Rețetă de Cartof – delicioasă și sățioasă.

Plantoteca ta online revine cu o super rețetă de cartof, super simplu de facut, și mai simplu de mâncat!

Pentru rețetă de Cartof vom avea nevoie de:

– 250g nuci pisate
– 2 pahare de pesmet/biscuiți pisați
– 400ml lapte de migdale
– Miere după gust
– Cacao după gust
– Vanilie
– Rom

Unul din numeroasele motive pentru care să prepari acest desert delicios pentru tine și cei dragi este conținutul de nucă pe care îl are. Consumul regulat aduce cu el o varietate de beneficii pentru organismul uman. Printre acestea amintim:

  • Susțin sistemul cardiovascular. Nucile conțin numeroase vitamine, grăsimi, minerale și antioxidanți care transformă acest aliment într-un aliat împotriva bolilor cardiovasculare și a prevenirii lor.
  • Pot scădea nivelul ridicat al LDL-ului (colesterol rău) deoarece conțin o mulțime de acizi grași benefici.
  • Poate ajuta la scăderea în greutate. Datorită sumedeniei de nutrienți pe care o conțin, nucile pot contribui la instalarea sațietății, ce va avea ca efect nevoia scăzută de a mânca porții mai mari sau de a lua gustări hipercalorice între mese.
  • Pot contribui la un somn odihnitor. Nucile reprezintă o sursă importantă de melatonină, hormon pe care, odată cu vârsta, organismul dă greș în a-l sintetiza.

Mod de preparare:

Se fierbe vanilia in lapte, se amestecă cu nucile, mierea și cacaoa, apoi se adaugă biscuiții sau pesmetul și se amestecă continuu. Când compoziția devine destul de tare, se stinge focul și se lasă să se răcească. Din compoziție se formează cartofii, se tăvălesc prin cacao și se lasă la rece pentru câteva ore.

Noi am folosit biscuitii bio Petit de la Finestra Sul Cielo, îndulciți cu suc concentrat de struguri. Au un gust neutru și se pot folosi în diverse scopuri de la a-i asocia cu ciocolată sau dulceață până la diverse deserturi ca ingredient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.