Cum introduci consumul de ginkgo biloba în alimentație

Cum introduci consumul de ginkgo biloba în alimentație

Link foto: https://www.planteea.ro/ginkgo-biloba-ginseng-royal-jelly-3in1-10fl-only-natural/

Abrorele vieții sau arborele pagodelor ori arborele de taleri, Ginkgo Biloba este un arbore cu o origine foarte veche, dar extrem de cunoscut datorită multiplelor beneficii pe care le aduce organismului. Un consum regulat de Ginkgo Biloba poate acționa rapid în cazul mai multor afecțiuni, asupra circulației sângelui de la nivelul cerebral, dar și la nivelul celulelor nervoase. De asemenea, poate reduce presiune arterială, dar și riscul de infract. Însă, cum este indicat să fie consumat produsul pentru a te asigura că beneficiezi de toate proprietățile?

Ginkgo Biloba a fost adusă în Europa, mai exact în Olanda în anul 1710, în Grădina Botanică din Utrecht, iar plata a fost făcută cu un puiet de 40 de taleri de aur, de aici și denumirea cunoscută în Europa de Arbore de 40 de taleri.

În funcție de tările în care crește, mai ales în tările de origine, Ginkgo Biloba poate atinge înălțimi de 40 de metri, grosimi mari și poate ajunge la vârste destul de avansate. Este o plantă dioică, iar organele sexuale feminine și masculine se găsesc pe arbori separați.

Frunzele acestei plante au o formă de evantai, toamna cad și își schimbă culoare în galben-auriu. Frunzele sunt rotunde, au dimensiunea unei cireșe. Iar atunci când se coc au o culoare galbenă pământie și un miros puternic. Ginkgo Biloba are o mulțime de gusturi, japonezii numind fructul “yin-kuo – caisă de aur”. Arborele nu este afectat de agentii poluanți din aer, dar nici de paraziți.

 

Ca și modalitate de administrare, Ginkgo Biloba se poate folosi atât în varianta de frunze, pe care le poți usca și ulterior le poți consuma sub formă de pulbere, sublingual, o cantitate de 1g de 4 ori pe zi. În cazul în care nu găsești frunze, poți folosi tinctură. Tinctura de Ginkgo Biloba se poate administra în cantități de 30-40 de picături, de 3 ori pe zi, cu 15-20 de minute înainte de fiecare masă. Varianta de capusele este recomandată atunci când este nevoie de îmbunătățirea fluxului sangvin cerebral.

Tinctura de Biloba este recomandată în cazul tulburărilor circulatorii cerebrale, periferice, care au în prim plan ischemie cerebrală, pierderea memoriei, amețeli, migrene, depresie psihică, scleroză, boala Alzheimer, varice, tromoflebite, tulburări de auz și de vedere, dar și îmbătrânire prematură.

Un consum regulat de frunze de Ginkgo Biloba pot avea un efect puternic antioxidant, care poate încetini îmbătrânirea țesuturilor, degenerarea ADN-ului și poate împiedica apariția celulelor maligne.

 

Este important să se respecte dozele stabilite inițial, în caz contrar dozele în exces pot provoca și efecte adverse precum: diaree, dermatită, stări de vomă și stări de neliniște. De asemenea, este important să nu se consume seara, mai târziu de ora 18:00 deoarece poate provoca o intensificare a activității cerebrale și poate avea efect direct asupra insomniei.

2 thoughts on “Cum introduci consumul de ginkgo biloba în alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.