Beneficii pentru frumusete in urma consumului de ceai verde

Beneficii pentru frumusete in urma consumului de ceai verde

Exista o multime de trucuri pentru frumusete, multe dintre ele ne promit ca vom ramane vesnic tineri, sanatosi si cu o piele hidratata in permanenta. Pentru toate trucurile este nevoie de produse care sa aiba in compozitie ingrediente cat mai naturale cu o eficienta ridicata. Tocmai din acest motiv, iata care sunt beneficiile pe care le ai in urma consumului de ceai verde.

Ce are in compozitie ceaiul verde

Un consum regulat de ceai verde te poate ajuta sa iti imbunatatesti vizibil starea sanatatii datorita continutului de antioxidanti, flavonoizi, uleiuri esentiale, cofeina si polifenoli. Antioxidantii au rolul de a proteja organismul de efectele radicalilor liberi care pot fi daunatoare. Flavonoizii imbunatatesc circulatia sangelui, iar restul ingredientelor ofera energie si o stare de bine pentru intreaga zi.

Printre cele mai importante beneficii ale ceaiului verde amintim urmatoarele:

Previne afectiunile cardio vasculare si stimuleaza circulatia, iar antioxidantii din compozitie actioneaza si in cazul cancerului la plamani, colon, cancer de piele, san sau cancer de prostata. Previne dezvoltarea acestor tipuri de cancer si scade nivelul colesterolului reducand absorbtia grasimii in sange.

Poate distruge bacteriile provenite din cauza intoxicatiilor alimentare si poate incetini procesul de imbatranire al pielii.  Ceaiul verde poate diminua pofta de mancare, ajutandu-te sa ajungi la nivelul de saturatie mult mai repede, sa mananci mai putin si sa slabesti. De asemenea, are puterea de a creste nivelul energiei pentru a-ti desfasura activitatile zilei cu mai multa rezistenta.

Este folosit si pentru a ameliora durerile de cap, ametelile sau usoarele depresii, fiind o alternativa mai eficienta decat medicamentele care pot afecta ficatul.

Ceaiul verde are efect diuretic, dar si detoxifiant. Reuseste sa deblocheze rinichii si in acelasi timp sa previna retentia de apa in organism. Regleaza tranzitul intestinal, dar si tot sistemul digestiv. 

Te ajuta sa ai o respiratie fresh, prevenind chiar si aparitia cariilor dentare. Daca este consumat dupa masa, ceaiul verde distruge bacteriile si nu ii permite tartrului sa se instaleze. Intareste smaltul dintilor si, de asemenea, nu permite sa mai fie afectati asa usor.

Cum este recomandat sa fie consumat

In primul rand, se adauga o lingurita de ceai verde pentru fiecare ceasca de ceai pe care vrei sa o prepari. Este bine de stiut si faptul ca ceaiul verde nu se fierbe, ci se lasa la infuzat. Astfel ca, dupa ce ai fiert apa si ai adaugat ceaiul peste, lasi la infuzat pentru aproximativ 4 minute.

Ceaiul este recomandat intr-o medie de 3 cani pe zi, inainte cu 30 de minute de masa. Dimineata, pe stomacul gol, inainte de pranz si seara, nu mai tarziu de ora 18:00 deoarece cofeina din compozitie iti poate tulbura somnul.

Daca ai o recomandare din parte medicului, atunci poti consuma si pana la 4 cani pe zi, in functie de starea de sanatate a organismului.

Link foto: https://pixabay.com/ro/alimente-aer-asiatic-fundal-3208043/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.