimente pentru stimularea producției naturale de colagen

1. Acidul hialuronic

Acidul hialuronic este o componentă importantă în procesul de producere a colagenului. Această moleculă stimulează producția de colagen din organism, așadar adăugarea în alimentație a unor surse bogate de acid hialuronic sporește considerabil și nivelul de colagen.

Legumele verzi, strugurii sau peștele sunt alimente care stimulează producția naturală de colagen. Poți, de asemenea, să optezi și pentru un supliment cu acid hialuronic.

2. Vitamina C

Știm cu toții cât de importantă este vitamina C pentru sănătatea noastră generală. Află că această vitamină poate stimula și producția de colagen. Cel mai probabil ai observat că, în ultima perioadă, tot mai multe companii folosesc ca ingredient principal în produsele de îngrijire a tenului vitamina C. Motivul este simplu, un supliment cu vitamina C alcalină protejează pielea, sporind, în acest fel, producția naturală de colagen a organismului

Ginsengul

Extractul de ginseng siberian este renumit pentru proprietățile sale antioxidante, ceea ce îl face util în prevenirea multor afecțiuni. De asemenea, ginsengul s-a dovedit a fi de ajutor în stimularea producției naturale de colagen, prin protejarea țesuturilor conjunctive. În acest mod, ginsengul contribuie la menținerea sănătății aparatului locomotor, reface părul deteriorat și împiedică îmbătrânirea prematură a pielii.

Concluzie

Așadar, colagenul este principala componentă a țesuturilor conjunctive, în special a pielii. Produs în mod natural de organism, colagenul contribuie activ la funcționarea optimă a organismului. Suplimentele alimentare disponibile în magazinele naturiste și o dietă alimentară echilibrată pot favoriza în mod natural producția de colagen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.