10 motive pentru care sa consumi ceai verde

 

Auzim frecvent ca un consum regulat de ceai verde poate imbunatatii sanatatea, fiind un adevarat ajutor pentru mai multe afectiuni. Beneficiile pe care ceaiul verde, un produs natural, le aduce nu sunt usor de egalat, mai ales ca este una dintre cele mai vechi bauturi cu puteri vindecatoare, consumata inca de acum multe secole. De ce este important sa consumi ceai verde si cum este cel mai indicat sa il bei?

Ceaiul verde nu este fermentat si tocmai din acest motiv reprezinta o sursa puternica de vitamine, ajuta in combaterea stresului si stimuleaza sistemul nervos.

Iata care sunt 10 dintre cele mai importante calitati pe care ceaiul verde i le poate furniza organismului.

Poate reduce riscul de cancer ovarian. Un consum regulat de ceai verde poate reduce cu pana la 30% riscul aparitiei cancerului ovarian. Este recomandata o medie de consum de aproximativ 4 cesti pe zi, pe care le poti bea in orice interval al zilei. Ideal ar fi sa incepi cu prima cana inainte cu aproximativ 30 de minute de micul dejun.

 

Te protejeaza de cancerul pulmonar. Proprietatile ceaiului verde pot reduce substantial riscul de cancer la plamani. Sunt studii care au fost facute in acest sens de catre specialistii de la o universitate medicala din Taiwan.

 

Intareste sistemul imunitar. Ceaiul verde are un continut bogat de antioxidanti, ajutand organismul sa se refaca in urma unor afectiuni, raceli, maladii. Actioneaza ca o bariera impotriva bacteriilor si virusilor, intarind in mod natural sistemul imunitar.

 

Curata rinichii. Indiferent daca ai probleme sau nu, consumul regulat de ceai verde te ajuta sa iti fortifici rinichii, evitand astfel orice probleme de sanatate. Ceaiul verde are un puternic efect de curatare si astfel impiedica aparitia calculilor renali si biliari. Poti bea chiar daca nu suferi de o afectiune la rinichi, preventia te va ajuta sa stai departe de orice boala.

 

Ajuta aparatul digestiv. Daca ai un tranzit intestinal dereglat, te lupti cu balonarea si constipatia, trebuie sa stii ca un consum de ceai verde te ajuta sa iti reglezi aceste probleme. Este recomandat un consum zilnic, pana la 3 cani pe zi si te vei bucura de rezultate in scurt timp.

 

Scade colesterolul. Ceaiul verde scade glicemia si controleaza hipertensiunea fiind de ajutor si pentru a scadea colesterolul rau din sange si imbunatatindu-l pe cel bun, de care organismul are nevoie.

 

Lupta impotriva imbatranirii. Stim ca imbatranirea lasa urme vizibile pe piele, iar acest lucru nu este unul tocmai placut. Ceaiul verde este eficient impotriva imbatranirii deoarece contine o cantitate mare de antioxidanti, asa ca include in consumul zilnic de lichide si o cantitate de ceai verde, daca iti doresti sa te bucuri de proprietatile lui.

 

Lupta impotriva HIV. Componenta care apara celulele din organism impotriva virusului HIV, EGCG, epigallocatechin gallate, se afla in compozitia ceaiului verde. Tocmai dina cest motiv, consumul este un real ajutor pentru a preveni acest tip de boala.

 

Te ajuta sa slabesti. O cantitate zilnica de pana la 3 cesti pe zi de ceai verde, te ajuta sa slabesti, conform spuselor nutritionistilor, dar si studiilor efectuate de catre acestia. Ceaiul verde functioneaza atunci cand este consumat inainte de masa, dimineata, inainte cu 30 de minute de micul dejun.  Functioneaza atunci cand dietele nu mai sunt de ajuns si topeste stratul de grasime acumulat. Se poate consuma simplu ori in combinatie cu menta, seminte de struguri ori frunze de maslin, de preferat fara zahar ori alti indulcitori.

 

Reduce tumorile. Datorita proprietatilor antiinflamatoare, dar si continutului de polifenoli, ceaiul verde se afla printre bauturile care contin vitamine, minerale si nu au conservanti. Este o bautura recomandata pentru a preveni aparitia diferitelor tumori.

 

Consumul de ceai se stabileste in functie de organismul fiecarei persoane in parte, tocmai din acest motiv este indicat sa ai recomandarea unui nutritionist ori fitoterapeut deoarece cantitatea difera si nu este una standard. Poti bea de la 3 pana la 5 cani pe zi, in functie de cum te simti. Indicat este sa bei inainte de masa, atat dimineata, cat si la pranz. Seara, datorita continutului de cafeina, ceaiul verde iti poate tulbura somnul, daca il bei prea tarziu.

 

Asadar, consuma zilnic pana la 3 cesti de ceai verde pe zi, iar starea fizica si mentala se va imbunatatii simtitor!

 

Link foto: https://pixabay.com/en/tea-green-green-tea-leaf-teacup-2356775/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.