Proceduri cosmetice pe care le poți face cu cafea verde

Proceduri cosmetice pe care le poți face cu cafea verde

Link foto: https://pixabay.com/ro/cafea-pr%C4%83jit%C4%83-verde-cereale-1129600/

Cafeaua verde este produsul cunoscut și folosit tot mai mult datorită proprietăților antioxidante, boabele fiind în stare crudă, neprăjite și neprocesate.  Este o cafea cu aromă mult mai intensă decât cafeaua obișnuită prăjită deoarece nu a trecut prin procesul de ardere, nu și-a pierdut din proprietăți și are în componență un nivel mult mai ridicat de substanțe.

Pe lângă  efectele miraculoase pe care le are pentru organism, cafeaua verde este un adjuvant natural când vine vorba despre procedurile cosmetice, care îți pot îmbunătăți vizibil aspectul pielii. Poți găsi direct produse cu o acțiune rapidă care au în compoziție cafea verde ori îți poți pregăti acasă propriile măști pentru curățarea tenului. Iată cum:

Masca pentru ten, care are în compoziție cafea verde poate curăța tenul de impurități, celule moarte, poate reduce inflamația, dar și roșeața. Pentru asta ai nevoie de următoarele ingrediente: 100 gr de cafea verde, 100 gr cacao,  250 ml de lapte, o lingură de miere și o lingură de zeamă de lămâie.

Mod de preparare: Pentru început, macină boabele de cafea verde și amestecăle  cu cantitatea de cacao, ulterior adaugă și laptele și continuă să amesteci până obții o pastă. Adaugă și mierea și zeama de lămâie și aplica pe ten pasta obținută pentru aproximativ 20 de minute. Dacă vrei să îți exfoliezi tenul cu această mască, atunci aplic-o în mișcări circulare, timp de trei seri la rand.

Ingredientele au rolul de a hidrata tenul deoarece cacaua are proprietăți antioxidante si  poate repara pielea deteriorata. Laptele îi oferă strălucire tenului și hidratează celulele în profunzime. De asemenea, sucul de lămâie poate combate acneea, iar mierea hidratează în profunzime tenul.

 

Masca cu cafea verde pentru combaterea ridurilor.

Pentru a preveni apariția ridurilor, ai nevoie de trei lingurițe de zaț de cafea verde împreună cu un albuș de ou. Se amestecă până se obține o pastă omogenă și se aplică pe față pentru aproximativ 10 minute, până în momentul în care se usucă albușul de ou. Masca se îndepărtează cu apă călduță prin masaj, pentru a îndepărta impuritățile.

Mască pentru îndepărtarea cearcănelor.

Se amestecă o linguriță de zaț de cafea și o linguriță de iaurt sau brânză de vaci proaspătă, dar și câteva picături de lămâie. Pasta obținută se introduce la frigider pentru aproximativ 15 minute, după care se aplică în jurul ochilor. Se lasă să acționeze pentru 10 minute, timp suficient cât să se revigoreze aspectul tenului.

Mască cu cafea verde pentru îndepărtarea acneei.

Pentru a realiza această mască ai nevoie de trei linguri de miere, o lingură de zaț de cafea verde,  două linguri de scorțisoară și puțină apă călduță. Zațul de cafea verde are rolul de îndepărta acneea și punctele negre, în timp ce mierea are rolul de a dezinfecta și cicatriza pielea. Masca trebuie lăsată pentru aproximativ 30 de minute pe față, ulterior fiind îndepărtată cu apă caldă. Este recomandată timp de o lună de zile, în fiecare săptămână, pentru rezultate vizibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.