Retetele noastre

Tort Snickers Raw cu Caramel Sărat

Stratul de Nuga:

- Unt de migdale – 400g

Faina de cocos – 3 lg

- Sirop de artar – 4 lg

Se mixeaza toate bine intr-un robot cu lama S sau blender iar compozitia rezultata se preseaza pe fundul unei tavi detasabile.


Stratul de Caramel:

- Curmale – 400g

- Nuca pecan

- Un praf de sare

Se mixeaza curmalele intr-un robot cu lama S sau blender. Se opreste robotul din cand in cand pentru a aduna compozitia cu o spatula si a mixa din nou. Daca vreti o compozitie mai putin caramelizata se poate adauga apa sau se pot hidrata curmalele. Intindem caramelul peste nuga, se aseaza nucile pecan si presaram un praf de sare.

 

Stratul de Ciocolata:

- Unt de cacao – 175 g

- Cacao – 4 lg

- Sirop de artar – 2 lg sau dupa preferinta

Topim untul de cacao la bain-marie, adaugam cacaoa si siropul de artar si amestecam bine. Lasam compozitia de ciocolata la rece pana cand capata o consistenta de crema dupa care o intindem peste stratul de caramel si nuci.

Mai putem presara alune de padure sau ce va inspira.

Enjoy!


Mai mult

Tort Snickers Raw

Stratul de Nuga:

- făină de migdale – 180g

- făină de cocos – 40g

- pudră de mesquite – 2 lingurite

- ulei de cocos – 30g ( aprox. 6 lingurite)

- sirop de cocos/ sirop de agave/ sirop de artar – 50g

- lapte vegetal – 100 ml

Amestecam toate ingredientele uscate, adaugam uleiul de cocos topit la bain-marie, îndulcitorul și punem treptat laptele vegetal. Mixam bine compozitia pana devine o crema si o presam pe fundul unei tavi detasabile. Se da la congelator.

 

Stratul de Caramel:

curmale fără sâmburi – 100g

-  arahide crude – 50g

Se mixeaza curmalele intr-un robot cu lama S sau blender. Se opreste robotul din cand in cand pentru a aduna compozitia cu o spatula si a mixa din nou.

Intindem caramelul peste nuga si punem arahidele. Se da din nou la congelator.


Stratul de Ciocolată:

ulei de cocos – 50g

-  sirop de cocos/ sirop de agave/ sirop de artar – 15g ( sau dupa gust)

-  cacao crudă – 3-4 linguri

Topim uleiul de cocos la bain-marie, adaugam cacaoa, indulcitorul si amestecam bine. Turnam ciocolata peste stratul de nuga cu caramel de la congelator. Ciocolata se va întări imediat datorită straturilor reci.

Mai mult

Bomboane cu portocale suculente

Bomboane cu portocale suculente și pline de vitamine 

Ingrediente necesare:

- 150g nuci
- 240g biscuiți
- sirop de agave/ artar – 3-4 linguri
- 2 linguri cacao
- coaja de la 2 mandarine/ portocale
- suc mandarine/ portocale – 60 ml

Se mixeaza toate ingredientele in robotul de bucatarie. Se dau prin cacao, nuca macinata sau ciocolata topita.

Enjoy!

Mai mult

Praline cu Unt de Arahide

De data aceasta vă prezentăm o rețetă dulce de Praline cu Unt de Arahide, numai bună dacă doriți să vă surprindeți membrii famiiei sau prietenii.


Ingrediente necesare:

-6 linguri de unt de arahide
-3 linguri de ulei de cocos
-2 linguri de cacao
-3 linguri din îndulcitorul dorit (miere, sirop de agave, sirop de arțar sau sirop de cocos)
-jumătate de linguriță de vanilie
-un vârf de cuțit de sare
-1/2 cană caju

Cantitatea de caju se macină fin, iar uleiul de cocos se topește la bain marie. Punem apoi toate celelalte ingrediente în robot și mixăm bine până obținem o ciocolată cu textura fină. Punem compoziția obținută într-o formă de silicon pentru bomboane și o băgăm în congelator pentru cel puțin 2-3 ore. Cu cât stă mai mult cu atât mai bine.

Enjoy!

Mai mult

Sărățele integrale cu ulei de măsline, mac și chimen.

Ingrediente necesare:

- faina integrala – 400g ( sau faina alba 200g si faina integrala 200g)
- 50 ml lapte
- ulei de masline – 100ml
- chefir – 4 linguri
- galbenus de ou, mac, chimen, sare

Se face un aluat din ingredientele de mai sus, se framanta bine si se pune la frigider pentru ½ - 1 ora. Se intinde si se taie dupa plac. Se ung cu galbenus si se presara mac, chimen si sare. Se pot taia si rotund sau patrat si se folosesc ca painica pentru diverse gustari. In interior se pot aduga si 2 lingurite de pasta de susan.

Deasupra se poate pune si mix de seminte – in, susan, floarea soarelui etc

Enjoy!

Mai mult

Biscuiți cu fulgi de ovăz și ciocolată

Dor de rețetele noastre gustoase și sănătoase? Avem o veste bună. Plantoteca ta online revine cu o delicioasă rețetă de biscuiți cu fulgi de ovăz și ciocolată.

Ingrediente necesare:

- Faina integrala de grau 225g
- Fulgi de ovaz 100g
- Lapte de migdale sau alt lapte vegetal 100ml
- Praf de copt 8g
- 1 varf cutit sare
- Sirop de agave/ artar 15ml
- Nuci 50g
- Ciocolata neagra sfaramata
- Topping – fulgi ovaz

Punem într-un vas îndulcitorul, uleiul și laptele și le omogenizam, apoi amestecăm făina cu praful de copt. Ulterior adaugam faina, fulgii de ovaz, nucile putin zdrobite, bucățile de ciocolata și sarea și frământăm până obținem un aluat omogen.

Cu mâinile umede facem bilute din aluat pe care mai apoi le aplatizăm și le punem în tava pregătită cu foaia de copt. Presaram fulgii de ovăz și mai aplatizam putin. Ii coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade până ce rumenesc, timp de aproximativ 20 – 25 minute.

Enjoy!

Mai mult

Prăjitură Cartof

Plantoteca ta online revine cu o super reteta de prajitura gustoasa, super simplu de facut!

Pentru prajitura noastra ''Cartof'' vom avea nevoie de:

- 250g nuci pisate
- 2 pahare de pesmet/biscuiti pisati
- 400ml lapte de migdale
- Miere dupa gust
- Cacao dupa gust
- Vanilie
- Rom

Mod de preparare: Se fierbe vanilia in lapte, se amesteca cu nucile, mierea si cacaoa, apoi se adauga bisciuitii sau pesmetul si se amesteca continuu. Cand compozitia devine destul de tare, se stinge focul si se lasa sa se raceasca. Din compozitie se formeaza cartofii, se tavalesc prin cacao si se lasa la rece pentru cateva ore.

Noi am folosit biscuitii bio Petit de la Finestra Sul Cielo, indulciti cu suc concentrat de struguri. Au un gust neutru si se pot folosi in diverse scopuri de la a-i asocia cu ciocolata sau dulceata pana la diverse deserturi ca ingredient.

Mai mult

Orez Negru cu Nucă, Sparanghel și Cod

 

 

 

 

În căutare de idei pentru un prânz echilibrat și gustos, potrivit tuturor varstelor? Echipa Planteea vă sugerează astăzi un mod simplu si rapid de a include orezul negru în alimentația noastra zilnică, preparat încercat de noi, și anume Orez Negru cu Nucă, Sparanghel și Cod.

Orezul negru se caracterizează atât prin culoarea sa specifică, cât și prin aroma sa distinctă, care este similară cu aroma de nucă. Culoarea sa neagră se datorează conținutului bogat în antocianine ce ajută în principal la prevenirea bolilor cum sunt cele cardiace și la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Mai mult

Paste in 3 culori cu hribi

Revenim cu un alt preparat realizat și degustat chiar de noi, și anume Paste in 3 culori cu hribi.

 

 

 

 

 

Este o idee simpla și delicioasa de prânz sau cina, care va scapă de petrecutul cu orele in bucatarie.

Pastele tricolore marca MA VIE SANS GLUTEN cu aroma de turmeric, sfecla și spanac sunt alegerea perfecta pentru cei ce trebuie sa excludă din alimentație produsele ce conțin gluten. Desigur, acest preparat poate fi personalizat in funcție de preferințele dumneavoastră.

Mai mult

Supa Crema de Rosii cu Chimen

Plantoteca ta revine cu o noua sugestie de introducere a chimenului in alimentatia noastra zilnica. Vă propunem un preparat rapid si gustos incercat de noi, care ne-a colorat mustatile si ne-a rasfatat gusturile, si anume Supa Crema de Rosii cu Chimen. :)








Chimenul acționeaza ca stimulent asupra stomacului si faciliteaza intregul proces digestiv. De asemenea, fiind bogat in antioxidanti, chimenul este un bun aliat al persoanelor care doresc sa favorizeze eliminarea toxinelor din organism, dar si al celor ce vor sa diminueze nivelul colesterolului din sange.

Mai mult

Cremă de ciocolată cu căpșuni

Echipa Planteea vă propune să le includeți în rețete delicioase de înghețată, mousse sau în celebrele salate de fructe.


Marțea aceasta vă propunem Crema de ciocolată care acompaniază perfect căpșunile zemoase și dulci, o combinație ușor de realizat și numai bună pentru zilele însorite.

Veți avea nevoie de:

- Un avocado copt
- 3 linguri de cacao
- 2 linguri sirop de agave/ artar/ miere
- 2 – 3 linguri lapte de cocos ( partea grasa)
- Un praf de sare

Cantitățile pot varia în funcție de preferințele dvs. Se mixează toate ingredientele bine într-un robot de bucătărie cu lamă S sau într-un blender.

Enjoy!

Mai mult

Bomboane Raw de Ciocolata cu Visinata si Visine

Revenim cu o rețeta de sezon, și anume Bomboane Raw de Ciocolata cu Visinata si Visine.

Ne putem bucura de ele o data pe an in forma proaspata mai ales in deserturi, imbinarea de dulce-acrisor fiind mereu inedita. Aceste bomboane ne asigura o portie sanatoasa de vitamine, minerale, fibre si proteine.

Ingrediente necesare:

- 150g făina de migdale

- 10 curmale

- 1 lingura fulgi de cocos

- 1,5 lingura in pisat

- 2 linguri cacao

- ¼ lingurita esenta de vanilie

- 2 linguri miere (optional)

- 40 – 50 ml vișinata

- Visine – soi mai acru

Mixam toate ingredientele in blender pana obtinem o pasta fina. Textura ei se va controla cu lichide, fie visinata, fie apa sau lapte de migdale.
Formam bomboanele in jurul unei visine din care, in prealabil, scoatem samburele. Dam prin cacao sau orice altceva va tenteaza si bagam la rece.
Pentru cei mici putem face niste bomboane mai mari si le putem pune pe bat.

Enjoy!

Mai mult

Înghețată cu Matcha

Încarcă-ți bateriile într-un mod delicios cu una din rețețele noastre de Înghețată cu Matcha.

Ceaiul Matcha, desi are proprietati foarte asemanatoare cu ceaiul verde, nu are atat de multa cafeina, fiind indicat persoanelor cu restricții.

In ceea ce priveste cantitatea de nutrienti, Matcha are cu 350% ori mai multi nutrienti si antioxidanti decat ceaiul verde, luptând împotriva cancerului și virozelor. De asemenea, întărește sistemul imunitar și detoxifiază organismul în mod natural și eficient.

Ingrediente necesare:
- 3 banane bine coapte și congelate
- 1 lingură praf de Matcha
- opțional 1 lingura sau dupa gust de îndulcitor (sirop de agave/arțar/miere)

Se amesteca toate ingredientele intr-un robot de bucatarie de mare putere. Se serveste imediat sau se poate baga la congelator. Se lasa cateva minute ( aprox 20 – 30 min) la temperatura camerei inainte de servire.
Dacă folosiți banane necongelate, compoziția va avea nevoie de ceva timp la congelator pentru a se întări. Se orneaza dupa preferinta, in cazul de fata cu fulgi de ciocolată.
Enjoy!

Mai mult

Înghețată de Matcha cu Fistic

Planteea revine cu o nouă abordare a rețetei de Înghețată de Matcha, de data aceasta într-o combinație delicioasa cu fistic.


Ingrediente necesare:

- 3 banane bine coapte și congelate
- 1 lingură praf de Matcha
- opțional 1 lingura sau dupa gust de îndulcitor (sirop de agave/arțar/miere)

Se amesteca toate ingredientele intr-un robot de bucatarie de mare putere. Se serveste imediat sau se poate baga la congelator. Se lasa cateva minute ( aprox 20 – 30 min) la temperatura camerei inainte de servire.

Dacă folosiți banane necongelate, compoziția va avea nevoie de ceva timp la congelator pentru a se întări. Se orneaza dupa preferinta, in cazul de fata cu fistic.

Enjoy!

Mai mult

Budincă de Chia cu Granola și Fructe de Padure

Odată cu venirea verii ne putem bucura de delicioasele fructe de pădure, benefice organismului nostru. De aceea, ne intoarcem cu o rețetă simplă si răcoritoare de Budincă de Chia cu Granola și Fructe de Padure, ideală într-o zi de vară însorită și parfumată. Fructele de padure sunt gustoase, aromate și au foarte mulți antioxidanți care ne ajuta corpul sa lupte cu stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi.

În același timp, carbohidraţii din seminţele de chia sunt fibre benefice. Raportat la greutate, seminţele de chia conțin 40% fibre, clasându-se astfel în topul celor mai bune surse de fibre din toate alimentele existente.

Ingrediente necesare:
- 3 linguri de semințe de chia
- 375 ml lapte de migdale ( orice lapte vegetal sau de vacuta )
- 1 lingură de miere sau dupa gust
- coajă de lamaie
- granola
- fructe de padure

Se pun într-un recipient laptele, chia și mierea și se lasă la rece peste noapte, suficient timp pentru ca acestea sa se umfle și să formeze budinca. Se pune, apoi, amestecul in borcane și se completează în mod creativ cu straturi de granola și fructe de padure.

Enjoy!

Mai mult

Brioșe cu banane

Cozy days are coming! Faceți din pauza de cafea un moment plin de aromă și liniște! Pentru că suntem într-o agitație continuă, ne-am gândit să împărtășim cu voi o rețetă simplă și rapidă care să vă transforme pauza de cafea într-un tărâm al simțurilor. Acompaniați-vă ceașca fierbinte brioșă delicioasă cu banane! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce ne trebuie:

–          Făină – 40g

–          2 ouă

–          1 banană coaptă

–          Nuci – 40 g

–          Miere – 1 lingură

–          Unt de cocos – 1 lingură

–          Praf de copt – ½ lingurita

–          Un praf de sare

Mod de preparare brioșe cu banane:

Se mixează ouăle cu un praf de sare până devin spumă, apoi se pasează banana. Se adaugă mierea și untul de cocos topit la bain – marie peste amestecul de ouă și banană coaptă. Se iau nuca pe care am tocat-o fin între timp și praful de copt și se adaugă peste făină.

Într-un bol se pun ouăle spumă, amestecul de banană, apoi cel de făină amestecând continuu cu ajutorul unei spatule, păstrându-se textura aerată. Se pot mixa și cu ajutorul unui mixer la viteza redusa.

Se toarnă în forme de silicon și se coc în cuptorul preîncălzit la 170C, cam 20 de min până se rumenesc. Se face testul cu scobitoarea. Se pregătește cafeaua.

Enjoy!

TIPS: Rețeta se poate practica și împreună cu cei mici, făcând dintr-o zi mohorâtă de iarnă, timp de calitate petrecut în familie și zi de distracție în bucătărie! Cei mici vor fi încântați de rezultatul obținut, de mâinile pline de aluat și de un desert sănătos și delicios. Umple casa de magie cu Planteea!

Mai mult

Caise uscate umplute cu nuci pecan, învelite în ciocolată

Planteea a revenit cu o rețetă delicioasă și BIO, numai bună de încercat în această perioadă a anului. Este vorba despre rețeta de Caise uscate umplute cu nuci pecan, învelite în ciocolată.



Ingrediente necesare:
- Caise uscate
- Nuci pecan

Pentru glazură:
- 2 linguri de ulei de cocos topit
– 2 linguri de sirop de agave sau arțar
- Cacao – 2 linguri
- Fulgi de cocos – 2 linguri
- Apă – 2 linguri
Cantitățile de ingrediente se pot modifica după preferințe.

Mod de preparare:
Amestecăm uleiul de cocos topit cu celelalte ingrediente și le punem pe foc, apoi amestecăm până acestea devin o cremă. Când crema este gata, tăvălim prin ea caisele umplute cu nuci pecan și le lăsam la frigider.

Poftă bună!

Mai mult

Trufe Raw de Ciocolata

Pentru ca uneori lucrurile simple sunt cele care ne pun pe fata zâmbetele cele mai sincere.

Ingrediente:

- Stafide – 100g
- Unt cacao – 2 linguri
- Cacao – 2 linguri

Se mixeaza stafidele și untul de cacao, se formeaza trufele, se dau prin pudra de cacao si se savureaza!
Se mai pot adauga diverse arome – coniac, esenta si coaja de portocala, apa de trandafiri.

Enjoy it!

Mai mult

Prăjitură Raw cu Morcov și Lămâie

Ingrediente necesare pentru bază:


• morcovi tocaţi - 2 ½ căni
nuca – 1 cana
curmale fără sâmburi – 1 cana
• fulgi de nuca de cocos - ½ cană
scorţişoară - 1 linguriţă
• 1 vârf de cuţit de sare
nucşoară - ½ linguriţă

Ingrediente pentru cremă:
caju hidratat peste noapte – 2 cani
apă - 1/2 cană
sirop de agave, sirop de arţar sau miere – 6 linguri
extract de vanilie – 1 lingurita
• sucul de la o lamaie ( sau mai mult, dupa gust)
• 1 vârf de cuţit de sare
• ulei de nucă de cocos topit - 2/3 cană
• nuci şi scorţişoară pentru decor

Se mărunţesc morcovii si se lasă de-o parte. Mărunţim apoi nucile şi curmalele in robotul de bucatarie până obţinem o compoziţie omogenă, cu bucăţi mici prin ea. Se adaugă nuca de cocos, morcovii, scorţişoara, nucşoara şi sarea şi se mai amestecă până se omogenizează totul.
Punem amestecul în tavă, îl nivelam, apoi îl punem la rece.

Crema:
În robotul de bucătărie punem caju-ul, apa, indulcitorul, vanilia, sarea şi sucul de lămâie şi se amestecă foarte bine, pana la omogenitate. Adaugăm uleiul de nucă de cocos topit şi amestecăm din nou. Se toarnă peste amestecul cu morcovi şi se decorează cu nuci şi scorţişoară.
Punem la congelator pentru 2 ore.
Prăjitura se tine la congelator şi se scoate cu aproximativ 25 de minute înainte de servire.

Enjoy it!

Mai mult

Tapioca cu Cacao, Vişine şi nuci Pecan.

Este o alegere minunata când vrei un desert, o gustare sau un mic dejun rapid şi cu un gust absolut delicios.


Vom avea nevoie de: 

-1/2 cană perle tapioca
- 3 căni lapte de migdale
- 1/4 linguriță sare de mare
- sirop de agave/ arțar 
- cacao
- coniac
- coajă rasă de lămâie
- nuci pecan, vişine

Punem toate ingredientele pentru budincă în lapte şi fierbem la foc mic până când perlele de tapioca devin transparente. Cacaoa, coniacul, coaja de lămâie şi îndulcitorul se pun după gust.

Se toarnă budinca în bol, se arunca nucile pecan şi se ornează cu vişine. Vişinile mai pot fi şi ele stropite cu coniac.

Enjoy! 

Mai mult

Mic dejun cu Mango, Banana si Unt de Arahide

Planteea revine cu o nouă propunere de mic dejun sănătos și gustos, ce vă oferă un boost de energie pe durata întregii zile! 



Ce ne trebuie: 

Pentru cei ce preferă gustărelele puțin mai dulci, recomandăm miere peste untul de arahide. 

Mai mult

Tort Raw cu Cafea si Whisky

Ingrediente necesare pentru blat: 
- 1,1/3 cana migdale
- 3 linguri de cacao
- 1/2 cana de curmale fără sâmburi 
- 3 linguri de sirop de agave
- 100 ml whisky (sau chiar mai mult)

Ingrediente pentru crema:
- 300g caju
- 1, 1/2 cana lapte cocos
- cafea instant ( cu sau fara cofeina) - 1/2 cana sau dupa gust
- 1/2 cana sirop de agave
- ulei de cocos - 1/3 cana 
- 1 praf de sare 

Preparare blat: 
În robotul de bucatarie punem curmalele si le maruntim bine pana devin o pasta, apoi adaugam migdalele pisate, cacao, siropul de agave, alcoolul si mixam bine. Presam compozitia intr-o tava cu fund detasabil si o lasam la rece. 

Preparare crema:
Mai intai mixam caju-ul pana devine pulbere, dupa care punem restul de ingrediente in robot si mixam bine pana obtinem o crema fina, satinata. Cantitatea de cafea si sirop de agave se poate ajusta in functie de preferinte. Cafeaua se face pulbere iar uleiul de cocos de topeste la bain marie daca este tare. Caju-ul este bine sa fie unul cremos. Turnam compozitia peste blat si introducem tortul in congelator peste noapte sau minim 4 ore. Se poate decora cu sirop de cocos sau boabe de cafea. 

Enjoy! 

Mai mult

Prăjitura raw cu zmeura si crema de caju cu lamaie

Gustul desertului este foarte aromat si delicios, in special pentru cei care prefera prajiturile tip cheesecake. 

Ingrediente necesare pentru blat:
- 500 g migdale decojite
- 100 g unt de cacao
- 1 vârf de cuțit de sare de Himalaya 
- 6 linguri de sirop de agave ( sau după preferințe)
- coaja rasa de lamaie 

Ingrediente pentru crema:
- 650 gr nuci de caju
- 1 lingura esenta de vanilie
- 10 – 12 linguri de sirop de agave sau de artar
- sucul de la 4 lamai
- coaja de lamaie
- 200 gr (ml) de ulei de cocos 
- 500 gr zmeura

Mod de preparare al blatului:
Se macină foarte fin migdalele, iar untul de cacao se topește la bain-marie. Se adauga restul ingredientelor in robot și se mixează pana la omogenizare. Se toarnă apoi compoziția intr-un inel culinar si se da la rece pana pregatim crema.

Crema:
Se introduc nucile de caju in robot si se mixeaza pana se transforma in pulbere. Daca robotul are un capac prin care se pot adauga ingrediente in timp ce fuctioneaza se toarna zeama de lamaie treptat si se continua mixarea dupa care se completeaza cu apa pana se obtine o crema destul de groasa, fina si matasoasa, apoi se adauga vanilia, indulcitorul, coaja de lamaie. Uleiul de cocos se adauga cate putin, la final. Se imparte in doua si se intinde un strat deasupra blatului. Dam 20 de min la rece, dupa care asezam un rand de fructe ( preferabil proaspete pentru a nu lasa zeama). Peste fructe, intindem al doilea strat de crema. Se pune la congelator pentru 3-4 ore, pana cand se intareste crema. 

Se portioneaza si se poate pastra la congelator 2-3 saptamani.

Enjoy!

Mai mult

Budinca de Chia cu Piure de Mango si Rodie

Planteea revine cu o nouă rețetă delicioasă, o budincă nutritivă, dar și gustoasă ce poate fi consumată atât ca desert cât și la micul dejun. 

Pentru Budinca de Chia cu Piure de Mango si Rodie vom avea nevoie de: 
- 1 mango
- 50 g semințe de chia
- 400ml lapte de cocos ( orice lapte vegetal sau de vacuta)
- 1 lingură de miere sau după gust
- o rodie pentru decor

Se bate laptele de cocos foarte bine, apoi se adaugă într-un castron alături de semințele chia și miere și se lasă la frigider peste noapte, timp în care semințele de chia se vor umfla formându-se budinca. Noi am folosit semințe de chia albă, însă culoarea lor nu va influența decât aspectul final, nu și gustul.

Se pune amestecul în borcane și se completeaza cu mango pasat sau un alt fruct preferat ( zmeura, piersici, capsune, mango plus banana) sau chiar straturi de fructe diferite. Deasupra am pus bucățele de mango congelat și rodie.

Enjoy!

Mai mult

Crumble cu Prune

Am ales să împărtășim cu voi, de data aceasta, o super rețetă cu fructe de sezon, rapidă și gustoasă, și anume rețeta de Crumble cu Prune. 


Ingrediente necesare: 
• 600g prune
• sirop de agave
• 70g făină integrală
• 70g fulgi de ovăz
• 70g unt de cocos
• 1 linguriță scorțișoară
• 1/2 linguriță cardamom
• esență de vanilie 
• zeamă de lămâie
• sare
• nucă

Mod de preparare: 
Tăiem prunele fără sâmburi în jumătăți sau sferturi și le amestecăm cu cardamom, vanilie, scorțișoară, un vârf cuțit de sare. Amestecul obținut se așază într-o tavă unsă cu ulei, se presară nuca și se stropește cu zeamă de lămâie. 

Untul de cocos se amestecă cu fulgii de ovăz, făina și un vârf de cuțit de sare. Pentru cei ce preferă amestecul mai dulce, se poate adăuga sirop de agave după gust. Se amestecă. 

Amestecul obținut se presară peste prune și se bagă tava la cuptorul bine incalzit, pentru 35-40 de minute. Dacă folosiți cuptor electric, acesta se încălzește la 180 de grade.

Se lasă la racit cam o ora. Se poate servi cald sau rece.

Poftă bună! 

Mai mult

Tort Raw de Ciocolata cu Fistic

De data aceasta Planteea propune o rețetă de Tort Raw de Ciocolata cu Fistic.

Pentru BLAT vom avea nevoie de: 
-1, 1/3 cană de migdale crude
-1/2 cană de curmale fără sâmburi
-3 linguri de cacao (putem înlocui cu carob pentru cei mici)
-3 linguri sirop de agave

Pentru CREMĂ ne trebuie: 
-300g caju hidratat 2-3 ore
-1,1/2 cană de lapte de cocos
-1/2 cană cacao
-1/2 cană sirop de agave
-1/3 cană ulei de cocos
-1 praf de sare

Pentru decor: fistic, boabe cacao sfărâmate.

Pentru blat punem in robotul de bucatarie curmalele si le maruntim bine pana devin o pasta ca un caramel, apoi adaugam si migdalele, pudra de cacao, siropul de agave (am turnat putin lapte de migdale pentru a se lega) si mixam bine. Presam compozitia intr-o tava cu fund detasabil si o introducem la rece.

Pentru crema mai intai mixam caju-ul pana devine pulbere ( nu prea mult pentru ca se va transforma in pasta) dupa care punem restul de ingrediente in blender si mixam bine pana obtinem o crema fina, satinata. Cantitatea de cacao si sirop de agave se poate ajusta in functie de preferinte. Din cand in cand oprim robotul si curatam peretii vasului cu o spatula. O turnam peste blat si introducem tortul in congelator peste noapte sau minim 4 ore. Inainte decoram cu ce dorim – noi am ales fistic dar la fel de bine pot fi fructe, cacao nibs, fasii de ciocolata neagra, fulgi de cocos.

Se portioneaza si se poate pastra la congelator 2-3 saptamani.

Enjoy it!

 

 

Mai mult

Bomboane cu nuci și rom

Planteea v-a pregătit o surpriză delicioasă şi bio! Este vorba despre rețeta de Bomboane cu nucă şi rom, ideală pentru vremea de afară.

Veți avea nevoie de:

- 150g nuca
- 5 curmale
- 2 linguri cacao
- 2 linguri miere
- 1 lingurita scortisoara
- rom 
- un robot de bucatarie puternic

Se mixeaza toate ingredientele in robotul de bucatarie, proportiile pot fi in functie de gusturi.

Se pot tavali prin diverse glazuri:
1.Nuca pisata
2.Cacao
3.Ciocolata neagra topita
4.Glazura de ciocolata si anume:
- Ulei de cocos topit – 2 linguri
- Sirop de agave/ artar – 2 linguri
- Cacao – 2 linguri ( chiar mai mult )
- Fulgi cocos – 2 linguri
- Apa – 2 linguri
Sau dupa preferinte. 
Peste uleiul de cocos topit se pun toate celelalte ingrediente pe foc si se amesteca pana se transforma in crema.

Tips – alaturi de o cafea sau un ceai.

Enjoy!

 


Fotografia postată de Planteea.

Mai mult

Înghețată delicioasă și bio

Planteea vă oferă o rețetă de înghețată delicioasă și sănătoasă pe care am încercat-o și care ne-a readus, pentru câteva momente, în mijlocul unei veri însorite și liniștite. 

Vom avea nevoie de: 
- O banana
- Iaurt grecesc – 2 cutii
- Cacao 
- Miere
- Vanilie 
- Topping – cacao, migdale, fistic 

Se pune banana in robotul de bucatarie si se mixeaza. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza din nou. Cacaoa, mierea si vanilia in functie de preferinte. Si inghetata este gata!

Se pune in forme si se baga la congelator.

Baza acestei inghetate o constituie banana sau iaurtul sau ambele (cum prefer eu). Pornind de la baza ne putem lasa imaginatia sa zboare.

Putem pune fructe - capsuni, zmeura, piersica, mango, fructe de padure, pepene galben. Sau jumatate capsuni, jumatate ciocolata. Atentie insa, ca in functie de fructele folosite vom avea si cremozitate diferita. Banana este foarte cremoasa dar si persistenta ca gust. Al 2 lea fruct trebuie sa fie suficient pentru a domina ca si aroma. Mango, de altfel, este cremos.

Putem presara nuca pisata sau fulgi de migdale.

Sau ne putem opri la baza si rezulta o inghetata de banane. Putem pune carob in loc de cacao daca este destinata copiilor mici, ciocolata neagra topita sau cafea.

Enjoy!


Fotografia postată de Planteea.

 

Mai mult

Telemea de cânepă

PORȚIE MICĂ        15MIN         2PORȚII
 
Telemea de canepa
 

INGREDIENTE

 

INSTRUCȚIUNI

  1. Se adaugă semințele de cânepă și năutul în robotul de bucătărie.
  2. Se pulsează la viteză maximă pentru 3 min.
  3. Se adaugă 150ml lapte de migdale, zeama de lamaie, fulgii de drojdie și sarea.
  4. Se blenduiesc împreună la viteză maximă pentru 1-2 minute.
  5. Se amestecă 150 ml lapte de migdale cu agar-agar. Se adaugă peste compoziția cu năut.
  6. Se încălzește la foc mic, amestecând încontinuu, până când se desprinde de pe marginea vasului.
  7. Se pune compoziția într-un vas dreptunghiular și se dă la rece pentru a se închega. Se păstrează la rece timp de 5 zile.

Pentru a viziona un clip tutorial da clic aici

Mai mult

Pâine integrală delicioasă din semințe și cereale

 

O paine delicioasa din seminte si cereale benefice pentru sanatate

Sunt foarte multe persoane care opteaza pentru paine facuta in casa, in detrimentul celei cumparate de la brutarii, intrucat este mai sanatoasa si aduce un aport mult mai mare de proteine. Si, in plus, este foarte simplu de facut o paine in casa, neavand nevoie de o brutarie sau de un cuptor special pentru coacere.

paine integrala.jpg

 

Tot ceea ce trebuie sa ai sunt doar ingredientele, doua maini dibace care sa framante aluatul, exact cum facea bunica, pe vremuri.

Ingrediente

  • 1 cana si un sfert de mix de cereale pentru paine

  • 2 cani jumatate de apa fiarta

  • 3 cani de faina integrala

  • Un sfert de cana de miere

  • 4 linguri de unt nesarat topit - nu e chiar tragedie daca folosesti unt sarat;

  • 2 lingurite jumatate de drojdie;

  • 1 lingura de sare;

  • Optional: 3 sferturi de cana de seminte de dovleac sau seminte de floarea soarelui, o jumatate de cana de seminte de ovaz; *poti cumpara un mix de seminte si cereale pentru paine sau, pentru un gust deosebit, poti cumpara integral fiecare tip de seminte si cereale dorit in paine. Poti alege seminte de in, seminte de susan, seminte de dovleac, seminte de floare soarelui, fulgi de ovaz, grau, secara si alte tipuri de cereale pe care le preferi si la care ai toleranta;


Instructiuni 

Pune mixul de cereale in bolul de la mixerul pentru aluat, toarna apa fiarta si lasa-l, aproximativ o ora, pana se aseamana cu un terci gros. Intre timp, amesteca faina cu drojdia.

Peste mixul de cereale, dupa ce s-a racit, toarna mierea si untul topit, pana cand se omogenizeaza intreaga pasta. Apoi toarna si faina si amesteca-le pe toate pana cand se omogenizeaza intreaga pasta. Poti turna treptat, astfel incat sa se intercaleze mai bine ingredientele.

Adauga sarea si incepe sa framanti pana cand aluatul devine elastic si nu se mai prinde de bol. Intre timp poti adauga semintele si framanta pentru a le integra uniform in aluat.

Lasa aluatul la dospit timp de 45-60 min, la temperatura camerei, acoperind bolul cu o folie de plastic.

Unge doua tavi lungi pentru paine cu putin ulei. Imparte aluatul in doua parti egale si rasuceste-le pana cand devin doua rulouri. Ruleaza fiecare paine prin ovaz si aseaza-le in formele pregatite.

Se coace la o temperatura de 200 de grade, timp de 35-40 minute, pana cand toata casa miroase a paine coapta pe vatra.

Inainte sa o tai, lasa painea 2 ore la temperatura camerei. Stiu ca esti nerabdatoare sa o gusti, dar asteapta ca aceasta sa se odihneasca cum trebuie.

 

Pentru ca o paine buna este o paine facuta din cele mai naturale si sanatoase ingrediente - seminte si cereale - Planteea propune o reteta delicioasa pentru o paine pufoasa. Incearca mixurile de seminte si cereale integrale sau mixurile pentru paine din catalogul nostru.  

Mai mult

Hummus

Desi nu se cunoaste originea exacta a acestui preparat, cea mai veche reteta scrisa a fost descoperita in sec. XIII in Cairo. Il gasiti in meniul tuturor restaurantelor cu specific oriental, va propunem totusi sa incercati reteta si in propria bucatarie, este savuroasa si usor de preparat.

Hummus-ul are ca ingrediente principale nautul, tahini (pasta de susan), uleiul de masline si zeama de lamaie. Este o sursa bogata de fibre, proteine, vitaminele B, magneziu, fier, cupru, vitamina C, acizi grasi omega 3 si omega 6 si alti nutrienti.  Este reteta perfecta pentru zilele calduroase de vara in care simtim nevoia sa inlocuim proteinele animale cu ceva mai usor.

Ingrediente:

- 250 gr naut

- 4-5 linguri ulei de masline (+ulei pentru decor)

- 2-3 linguri tahini

- zeama de la o lamiae

- 2 catei de usturoi taiati fin

- sare

- boia si chimion dupa gust, pentru decor

Se lasa nautul la inmuiat peste noapte, apoi se fierbe 1,5h. Se pastreaza o cana din apa in care a fiert nautul. In robotul de bucatarie sau blender se pun nautul, usturoiul, tahini, sarea si zeama de lamiae. Se adauga ulei si apa de la nautul fiert cat sa se obtina o pasta fina si se mixeaza. Dupa gust, mai puteti adauga tahini, usturoi sau zeama de lamaie. Se pune pasta rezultata intr-un bol, se niveleaza, se toarna deasupra putin ulei de masline si se presara boia si chimion macinat.

Pofta buna!

 

 

Mai mult

Bomboane raw vegane cu caju si cocos

Cine zice ca dulciurile nu sunt sanatoase? Smile
Un desert delicios, numai bun pentru a indulci ziua!
Nucile de caju si migdalele sunt pline de proteine, minerale (magneziu, cupru, fosfor, mangan, fier, zinc, selenium) si vitamine (C, E, K si complexul de vitamine B), delicatii fulgi de cocos parfumeaza discret iar uleiul de cocos este bogat in antioxidanti si acizi grasi cu lant mediu, minerale, vitaminele E si K.

 Ingrediente:

130 gr caju hidratat cel putin 2-3 ore

150 gr fulgi cocos (pastreaza cateva linguri pentru ornat)

Extract de vanilie

4 linguri ulei de cocos topit la bain-marie

3 linguri miere/sirop de agave

15-20 migdale crude (pentru interior)

 

Se scurge caju-ul,  se pune in robot, se adauga restul ingredientelor, in afara de migdale. Se mixeaza pana se obtine o pasta consistenta. Se ia cate puntin din compozitie, se pune cate o migdala si se modeleaza sub forma de bilute, apoi se tavalesc prin fulgii de cocos ramasi. Se lasa bomboanele 2 ore la frigider, pentru a se intari.

Pofta buna!

 

Mai mult

Chiftele de post

Ingrediente:
 - 1 cutie ciuperci
 - 2 cartofi potriviti
 - 2 linguri orez
 - 2 cepe mici
 - boia
 - 1 legatura patrunjel
 - sare
 - piper
 - ulei pentru prajit
 - 3 linguri faina

Cartofii se curata si se pun la fiert. Separat, se pune la fiert orezul.. Ceapa tocata se caleste putin. Cartofii fierti se scurg, se paseaza si se amesteca cu orezul fiert, ceapa calita, patrunjelul tocat si ciupercile date prin masina de tocat. Se pune boia, sare si piper. Din compozitia rezultata se fac chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se servesc calde.

Mai mult

Copyright © 2020 Plafar online Planteea.ro

Adaugate in cos:
Produs Buc Pret
Subtotal 0 produse 0 RON
Livrare gratuita la comenzi peste 250 RON
Taxele de livrare si totalul vor fi calculate in pagina de finalizare comanda
Salveaza ca wishlist Vezi cos

Produs adaugat cu succes in cos

Cantitate: buc
Pret produs: Lei

Subtotal produs: Lei


Articole in cos: buc

Total cos: Lei