Rețetă de Brioșe cu Banane pentru pauza de cafea.

brioșă de banane Planteea

Cozy days are coming! Faceți din pauza de cafea un moment plin de aromă și liniște! Pentru că suntem într-o agitație continuă, ne-am gândit să împărtășim cu voi o rețetă simplă și rapidă care să vă transforme pauza de cafea într-un tărâm al simțurilor. Acompaniați-vă ceașca fierbinte cu o brioșă delicioasă cu banane! 🙂

Ce ne trebuie:

–          Făină – 40g

–          2 ouă

–          1 banană coaptă

–          Nuci – 40 g

–          Miere – 1 lingură

–          Unt de cocos – 1 lingură

–          Praf de copt – ½ lingurita

–          Un praf de sare

Mod de preparare brioșe cu banane:

Se mixează ouăle cu un praf de sare până devin spumă, apoi se pasează banana. Se adaugă mierea și untul de cocos topit la bain – marie peste amestecul de ouă și banană coaptă. Se iau nuca pe care am tocat-o fin între timp și praful de copt și se adaugă peste făină.

Într-un bol se pun ouăle spumă, amestecul de banană, apoi cel de făină amestecând continuu cu ajutorul unei spatule, păstrându-se textura aerată. Se pot mixa și cu ajutorul unui mixer la viteza redusa.

Se toarnă în forme de silicon și se coc în cuptorul preîncălzit la 170C, cam 20 de min până se rumenesc. Se face testul cu scobitoarea. Se pregătește cafeaua.

Enjoy!

TIPS: Rețeta se poate practica și împreună cu cei mici, făcând dintr-o zi mohorâtă de iarnă, timp de calitate petrecut în familie și zi de distracție în bucătărie! Cei mici vor fi încântați de rezultatul obținut, de mâinile pline de aluat și de un desert sănătos și delicios. Umple casa de magie cu Planteea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.