Ce trebuie sa stii despre ginkgo biloba inainte sa o consumi

Ce trebuie sa stii despre ginkgo biloba inainte sa o consumi

 

Arborele pagodelor, asa cum este cunoscut in China si Japonia este planta medicinala Ginkgo Biloba de la noi, medicament natural cu o multime de beneficii asupra organismului. Are mai bine de 40 de substante active in compozitie, fiind una dintre plantele cu cele mai multe efecte miraculoase pentru sanatate. Iata care sunt cele mai importante efecte pe care trebuie sa le cunosti, dar si cum este indicat sa consumi Ginkgo biloba.

Cum se consuma Ginkgo biloba

 

In prezent sunt disponibile trei forme de consum pentru Ginkgo biloba:

  • Capsule. Sunt recomandate in numar de trei pe zi, dar in functie de varsta. In cazul copiilor se recomanda o singura pastila, doua la tineri si un numar de trei pe zi pentru adulti. Se recomanda fiecare capsula inainte de masa, pentru a avea un efect sigur.
  • Tinctura. Se recomanda pentru consum de trei ori pe zi, aproximativ 30 de picaturi, in functie de varsta. Pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani sunt recomandate zece picaturi, in timp ce adulti, acestia pot lua chiar 30 picaturi. Tinctura se poate consuma in putina apa sau suc natural.
  • Infuzie. Pentru infuzie este nevoie de 10 gr de frunze uscate in aproximativ 250 ml de apa fiarta. Infuzia se lasa la acoperit pentru 10 minute, dupa care se strecoara si se beau in jur de doua cani toata ziua. Infuzia se bea inainte de masa, dimineata si la pranz, iar cura sa fie continuata timp de 3 luni.

 

Tinctura este recomandata in cazul tulburarilor circulatorii cerebrale si periferice, dar si pentru a preveni imbatranirea prematura, tulburarile de auz si vedere sau in cazul diabetului zaharat. Poate fi folosita si in cazul depresiilor psihice, reglarea circulatiei sangvine, varice, ulcer varicos, migrene sau ameteli.

Capsulele sunt recomandate in primul rand pentru reglarea si imbunatatirea fluxului sangvin cerebral.

 

Consumul de Ginkgo biloba este cunoscut datorita actiunii eficiente asupra circulatiei sangelui de la nivelul cerebral, dar si datorita faptului ca stimuleaza inteligenta si protejeaza retina.

Poate avea efect vasodilatator care reduce presiunea arteriala, dar si riscul de infarct. Flavonoidele din compozitie pot avea efecte anticanceroase, fortifiante si regeneratoare. Consumul de ginkgo biloba poate combate radicalii liberi si poate imbunatati eficienta metabolismului, stimuland nivelul oxigenului din creier. Imbunatateste capacitatea de concentrare si ajuta la reducerea stresului zilnic deoarece oxigeneaza celulele nervoase. Scade nivelul colesterolului rau din sange si nu va mai permite depunerea grasimilor pe vasele de sange. Poate fi un adevarat adjuvant si in cazul tratamentelor anticelutice, cremele care au in compozitie ginkgo biloba pot fi folosite inaintea masajelor anticelulitice deoarece au rolul de a stimula microcirculatia cutanata si pot decongestiona tesuturile.

Link foto: https://pixabay.com/ro/frunze-plante-natura-ginkgo-copac-3295525/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.