Mierea de Manuka si beneficiile sale pentru pielea ta

Mierea de Manuka, culeasa de albine din florile arborelui cu acelasi nume, este recunoscuta ca fiind un produs extrem de benefic pentru organism, oferind nenumarate beneficii pentru diferite afectiuni.

Cu un continut bogat de Metil-glioxal, compus cu un puternic efect antibacterian, mierea de Manuka este un adevarat remediu pentru pielea sensibila. In articolul de mai jos vom prezenta proprietatile sale, atunci cand este aplicata pe pielea arsa sau pe cea cu acnee, precum si contributia sa pentru a avea un ten hidratat si catifelat.

Vindecare rapida a arsurilor minore

In cazul arsurilor minore, in care suprafata afectata este destul de mica, iar stratul de piele afectat este superficial, mierea de Manuka este de un real folos. Aplica miere de Manuka pe suprafata de piele arsa, iar timpul de vindecare se va reduce considerabil. Foarte important de retinut este faptul ca arsurile implica si eventuale infectii, provocate de contactul unui strat vulnerabil de piele cu bacteriile. Mierea de Manuka actioneaza in acest caz ca un foarte bun pansament, protejand organismul impotriva unui real pericol. Totodata, acest produs aplicat pe suprafata arsa alina durerile si stopeaza inflamarea pielii.

Eficienta importiva acneei

Mierea de Manuka si-a castigat renumele de remediu natural foarte eficient impotriva acneei. Datorita caracteristicilor sale antibacteriene si antioxidante, tratamentul facial cu acest produs curata in profunzime pielea afectata si inhiba aparitia infectiilor. Procesul de refacere a tenului acneic este astfel grabit, datorita mineralelor din continutul mierii ce reinnoiesc tesuturile si produc elastina si colagen. Trebuie sa stii ca produsele naturiste pentru tratarea acneei sunt recomandate de specialisti, datorita efectului benefic al ingredientelor naturale asupra pielii.

Hidratare in profunzime a tenului

Mierea de Manuka se afla printre cele mai folosite materii prime, in industria produselor de ingrijire a pielii, datorita proprietatilor sale multiple. Acest lucru se datoreaza in primul rand faptului ca aceasta contine foarte multi antioxidanti, ce ajuta la hidratarea tenului.

Fiind extrem de benefice pentru ten, calitatile sale nutritive stopeaza procesul de imbatranire a pielii, oferindu-i acesteia elasticitate si o catifelare placuta la atingere.

Poti cere sfatul unui medic dermatolog, vizavi de modul in care poti folosi mierea de Manuka in scop terapeutic, in cazul in care urmezi in paralel un tratament dermatologic prescris.

Iata care sunt cele mai importante beneficii ale tratamentelor cu miere de Manuka pentru pielea ta. Proprietatile multiple ale acestui produs naturist nu numai ca hidrateaza pielea si ii ofera frumusete si elasticitate, dar ajuta si la refacerea acesteia, in cazul arsurilor sau al acneei. Bogata in antioxidanti si antibacterieni, acest produs ofera rezultate vizibile si intr-un timp foarte scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.