Recomandări pentru articulații sănătoase

Suntem într-o continuă mișcare, iar mișcarea este cea care ne ajută să continuăm, de aceea este esențial să avem grijă de întregul “mecanism” care se află în spatele acestei activități pentru a putea merge mai departe, la propriu și la figurat. 

Exercițiile fizice sunt binecunoscute pentru beneficiile pe care le aduc organismului, pe toate planurile. Mișcarea ne eliberează de stres, anxietate, ne face mai fericiți, mai concentrați și întărește sentimentul de încredere și capabilitate prin eliberarea dopaminei și a endorfinelor în momentul practicării. 

De asemenea, contribuie totodată la sănătatea sistemului nervos și cardiovascular, ține sub control nivelul zahărului din sânge, reduce riscul de diabet și nu în ultimul rând, are grijă de acel mecanism menționat la început, cel care ne pune în mișcare, zi de zi: sistemul osteoarticular și muscular. 

Libertatea în ceea ce privește mișcarea și posibilitatea de a face acest lucru, de a te mișca fără dureri la fiecare pas poate fi atinsă prin cele mai simple acțiuni și obiceiuri zilnice.  

RUTINA SĂNĂTOASĂ PENTRU ARTICULAȚII PUTERNICE 

1. Fă stretching dimineața 

În fiecare dimineață, acordă-i organismului câteva minute pentru a se trezi cu adevărat și ajută-l în acest sens cu câteva mișcări ușoare de stretching, combinate cu exerciții de respirație. Stretching-ul crește flexibilitatea la nivelul articulațiilor și incheieturilor, întinde mușchii și reduce astfel senzația de rigiditate. 

2. Mergi cât mai des pe jos 

Ori de câte ori ai ocazia, alege mersul pe jos în detrimentul mașinii personale sau a mijloacelor de transport în comun. Deși este o activitate simplă, ce nu necesită mult efort, fiecare pas pe care îl faci contribuie la producția de lichid sinovial, substanță care lubrifiază și protejează articulațiile. 

3. Acordă-ți pauze pentru mișcare 

Natura job-urilor din ziua de azi implică un program de 8 ore în fața unui monitor sau 8 ore în care corpul nostru realizează un minim de mișcări, iar acelea statice. În timp, această lipsa de mișcare favorizează apariția durerilor de spate și de genunchi. Producția de lichid sinovial scade, iar oxigenul și alți nutrienți nu mai ajung în zona articulațiilor. 

Fie că job-ul, hobby-ul sau orice altă activitate pe care o desfășori îți limitează mișcarea, dezvoltă-ți un obicei din a face pauze la un interval de 30 de minute, sau cel mult o oră, pauze în care realizezi câteva mișcări de stretching care cu siguranță vor avea un efect revigorant atât pentru mușchi și articulații, cât și pentru starea ta de bine. 

4. Comandă kitul sinergic Reumatism si Articulații Sănătoase

Pe lângă mișcarea propriu-zisă, poți contribui la sănătatea articulațiilor și a sistemului muscular prin suplimentarea organismului cu nutrienții esențiali de care are nevoie în acest sens. 

Descoperă puterea sinergică a kitului sinergic, un tratament complet și eficient ce conține două produse de excepție:

  • Suplimentul Telom-R Articular de la DVR Pharm 
  • Gelul ReumaSev de la Seva Plant

Aceste două produse de calitate, combinate într-un kit sinergic, au fost concepute pentru a sprijini tinerețea articulară, a promova mobilitatea și funcționalitatea țesuturilor cartilaginoase din articulații, dar și pentru a ameliora simptomele asociate reumatismului și durerilor musculare.

Suplimentul Telom-R Articular este un adevărat pionier în medicina modernă, concentrându-se pe acțiunea telomerilor, elemente esențiale în procesul de anti-îmbătrânire, cu efecte benefice asupra organismului și, în special, asupra articulațiilor.
Acest supliment inovator dezvoltat de DVR Pharm conține ingrediente naturale de calitate, precum Astragalus, Chlorella, Boswellia și Curcuma, care susțin sănătatea vaselor de sânge, mențin tensiunea arterială normală, protejează celulele de deteriorarea oxidativă și sprijină funcția imunitară.

Gelul ReumaSev de la Seva Plant, cu extracte din 18 plante medicinale atent selecționate, este un adevărat elixir pentru articulații și mușchi.
Acest produs unic și concentrat aduce beneficii excepționale în tratarea durerilor reumatice, musculare și articulare. Ingrediente precum Untul Pământului, Tătăneasa, Gheara Diavolului, Arnica și Ardeiul Iute au proprietăți antiinflamatoare, relaxante și analgezice, contribuind la diminuarea inflamațiilor, vindecarea rapidă a rănilor și relaxarea musculară.

Datorită sinergiei acestor două produse, kitul este complet și eficient în abordarea afecțiunilor articulare și reumatismului. În combinație, Telom-R Articular și ReumaSev oferă un tratament holistic, acționând din interior spre exterior, pentru rezultate remarcabile.

5. Adoptă o dietă benefică pentru articulații

O dieta sănătoasă este benefică pentru articulații, fortificând totodată oasele și musculatura care susțin articulațiile. Pentru oase sănătoase, consumă zilnic alimente bogate în calciu precum: laptele, iaurtul, broccoli, varza Kale ori laptele vegetal fortificat cu calciu. Pentru ca organismul să absoarbă calciul este nevoie și de vitamina D, care se regăsește în produsele lactate, dar și în cereale.

Pentru musculatură puternică, aveți nevoie de un aport suficient de proteine. Surse bogate de proteine sunt: carnea, fructele de mare, fasolea, legumele, soia si nucile.

Pentru combaterea durerilor articulare, este bine sa îi oferiți organismului dvs. cantitatea de acizi grași Omega-3 de către are nevoie. Acești acizi se regăsesc în pestele gras precum somonul și macroul și reduc inflamația de la nivelul articulațiilor.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-te și cu prietenii tăi! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.