Prăjitură Raw cu Zmeură, cremă de Caju și Lămâie

Prăjitură Raw cu Zmeură și Caju – rețetă care pe noi ne-a uimit cu savoarea sa, având un gust dulce și răcoritor, ideal pentru cei ce preferă prăjiturile tip cheesecake. Vezi mai jos ingredientele necesare și modul de preparare a unui desert delicios, perfect pentru întreaga familie!

Ingrediente necesare blat Prăjitură Raw cu Zmeură:

– 500 g migdale decojite
– 100 g unt de cacao
– 1 vârf de cuțit de sare de Himalaya
– 6 linguri de sirop de agave (sau după preferințe)
– coajă rasă de lămâie

Ingrediente necesare cremă Prăjitură Raw cu Zmeură:

– 650 grame nuci de caju
– 1 lingura esență de vanilie
– 10 – 12 linguri de sirop de agave sau de arțar
– sucul de la 4 lămâi
– coaja de lămâie
– 200 ml de ulei de cocos
– 500 grame zmeură

Modul de preparare al blatului:

Se macină foarte fin migdalele, iar untul de cacao se topește la bain-marie. Se adaugă restul ingredientelor în robot și se mixează până la omogenizare. Se toarnă apoi compoziția într-un inel culinar și se dă la rece până pregătim crema.

Modul de preparare al cremei:

Se introduc nucile de caju în robot și se mixează până se transformă în pulbere. Dacă robotul are un capac prin care se pot adăuga ingrediente în timp ce funcționează, se toarnă zeama de lămâie treptat și se continuă mixarea, după care se completează cu apă până se obține o cremă destul de groasă, fină și mătăsoasă. Se adaugă apoi vanilia, îndulcitorul și coaja de lămâie. Uleiul de cocos se adaugă câte puțin, la final. Se împarte în două și se întinde un strat deasupra blatului. Dăm 20 de minute la rece, după care așezăm un rând de fructe (preferabil proaspete pentru a nu lăsa zeama). Peste fructe, întindem al doilea strat de crema. Se pune la congelator pentru 3-4 ore, până când se întărește crema.

Se porționează și se poate păstra la congelator 2-3 săptămâni.

Enjoy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.