5 moduri ca sa te energizezi in cateva minute

5 moduri ca sa te energizezi in cateva minute

La inceputul de an oboseala poate fi resimtita. Trecerea de la zilele de concediu in care ai dormit pana tarziu la cele active, cu alarma pusa sa sune, ar putea fi o acomodare mai grea decat ai fi crezut. Daca simti ca ai nevoie de un plus de energie, nu te grabii la ceasca de cafea, ciocolata sau o bautura energizanta. Zaharul si cofeina iti vor oferi un imbold pe moment, insa ulterior te vei simti si mai obosit. Cateva idei prezentate mai jos iti vor fi mai mult decat utile.

1. Mananca dimineata

A lua micul dejun in fiecare dimineata inseamna mai putina oboseala si stres. Alimentele bogate in fibre, cum ar fi fulgii de ovaz, iti ofera aport nutritional mare si reprezinta o alegere mai buna decat un corn cu ciocolata sau un produs de patiserie. Senzatia de foame conduce la scaderea energiei, prin urmare, asa cum masina se hraneste cu benzina pentru a porni la drum, la fel si tu, manca dimineata pentru a lua startul unei zilei productive.

2. Ia o lingurita de miere de Manuka

Mierea de Manuka are foarte multe proprietati benefice pentru organism, detine calitati superioare fata de mierea clasica. Provenita din Noua Zeelanda, aceasta contribuie la gradul marit de energie si imbunatatirea memoriei. Dimineata nu pleca de acasa pana nu ai luat o lingurita sau doua de miere de Manuka. O idee foarte buna este si sa o pastrezi in sertarul de la job.
Totodata, mierea de Manuka este recunoscuta pentru sustinerea sistemului imunitar, imbunatatirea digestiei si nu numai.

3. Canta

Canta in dus, in timp ce iti faci patul sau in masina in drum spre job. Cantatul iti ofera o stare emotionala buna si reduce nivelul hormonilor de stres din organism. Asadar, chiar daca stii ca nu ai avut niciodata talent la muzica, nu te sfii, deschide canalul YouTube, casetofonul sau TV-ul si canta pe melodiile care iti plac tie.

4. Bucura-te de miscare

Daca ti-ai trasat rezolutiile pentru 2018 si ai pus pe lista si sa faci mai multa miscare, este un lucru grozav pentru starea ta de bine. Exercitiile fizice facute in mod regulat au efecte pozitive asupra sanatatii tale. In plus, ele te ajuta si sa iti cresti nivelul de energie. Prin urmare, chiar daca resimti in aceste momente oboseala si nu ai nici cel mai mic chef sa faci miscare, tocmai acest lucru te va ajuta sa te revigorezi. Chiar daca esti la birou, coboara sau urca scarile, iesi din cladire, opteaza pentru o scurta plimbare si te vei intoarce cu forte noi, gata pentru a duce la bun sfarsit ceea ce ti-ai propus.

5. Bea un pahar de apa

Deshidratarea organsimului atrage oboseala. Mai precis, poate afecta functia creierului, dispozitia ta si nivelul de energie. Este important sa bei suficient de multa apa. Poti spune ca esti hidratat atunci cand nu iti este sete, iar culoarea urinei este deschisa. Ridica-te si umple cana cu apa! Asigura-te ca ramai hidratat, iar putina miscare de cateva ori pe zi pentru acest lucru va contribui si el la ridicarea nivelului de energie.

Nu te lasa coplesit, apeleaza la trucuri simple, la indemana pentru a avea un 2018 plin de energie.

Sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.