Cum te bucuri de gustul cafelei verzi?

Extractul de cafea verde a devenit popular, iar atentia este indreptata asupra modului in care contribuie la pierderea surplusului de kilograme. Este obtinut din bobul de cafea verde care contine o cantitate mare de acid clorogenic. Cercetarile arata ca acidul clorogenic inhiba acumularea de grasime viscerala, are proprietati antiinflamatorii si de protectie cardiovasculara si imbunatateste sensibilitatea la insulina. In plus, extractul de cafea verde are o cantitate mai mica de cofeina in comparatie cu o cafea obisnuita.

Cafeaua verde se obtine din boabele crude, in timp ce cafeaua care se bea in general este prajita si prelucrata. Boabele de cafea reprezinta o sursa excelenta de cafeina si acid clorogenic. Acesta din urma este cel care are proprietati de scadere in greutate, iar prajirea bobului de cafea poate duce la distrugerea lui. Astfel, deja cunoscuta cafea verde este consumata pentru efectele dovedite cu privire la scaderea in greutate.

 

Cum folosesti cafeaua verde?

Simplu si rapid de pregatit, te bucuri de o ceasca de cafea verde solubila doar cu simpla adaugare a apei la o lingurita de praf de cafea verde. Bea cafea verde fara sa adaugi zahar sau indulcitor natural. Daca te plictisesti, incearca diferite arome.

Extractul de cafea verde are cea mai mare cantitate de acid clorogenic si are mai multi nutrienti. Se vinde sub forma de pastile sau sub forma de pulbere.

 

Cafea verde cu frunze de menta

Adauga frunze de menta in ceasca de cafea. Lasa-le sa se absoarba timp de 5 minute, apoi poti sa bei. Menta are proprietati de scadere in greutate si ajuta la eliminarea toxinelor.

 

Cafea verde cu scortisoara

Adauga un bat de scortisoara intr-o cana de apa. Lasa-l peste noapte acolo si aceasta apa foloseste-o a doua zi dimineata pentru a iti pregati cafeaua verde. Scortisoara ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, imbunatateste sensibilitatea la insulina, reduce colesterolul si are proprietati antiinflamatorii.

 

Cafea verde cu ghimbir

Adauga in cafeaua verde o lingurita de ghimbir zdrobit, lasa-l sa fie bine absorbit timp de 5 minute, apoi preseaza-l si savureaza cafeaua. Ghimbirul are un efect termic asupra corpului. De asemenea, ajuta la pierderea sensibilitatii la insulina.

 

Cafea verde cu turmeric

Aceasta combinatie poate parea un pic ciudata, insa functioneaza foarte bine. Adauga jumatate de lingurita de radacina de turmeric zdrobit la cafeaua ta si las-o sa se absoarba pret de 3 minute. Turmericul ajuta la scaderea in greutate, contribuie la un metabolism accelerat si la reducerea inflamatiei.

 

Fara sa te plictisesti sa bei mereu acelasi tip de cafea verde, optiunile sunt variate. Plafarul online Planteea iti pune la dispozitie tipuri diverse de cafea verde, astfel incat sa o poti prepara simplu si rapid, fie ca te afli acasa sau la birou. Gasesti sortimente de cafea verde cu ghimbir, scortisoara, hibiscus, menta s.a.

 

Sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.