Cafea Ganoderma – beneficii, proprietăți și contraindicații

Cafeaua Ganoderma exista de peste 2.000 de ani. Cunoscută și sub denumirea de cafea lingzhi sau ciuperci reishi, prezintă numeroase proprietăți terapeutice, contribuind la orice, de la un somn mai bun si o energie mai mare până la susținerea ficatului. În comparație cu cafeaua obișnuită, este mai scăzută în cofeina și mai bogată în nutrienți. Beneficiile sale pentru sănătate se datorează ciupercii Ganoderma lucidum – sau ciuperca Reishi roșie – care este unul dintre ingredientele sale principale.

Ganoderma, ciuperca nemuririi

Ganoderma, cunoscută și sub numele de Hongo Reishi, este o ciupercă de origine asiatică, cunoscută pentru multiplele sale beneficii pentru sănătate. Aceasta a fost folosită anterior în medicină, cunoscută fiind sub numele de „ciuperca nemuririi”. Nu este surprinzător faptul că a primit acest nume, deoarece are multe proprietăți și acționează ca un fel de „medicament natural” împotriva multor boli.

Proprietati Ganoderma (Ciuperca Reishi)

Ciupercile Reishi conțin polizaharide, peptide și triterpenoide, oligozaharide, alcooli, fenoli ce oferă numeroase beneficii pentru sănătatea întregului organism. Ganoderma are fibre alimentare, minerale, vitamine si aminoacizi.

Toate aceste componente oferă numeroase avantaje pentru buna funcționare a organismului, dar și pentru tratarea unor afecțiuni precum hepatita cronică, nefrita, hipertensiunea arteriala, hiperlipemia, artrita, insomnia, bronsita, astmul, ulcerul gastric, ateroscleroza, diabetul, leucopenia, anorexia si chiar cancerul. Evident, majoritatea studiilor sunt doar la nivel de laborator, fiind necesare cercetări amănunțite pentru obținerea dovezilor științifice solide.

După mai multe teste și experimente cu mai mult de 200 de specii de ciuperci, Dr. Leow Soon Seng a descoperit 6 tipuri de Ganoderma Lucidum care au cea mai mare valoare terapeutică. Prin urmare, Gano Excel este singurul care folosește acele șase specii pentru a produce cafea Ganoderma. Acest amestec de cafea cu o formulă unică în lume, ajută corpul într-un mod integral. Dr. Leow Soon Seng a fost primul care a creat un extract Ganoderma solubil în apă, asigurându-se că toate produsele mențin beneficiile maxime ale acestui puternic ingredient botanic, fără gustul amar asociat cu ciupercile.

Ce este cafeaua Ganoderma?

Aceasta băutură sănătoasă este făcută cu extract de ciuperci roșii și boabe de cafea prăjite. În Ganoderma lucidum, ingredientul său cheie, se află mai multe molecule, inclusiv triterpenoide, polizaharide și peptidoglicani, care pot fi responsabile pentru efectele sale asupra sănătății.

Antioxidanții din ciuperca Reishi ajută la fortificarea sistemului imunitar, purificarea sângelui și a circulației, ceea ce ajută la protejarea ficatului prin reducerea toxinelor pe care trebuie sa le proceseze și să le elimine din organism. Consumul acestei cafele reduce sau elimina nevoia de a lua medicamente procesate chimic, protejându-ți ficatul și îmbunătățindu-i performanța.

Cui se recomandă consumul de cafea Ganoderma?

Este indicat mai ales la persoanele cu o viață foarte ocupată, stres la locul de muncă, insomnie și chiar anxietate. Merită menționat faptul că în Japonia, această ciupercă a fost mult timp folosită ca tratament împotriva cancerului, deoarece inhibă și întârzie dezvoltarea tumorilor datorită efectului său pozitiv asupra sistemului imunitar.

Această ciupercă crește pe o varietate de copaci din Asia și America de Nord. Cafeaua Ganoderma este o „cafea sănătoasă” care ne va face să începem ziua în cel mai bun mod posibil. Ne vom simți mult mai revitalizați, dar avantajele consumului de cafea Ganoderma merg dincolo de energia pe care o aduce.

Cafeaua Ganoderma conține cu aproximativ 50% mai puțină cofeină decât o ceașcă de cafea obișnuită. Acest lucru se datorează faptului că pulberea de ciuperci nu conține cofeină. Acesta este doar un mic avantaj pe care-l oferă acest tip de cafea. Gustul este foarte asemănător cu cel al cafelei obișnuite, dar vine în plus și cu un set de arome foarte plăcute.

Consumul zilnic de până la 400 mg de cofeină nu are efecte adverse, dar este posibil ca acest lucru să nu fie valabil pentru persoanele sensibile la cofeină. Aceasta poate provoca anxietate, ritm cardiac accelerat, dureri abdominale și alte efecte secundare chiar și în cazul unui consum mai mic de cofeină.

Cum diferă cafeaua Ganoderma de cafeaua normală?

Principala diferență dintre această cafea și cea obișnuită este cofeina. Cafeaua obișnuită conține un procent ridicat de cofeină, în timp ce cea cu Ganoderma conține mai puțină. O altă diferență o vom observa la nivel digestiv, astfel încât cafeaua tradițională poate provoca gastrită sau arsură, dar cea cu Ganoderma nu generează acele senzații de disconfort.

Ce beneficii aduce consumul cafelei Ganoderma?

1. Creșterea nivelului de energie

Cafeaua Ganoderma poate ajuta la creșterea nivelului de energie și la reducerea oboselii.
Cofeina din cafea este un stimulent natural care poate ajuta la îmbunătățirea vigilenței și a funcției cognitive. Ganoderma adăugată în cafea poate contribui, de asemenea, la creșterea nivelului de energie și la îmbunătățirea vitalității generale.

2. Îmbunătățirea funcției cognitive și a memoriei

Cofeina din cafea poate ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive și a memoriei, în timp ce ciuperca ganoderma poate ajuta la protejarea creierului de deteriorarea legată de vârstă. Această combinație vă poate ajuta să vă păstrați mintea limpede și relaxată.

3. Reducerea inflamației

Ganoderma este un puternic agent antiinflamator, care poate ajuta la reducerea inflamației în organism. Atunci când este combinată cu cafea, ganoderma poate ajuta la reducerea inflamației. Acest amestec poate fi deosebit de benefic pentru persoanele cu inflamație cronică sau boli autoimune.

4. Reduce alergiile

Efectele sale antihistaminice sunt eficiente în orice simptom.

5. Controlează tensiunea ridicată

Ganoderma restabilește și menține tensiunea arterială echilibrată.

Astfel, cafeaua cu Ganoderma ajută în prevenirea bolilor de inimă și ale vaselor de sânge.

6. Previne acneea

Este, de asemenea, foarte eficientă în diminuarea apariției acelor erupții iritante, deoarece accelerează eliminarea toxinelor, acționând în beneficiul îmbunătățirii circulației sanguine a pielii.

7. Stimulează sistemul imunitar

Crește apărarea organismului, susținând celulele responsabile pentru combaterea bolilor.

8. Optimizează oxigenarea

Componentele multiple ale acestei combinații puternice (cafea+Ganoderma) produc și regenerează țesuturi celulare noi, echilibrând ph-ul pielii, lăsând-o fresh și sănătoasă.

9. Are efect antiinflamator

Datorită proprietăților sale analgezice, împiedică mușchii sau orice parte a corpului să se inflameze. Astfel, este ideal să o consumi în practicarea oricărui sport.

10. Încetinește îmbătrânirea

Proprietățile cafelei cu Ganoderma sunt responsabile pentru combaterea radicalilor liberi, protejarea pielii și păstrarea luminozității acesteia. În plus, flavonoidele, polifenolii și vitamina C conținute de această ciupercă ajută la îndepărtarea acțiunii dăunătoare cauzate de radicalii liberi.

11. De ajutor în curele de slăbire

Cafeaua cu Ganoderma formează un amestec diuretic, ideal pentru pierderea în greutate și menținerea în formă.

De asemenea, cafeaua Ganoderma reduce oboseala datorită proprietăților sale stimulatoare, care dau energie pe tot parcursul zilei. Totodată, aceasta ajută la o digestie bună, combate constipația, previne gastrita, reglează zahărul din sânge și îmbunătățește metabolismul grăsimilor și lipidelor.

Contraindicații ale cafelei Ganoderma

Nu există efecte negative cunoscute ale cafelei cu Ganoderma și nici efecte secundare adverse legate de consumul acesteia. Cu toate acestea, nu se recomandă femeilor însărcinate sau care alăptează. Ganoderma este o ciupercă frecvent consumată în țările estice, în special în China și Japonia, unde este consumată zilnic, fără a provoca probleme de sănătate. În orice caz, trebuie să ținem cont de faptul că dozele acestei ciuperci din cafeaua cu ganoderma sunt mici, deci este în esență non-toxică.

One thought on “Cafea Ganoderma – beneficii, proprietăți și contraindicații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.