Suplimente naturale benefice în caz de răceală și gripă

persoană copleșită de răceală și gripă

Te-ai săturat să petreci tot sezonul rece cu un nas înfundat sau sinusuri dureroase? Răceala sau gripa îți strică mereu planurile? Află cum poți avea grijă de sistemul tău imunitar, dar și cum poți combate cazurile de răceală și gripă care deja s-au “instalat”, pe parcursul acestui articol!

Cum prevenim situațiile de răceală și gripă?

Sezonul rece se apropie cu pași repezi și împreună cu el posibilitatea apariției cazurilor de răceală și gripă crește progresiv. Deși piata farmaceutica a livrat de-a lungul timpului o varietate de remedii care previn sau combat simptomele răcelii si gripei, in ultima vreme s-a inregistrat un abuz foarte mare de antibiotice.  ceea ce conduce la scaderea imunitatii, asadar va fi mult mai usor ca virusurile raspandite sa actioneze negativ in organismul nostru. Putem, însa, apela cu încredere la suplimentele naturale pe baza de vitaminele C si D, zinc, echinacea si Omega 3, in funcție de starea dumneavoastră de sănătate și recomandările medicului.

Zinc pentru răceală și gripă.

Zincul este un oligoelement mineral indispensabil organismului, pe care il putem gasi in diferite alimente sau sub forma unor suplimente alimentare. Lipsa zincului in organism poate favoriza aparitia infectiilor. Acesta este un bun aliat al mucoasei nazale si a manifestarilor neplacute la nivelul cailor respiratorii, de aceea este important sa il includem in tratamentul contra răcelii si gripei.

*Desi Zincul are o multitudine de beneficii pentru organism, supradozarea acestuia poate duce la probleme grave de sanatate, tocmai de aceea este recomandat sa luati suplimente cu zinc doar la recomandarea doctorului, in urma unor analize amanuntite.

Vitamina C pentru răceală și gripă

Aceasta vitamina hidrosolubila are o gramada de beneficii pentru organism precum formarea colagenului, hormonilor, carnitinei si aminoacizilor, sustine sistemul imunitar, are rol antioxidant si favorizeaza absorbtia fierului in organism. Totusi, retineti ca administrarea in doze foarte mari a Vitaminei C poate fi suparatoare pentru stomac, iar la unele persoane poate declansa episoade diareice!

Ginsengul – important pentru sistemul imunitar.

Desi este folosit, in general, ca si stimulent usor, anumite specii de ginseng pot actiona favorabil in cazurile de gripa si răceală, atat in prevenire cat si in combaterea simptomelor. Ba mai mult, se crede ca specia Panax Ginseng poate creste eficienta vaccinelor anti-gripale. In ceea ce priveste modul de administrare, fie ca alegem sa folosim radacina de ginseng in stare cruda, sub forma de pulbere adaugata in alte preparate, sub forma de capsule sau folosita ca baza pentru bauturile energizante, beneficiile pe care organismul le poate resimti vor fi aceleasi.

Socul. Anumite studii apreciaza ca socul poate trata simptomele de răceală, fiind capabil sa creasca productia de celule din sistemul imun si sa opreasca posibilitatea virusului de a se raspandi in organism. Este cunoscut faptul ca 5 lingurite de extract de soc pe zi, timp de 3 zile, pot reduce simptomele răcelii si gripei cu aproximativ 56%, inclusiv febra.

Suplimente naturale recomandate în caz de răceală și gripă

Hyper Bron de la Hypericum Plant

Este un supliment alimentar cu rol adjuvant în menținerea sănătății căilor respiratorii, ce faciliteaza calmarea iritațiilor aparatului respirator apărute în cazurile de răceală, si susține recuperarea organismului în perioadele de convalescență.

Propolis C de la Parapharm

Folosit încă din antichitate, propolisul constituie cea mai bogată sursă naturală de bioflavonoide, având un efect benefic asupra organismului uman. Bioflavonoidele asociate cu vitamina C îşi potenţează reciproc efectele complexe, stimuland, astfel, sistemul imunitar şi creşterea rezistenţei organismului faţă de bolile infecto-contagioase precum răceală și gripă.

ApiJunior Imunitate de la Albina Carpatina

Acest produs combina cele mai valoroase produse apicole cu fructe uscate, asigurand o alimentatie sanatoasa datorita continutului ridicat in minerale, vitamine, aminoacizi, fibre si antioxidanti. Pe langa stimularea imunitatii, ApiJunior:

  1. ajuta in cazul lipsei poftei de mancare;
  2. are efect tonic, energizant, vitaminizant, mineralizant si antioxidant.
  3. regleaza tranzitul intestinal, sustine memoria si protejeaza vederea.
  4. util în cazuri de răceală și gripă
Siropul Coughend fara zahar de la Ayurmed

Plantele din compozitia suplimentului alimentar natural Coughend sirop sunt cunoscute pentru proprietatile lor calmante, antibacteriene, antivirale, antitusive, analgezice. Produsul Coughend sirop contribuie la sanatatea cailor respiratorii, pentru gat, proprietatile bioactive ale plantelor din compozita sa fiind utile in ameliorarea simptomelor de tuse asociate gripei sau racelii si complementar, in terapia astmului bronsic. Alte beneficii:

– mentinerea sanatatii aparatului respirator, si implicit a sistemului de aparare a organismului.

– ameliorarea simptomelor in toate tipurile de tuse (uscata, productiva, convulsiva), asociate racelii sau gripei;

– ca adjuvant impotriva raguselii, a iritatiilor provocate de tuse;

– un efect calmant a gatului si cailor respiratorii;

– reducerea senzatiei de uscaciune a gatului;

– descongestionarea cailor respiratorii prin mentinerea fluiditatii mucusului si favorizarea eliminarii acestuia;

– complementar, in terapia astmului bronsic;

– o asimilare optima, ca urmare a formei de prezentare lichida; are gust placut, mentolat, fiind usor asimilat, efectul facandu-se simtit in scurt timp.

2 thoughts on “Suplimente naturale benefice în caz de răceală și gripă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.