Top 5 mituri despre consumul de cafea verde

Top 5 mituri despre consumul de cafea verde

Link foto: https://pixabay.com/ro/cafea-pr%C4%83jit%C4%83-verde-cereale-1129603/

Auzim tot mai des despre beneficiile multiple ale consumului de cafea verde, fiind deseori recomandata pentru purificarea organismului, scaderea colesterolului rau din sange, dar mai ales pentru slabit. Insa, in ciuda calitatilor si efectelor miraculoase pe care le are, efectele cafelei verzi sunt si intens dezbatute, existand si persoane sceptice care nu vor sa dea crezare in tocmai celor auzite, inainte sa incerce.

Iar pentru ca, de-a lungul timpului s-au auzit o multime de mituri despre cafeaua verde, iata care sunt top 5, cele mai intalnite!

Consumul de cafea verde slabeste. Nu este un mit, ci s-a transformat intr-un adevar deoarece cafeaua verde este un produs bogat in antioxidanti si poate accelera arderea grasimilor. Are si rol termogenic, insa pentru a functiona cat mai bine, mai ales daca o consumi special pentru slabit, atunci trebuie sa o combini cu o alimentatie sanatoasa care sa contina o dieta echilibrata bazata pe fructe si legume, dar si o portie zilnica de miscare, cel putin 30 de minute pe zi.

 

Cafeaua verde deshidrateaza. Orice cantitate de cafea are in compozitie si o cantitate de apa, aproximativ 150 ml. Aceasta cantitate contribuie la aportul de lichide de care corpul are nevoie pentru a nu se deshidrata si pentru a functiona in parametrii optimi. Da, cafeaua poate avea un efect usor diuretic, insa nu atat de mare incat sa duca la deshidratarea organismului. Insa, indiferent care este cantitatea de cafea pe care o consumi zilnic, nu uita ca organismul are nevoie de 2 L de lichide in fiecare zi.

 

Remediu impotriva mahmurelii. Cafeaua are un continut ridicat de cofeina, substanta care iti poate asigura o sursa de energie chiar si atunci cand esti foarte obosit, insa chiar si un consum regulat de cafea verde, nu te poate scapa de mahmureala. Efectele alcoolului sunt aceeleasi, el ramanand in sange tot aceeasi perioada, singura senzatie care dispare este cea de oboseala sau moleseala.

 

Afecteaza sarcina. Nu, consumul de cafea verde nu afecteaza sarcina, nici copilul, insa este recomandat sa nu fie consumata mai mult decat o ceasca de cafea. Nu exista rezultate sigure si concrete in ceea ce priveste consumul in timpul sarcinii. Cofeina poate ajunge in placenta si atunci este indicat sa fie consumata cu moderatie.

 

Cafeaua verde cauzeaza dureri de cap. Nici acest aspect nu a fost dezvaluit din partea unor cercetatori in urma unor studii. Este doar o parere a persoanelor care nu obisnuiesc sa consume cafea aproape deloc. Cel mai important aspect pe care este indicat sa il urmezi, mai ales daca consumi zilnic cafea, este sa nu bei niciodata pe stomacul gol. Bea o ceasca de cafea abia dupa ce ai mancat un mic dejun consistent.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.