Cum să vă mențineți energia în perioada de iarnă prin suplimente alimentare

Schimbările pe care le aduce sezonul rece, temperaturi scăzute, vânt, umiditate, zile cu puțin soare, pot afecta sănătatea. De aceea este indicat să îți pregătești sistemul imunitar pentru perioada iernii. Astfel corpul tău va fi mai puternic în fața virozelor de sezon, vei avea mai multă energie și vei face mai ușor față provocărilor unei zile.

Suplimentele alimentare în sezonul rece

Atunci când nivelul imunității scade, organismul se resimte. Lipsa de energie, cheful scăzut de a face lucruri care presupun mai mult sau mai puțin efort fizic, dar și senzația de ”durere” a oaselor, sunt printre primele simptome alte unui sistem imunitar ”în plină cădere”. Ulterior, pe măsură ce nivelul de nutrienți din corp scade și mai mult, să nu ne mire că gripa se va instala și ea, creând un dezechilibru total.

Prevenția este cea mai bună variantă, în astfel de situații. Așadar, nu trebuie să așteptăm primele semne clare de boală, ci să ne asigurăm că suplimentăm la capitolul vitamine, minerale și enzime, încă de la primele semne de oboseală.

Este întotdeauna de preferat o cură de vitamine și minerale pentru revigorarea rapidă a organismului, în defavoarea unui tratament medicamentos puternic, cu efecte adverse, trebui să-l iei dacă ajungi în punctul în care corpul cedează și cade pradă bolilor sezoniere.

Cum ne pregătim sistemul imunitar pentru sezonul rece

Mișcarea ajută la întărirea sistemului imunitar în sezonul rece

Nu renunța la activitatea fizică în sezonul rece, chiar dacă temperaturile scăzute te îmbie să stai mai mult în casă, la căldură. Dacă nu frecventezi o sală de sport, poți să ieși la alergat ori la o plimbare în ritm alert prin parc. Circulația se va activa instant, așa că nu vei simți frigul. În plus, vei alunga anxietatea care pune stăpânire pe noi în sezonul rece. De asemenea, găsești pe internet o mulțime de programe de sport care te ajută să te menții în formă și să îți întărești corpul.

Expunerea la soare crește imunitatea

În sezonul rece numărul zilelor cu soare scade, așa că ar trebui să profiți din plin de cele în care se arată pe cer. Studiile au demonstrat că vitamina D este produsă la nivelul pielii ca rezultat al expunerii la razele soarelui. Această vitamina este utilă pentru întărirea sistemului imunitar, a oaselor și a dinților. De altfel, specialiștii au ajuns la concluzia că un deficit de vitamina D, o problemă cu care se confruntă multe persoane toamna și iarna, este corelat cu o imunitate scăzută.

Este important să ai o alimentație echilibrată și un stil de viață activ pentru a-ți întări sistemul imunitar, care te va proteja de răceală, gripă și alte boli.

Alimentația sănătoasă face diferența

Vitamina C, zincul și magneziul sunt aliații tăi în sezonul rece. Ca să îți pregătești sistemul imunitar pentru această perioadă a anului, introdu în alimentație nuci, semințe, fructe și legume din abundență.

Semințele de floarea-soarelui, migdalele și nucile pecan pot fi consumate ca atare sau introduse în tot felul de rețete, fiind extrem de versatile din punct de vedere culinar. De asemenea, extrem de utile sunt băuturile cu ghimbir și supa de ceapă. Alte alimente pentru creșterea imunității sunt: ciupercile, broccoli, ardeiul iute și peștele gras (somon, păstrăv, macrou).

Pregătește-ți sistemul imunitar cu suplimente alimentare

Suplimentele alimentare sunt esențiale pentru imunitate în sezonul rece. Suplimentele lichide, de tip Bitter suedez/românesc sunt un adevărat elixir pentru sănătate. De asemenea, vitamina C, zinc, magneziu și vitamina D au un rol important în fortificarea organismului. Mai putem apela și la unele remediilor naturiste pe bază de propolis, echinacea, miere și usturoi.

2 suplimente esențiale pentru menținerea energiei în sezonul rece

Multivitamine și minerale – SEVA PLANT

Multivitamine și minerale de la SEVA PLANT este un supliment alimentar de calitate Premium, cu ingrediente 100% naturale de proveniență UE.

Pentru o funcționare optimă, organismul are nevoie de un aport zilnic de vitamine și minerale. Prin complexitatea compoziției, produsul ajută la completarea necesarului de minerale și vitamine al organismului.


Suplimentul este recomandat în condițiile unei alimentații dezechilibrate, al unui ritm alert de viață, stresant și fără exerciții fizice, contribuind la metabolismul energetic normal.

Produsul conține:

  • Calciu: 537,7mg, 74%VNR;
  • Magneziu: 237,6mg, 63%VNR;
  • vitamina C: 71,4mg, 89,75%VNR;
  • vitamina B1: 1,628mg, 148% VNR;
  • vitamina B2: 2,09mg, 149%VNR;
  • vitamina B3: 19,7mg, 123%VNR;
  • vitamina B5: 7,78mg, 130%VNR;
  • vitamina B6: 2,4mg, 171%VNR;
  • vitamina B7: 66,3mcg, 132%VNR;
  • vitamina B9: 279,3mcg, 140%VNR;
  • vitamina B12: 3,35mcg, 134%VNR;
  • Zinc: 12mg, 120%VNR;
  • Seleniu: 120mcg, 218%VNR

Beneficiile administrării suplimentului cu multivitamine și minerale:

  • reduce stresul și oboseala
  • crește rezistența organismului, susținând adaptarea în cazul unui efort crescut
  • menține sănătatea psihică
  • contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos
  • menține sănătatea sistemului osos, a ligamentelor, părului, pielii și unghiilor
  • contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar

Bitter 32 plante – SEVA PLANT

Bitter 32 plante de la SEVA PLANT este un produs terapeutic din 32 plante medicinale.

Considerat un adevărat leac pentru sănătate și un elixir al tinereții, un remediu tradițional din plante cunoscute cu eficiență in numeroase boli si cu beneficii uimitoare pentru sănătate.

Fabricat după o rețetă originala folosind multiple informații din medicina tradițională si îmbunătățind cunoscuta rețetă a Mariei Treben.

BITTERUL ROMANESC este o tinctură polivalentă cu numeroase aplicații interne si externe. Aceasta formulă are ca funcție terapeutică principală dinamizarea circulației sângelui, înlăturarea stărilor congestive, in afecțiunile ficatului si vezicii biliare, afecțiunile digestive, anorexie, anorexie psihica, boli de piele, afecțiuni alergice (ficat, rinichi, plămâni), tulburări menstruale, balonări, răceală, gripa, stări de greață.

Fiecare ingredient este puternic si polivalent astfel încât asocierea lor are o valoare terapeutica de excepție.

Proprietăți:

Analgezic, antiaterosclerotic, antifungic, antihemolitic, antiinflamator, antireumatic, antispastic, antitumoral, aperitiv(tonic amar), balsamic, calmant, carminativ, cicatrizant, colagog, depurativ, detoxifiant, diuretic, diaforetic, emenagog, expectorant, hranitor, laxativ, pectoral, purificator, rezolutiv, stimulent circulator, stimulent digestiv, stimulent mental, stomahic, tonic general, tonic hepatic.

Recomandat ca adjuvant în:

Abcese, afecțiuni digestive, afecțiuni respiratorii, afecțiuni genito-urinare, afte, apetit redus, artrite, astm, atonie gastrica, atrofie musculara, balbism, cancer, conjunctivita, constipație, contuzii, degerături, dischinezie biliara, eczeme, edeme, entorse, etilism, febra, tifoida, fracturi, gastrita acuta, gripa, guta, icter, indigestii, inflamații oro-faringiene. 

Rețetă batoane energizante

Prepararea propriului baton proteic poate fi o metodă excelentă prin care să controlăm exact ingredientele pe care le consumăm. Cerealele integrale, untul de nuci, fulgii de cocos și fructele confiate, reprezintă toate ingrediente din care se poate alcătui o gustare bogată în nutrienți, care să ne asigure energia de care avem nevoie pe durata întregii zile.

Ingrediente pentru 12 bucăti:

Mod de preparare:

  • Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.
  • Într-o tavă adăugăm fulgii de ovăz, semințele de dovleac și floarea soarelui. Le prăjim 8-10 minute apoi le scoatem și le lăsăm să se răcească.
  • Transferăm într-un bol toate ingredientele, mai puțin uleiul de cocos, zahărul, mierea, ciocolata și le amestecam ușor.
  • Într-un alt bol mai mic adăugăm mierea, uleiul de cocos, zahărul, le încălzim până când se dizolvă zahărul și apoi mai lăsăm 1 minut.
  • Turnăm amestecul fierbinte peste ingredientele din bol și amestecam ușor cu o spatulă. Când amestecul s-a răcit adaugăm și ciocolata neagră, tăiată bucatele.
  • Așezăm compoziția într-o formă de dimensiuni 27×11 cm sau puțin mai mare. Forma trebuie tapetata cu hârtie de copt. Apăsăm bine cu mâinile până se formează un strat uniform apoi împachetăm cu grijă și dăm compoziția la frigider cel puțin o oră.

Smoothie delicios cu unt de arahide

Mod de preparare rețetă Smoothie cu unt de arahide

  • Se pun toate ingredientele în blender și se mixează, până se omogenizează.
  • Se servește imediat.

Acest smoothie cu unt de arahide, datorită componentelor sale bogate în fibre si proteine, îți va da un adevărat boost de energie, de aceea momentul ideal de a-l consuma este dimineața. Pentru persoanele care nu reușesc sa adopte obiceiul sănătos al micului dejun, un smoothie poate fi un înlocuitor foarte bun, oferind o mare parte din nutrienții de care organismul are nevoie.

Concluzie:

Organismul nostru are nevoie de condiții prielnice pentru a rămâne sănătos și pentru a funcționa la capacitate maximă. În timpul sezonului rece suntem și mai expuși decât de obicei la factori care pot să ne dăuneze. Cu toate acestea, un stil de viață sănătos ne poate ține la distanță de răceli, gripe sau alte afecțiuni. Sfaturile oferite în acest articol ne vor ajuta să avem un tonus optim și energie pe tot parcursul iernii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.