Beneficiile argilei pentru sănătatea ta

Sursa foto: Lowporosityhaircare.wordpress.com

Zi de zi intram in contact cu un numar mare de toxine care sunt eliberate atat de produsele de curatenie, cele de igiena personala, vopselurile folosite in industria textila, cat si rezultate in urma a ceea ce mancam, este vorba de alimentele procesate obtinute in urma unor metode precum conservarea, congelarea, refrigerarea.

Toxinele din metale grele se refera la mercur, cadmiu, plumb, benzen si se gasesc in alimentele procesate sau in anumite tipuri de peste (din cauza poluarii marilor si oceanelor). Argila te ajuta sa elimini multe dintre tipurile de toxine existente, sa cresti imunitatea si sa reduci inflamatiile.

Pe langa capacitatea de a elimina toxinele din organism, argila contine o serie de substante nutritive, prezinta o cantitate mare de minerale precum calciu, magneziu, sodiu.

Exista metode variate in care poate fi folosita argila, fiind destinata utilizarii interne si externe. Afla mai jos cum poti beneficia de efectele ei pozitive.

Vindeca afectiuni ale pielii

Combinata cu apa si lasata sa se usuce pe piele, asemenea unei masti, argila actioneaza asupra bacteriilor si toxinelor care traiesc pe suprafata pielii si in interiorul porilor. Acest lucru ajuta la reducerea petelor, stopeaza aparitia altora noi, atenueaza roseata, combate reactiile alergice.

Datorita capacitatii speciale a argilei de a actiona ca un antibiotic atunci cand este aplicata pe piele, ajuta la calmarea infectiilor cutanate si la accelerarea timpului de vindecare a ranilor sau a eczemelor.

Combate acneea

O masca de argila face minuni cand vine vorba de un ten acneic. Argila este uscata si combate acneea, reduce inflamatia si amelioreaza iritatia. Argila amestecata cu suficienta apa pentru a obtine o pasta se aplica pe pielea proaspat spalata. Masca se lasa sa actioneze in jur de 20 de minute dupa care se curata.

Hidrateaza si detoxifica pielea

Argila poate fi folosita in cada de baie si va actiona ca un emolient care inaltura toxinele prezente la nivelul pielii. O sa simti ca ai o piele neteda, hidratata si mai putin inflamata. Totul fara nici cel mai mic efort, doar relaxandu-te in apa calda.

Ajuta bacteriile bune sa se raspandeasca

Dat fiind faptul ca argila elimina toxinele si metalele grele din intestin, ajuta implicit la raspandirea bacteriilor bune (probioticele) care traiesc in peretele intestinal si diminueaza cantitatea de bacterii rele.

Amelioreaza problemele digestive

Datorita capacitatii sale de a neutraliza bacteriile din intestin si de a distruge virusii, argila ajuta la atenuarea multor probleme digestive. Este folosita adesea in tratarea simptomelor de greata si varsaturi pe care le au femeile gravide. Totodata, este o modalitate buna de a remedia constipatia si sindromul colonului iritabil.

Imbunatateste sanatatea bucala

Gura este una dintre zonele in care bacteriile si toxinele isi gasesc preponderent loc, in jurul dintilor, pe limba si gingii. Argila te ajuta astfel sa indepartezi aceste bacterii inainte de a le inghiti si de a te imbolnavi. O clatire zilnica a cavitatii bucale cu argila si apa va fi mai mult decat benefica. Este folosita si in pasta de dinti naturala.

O gama variata de produse pe baza de argila gasesti in magazinele Planteea din Bucuresti, dar si online, unde cu o simpla comanda poti primi acasa remediile naturiste de care ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.