4 beneficii pentru sanatate pe care le ofera consumul de cafea verde

4 beneficii pentru sanatate pe care le ofera consumul de cafea verde

(Sursa foto: https://www.healthydietadvisor.com)

 

Cafeaua verde a devenit din ce in ce mai populara in ultima perioada, regasindu-se acum pe lista celor mai consumate suplimente folosite pentru scaderea in greutate. Pozitia in topul “substantelor-minune” se datoreaza, insa, si multiplelor beneficii pe care aceasta le are pentru sanatate.

Consumul regulat de cafea verde a fost asociat cu scaderea riscului de boli neurologice, prevenirea aparitiei bolilor cardiace, precum si impiedicarea imbatranirii premature. Dincolo de acestea, exista multe motive pentru care ar trebui sa includem cafeaua verde in dieta zilnica.

 

  1. Cafeaua verde este o sursa bogata de antioxidanti.

Acestia ajuta la diminuarea efectelor daunatoare ale radicalilor liberi nocivi, care se regasesc in organismul nostru. Mai multe studii au concluzionat faptul ca boabele de cafea verde neprelucrate contin acid clorogenic 100% pur, care este cunoscut ca fiind inamicul kilogramelor in plus.

De asemenea, expertii spun ca radicalii liberi reprezinta factori care pot influenta dezvoltarea unor boli precum cancerul si ateroscreloza. In plus, antioxidantii care se regasesc in boabele de cafea verde joaca un rol important in prevenirea bolilor de inima, a Alzheimerului, a artritei etc.

 

 

2. Consumul de cafea verde ajuta la reglarea cantitatii de zahar din sange.

 

Datorita nivelului ridicat de antioxidanti si a altor compusi pe care ii contine cafeaua verde, aceasta ajuta la reglarea cantitatii de zahar din sange. Echilibrand nivelul de glucoza din organism, cafeaua verde reduce riscul de aparitie a diabetului de tip 2.

Totodata, pentru ca are proprietatea de a limita absorbtia zaharului din corp, motiv pentru care cafeaua verde nu lipseste din aproape nicio cura de slabire. In acelasi timp, substanta-minune inhiba senzatia de foame si topeste grasimile.

 

 

3. Cafeaua verde ofera energie.

 

Principalul motiv pentru care majoritatea oamenilor consuma cafea este acela de a obtine un impuls energetic. Cafeaua verde contine de asemenea cafeina, un stimulent care creste nivelul de energie din corp si ajuta la pierderea in greutate prin cresterea metabolismului.

Cofeina ajunge rapid in creier, blocand adenozina, care este un neurotransmitator inhibitor, declansand totdata secretia dopaminei si stimuland sistemul nervos central.  Datorita acestor proprietati pe care le are, cafeaua verde este utilizata adesea ca medicament pentru tratarea somnolentei.

Consumul regulat de cafea verde va aduce si alte efecte pozitive pentru organism, sporind gradul de concentrare si chiar imbunatatind starea de spirit.

 

 

4. Consumul regulat de cafea verde imbunateste activitatea cerebrala.

 

Un studiu recent realizat in Louisiana a demonstrat faptul ca acidul clorogenic din boabele de cafea poate reducem riscul de degenerare a creierului. In general, cafeaua are proprietati de prevenire a bolii Alzheimer si a altor tipuri de boli care afecteaza activitatea cerebrala.

Cofeina din cafeaua verde are de asemenea un efect benefic asupra nivelului proteinei Tau care poate conduce la declinul cognitiv. Ceea ce face de fapt cofeina este sa blocheze  anumiti receptori din creier care contribuie la acumularea acestei proteine.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.