Ce trebuie sa stii despre indulcitorii naturali?

Ce trebuie sa stii despre indulcitorii naturali?

Sursa foto: Welovemaple.com

Astazi tot mai multe persoane reduc consumul de zahar. Datorita alternativelor numeroase, acest proces este unul cat se poate de simplu. Astfel, cafeaua, ceaiul ajung sa nu mai fie indulcite cu zahar, ci cu indulcitori naturali, folositi chiar si la gatit pentru prepararea prajiturilor si nu numai.

Ce sunt indulcitorii naturali?

Indulcitorii naturali, ca de exemplu Stevia, prezinta avantajul de a nu avea culori sau arome artificiale si, foarte important, contin cu pana la 97% mai putine calorii decat zaharul. Astfel, nimeni nu mai trebuie sa renunte la placerile dulci, iti poti bucura papilele gustative fara sa oferi organismului un continut ridicat de calorii.

Indulcitorii naturali au continut scazut de calorii, continut scazut de fructoza, iar in schimb au gust foarte dulce.

Care sunt cei mai cunoscuti indulcitorii naturali ?

  1. Stevia este un indulcitor foarte popular. Se extrage din frunzele plantei numite Stevia rebaudiana. Aceasta planta a fost cultivata in America de Sud inca de secole pentru dulciuri, dar si in scopuri medicinale. Exista mai multi compusi in frunzele de Stevia care dau dulceata, principalii sunt: Stevioside, Rebaudioside A. Astfel, Stevia este mult mai dulce decat zaharul, insa are zero calorii.

Studiile au demonstrat beneficiile Steviei pentru sanatate. Astfel, atunci cand tensiunea arteriala este foarte ridicata, Stevia ajuta la scaderea ei. Totodata, s-a aratat ca Stevia este un adjuvant pentru a reduce nivelul de zahar din sange la diabetici.

Daca doresti sa indulcesti, Stevia este o alegere sanatoasa. Gasesti indulcitor Stevie in plafarele Planteea pozitionate in zone strategice din Bucuresti sau direct in magazinul online.

  1. Eritritol este numele unui alt indulcitor natural ce are continut scazut de calorii. Este un zahar obtinut din alcool, deci se afla in mod natural in anumite fructe. In comert gasesti eritritol sub forma de pulbere sau tablete. Are un gust foarte asemanator cu cel al zaharului, insa nu are calorii aproape deloc. De mentionat ca nu prezinta un efect asupra scaderii zaharului din sange sau al nivelului de insulina din corp.

Daca doresti inlocuirea zaharului din alimentatie, atunci poti opta pentru Eritriol.

  1. Xilitol (Xylitol) se numeste un alt indulcitor natural cunoscut. Este un alcool zaharat cu o dulceata similara cu zaharul. Se gaseste in fructe si legume. Contine 2.4 calorii pe gram, fata de 4 calorii cate are un gram de zahar.

S-a aratat ca beneficiile Xilitolul-ui sunt legate de sanatatea dentara, ajuta la preventia aparitiei cariilor. De asemenea, studiile au demonstrat ca poate fi un adjuvant pentru imbunatatirea densitatii osoase, contribuind la prevenirea osteoporozei.

  • Xilitolul nu creste nivelul de zahar din sange sau nivelul de insulina.
  • Nu se recomanda un consum in doze mari pentru a nu aparea efecte secundare asupra sistemului digestiv.
  • Vei gasi in plafarele Planteea sau in magazinul online Xylitol sub forma de pulbere.

 

  1. Un alt indulcitor natural cunoscut si folosit pentru glazuri, sosuri, in cafeaua sau ceaiul de dimineata este iubitul sirop de artar. Acesta este o sursa importanta de mangan, contine totodata calciu, potasiu si zinc. Siropul de artar este bogat in antioxidanti importanti pentru organism. Acestia neutralizeaza radicalii liberi care cresc riscul de aparitie al unor boli, ca de exemplu cele cardiovasculare.

Daca iei in considerare serios eliminarea zaharului, tine cont de acest minunat indulcitor natural, siropul de artar. Poti face o comanda rapida, online pentru sirop de artar sau il poti gasi in plafare. O varietate de produse naturiste si bio te asteapta!  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.