Uleiul de avocado – tratament intensiv pentru par si piele

In acest articol iti vom prezenta o modalitate buna, eficienta si in plus rapida de a te bucura de un aspect sanatos al parului si al pielii. Așa cum anunta si titlul, este vorba de uleiul de avocado.

Uleiul de avocado (Persea Americana) este un ulei mono-saturat, de culoare verde-masliniu, care are o textura densa si o aroma dulce, ca de nuca.

Reprezinta o sursa bogata de vitamina A si D si este usor absorbit in piele. De asemenea, hidrateaza in profunzime, constituind astfel un ingredient de baza in produsele pentru ingrijirea pielii mature sau uscate.

Datorita minunatelor proprietati emoliente si de regenerare, uleiul de avocado este folosit adesea pentru tratarea unor probleme ale pielii precum psoriazisul sau eczema, deoarece calmeaza senzatia de mancarime sau uscaciune, calmeaza pielea deshidratata, afectata de factorii de mediu, de expunerea la soare sau schimbarile de clima.

Uleiul de avocado este bogat in sterolini (steroizi ai plantelor), substante laudate pentru efectul lor de atenuare a petelor produse de inaintarea in varsta sau de expunerea la soare, precum si a cicatricilor.

Intr-un studiu realizat de Technion (Israel Institute of Technology) s-a descoperit ca uleiul de avocado mareste (in mod seminificativ si superior altor uleiuri vegetale) productia de colagen din piele, care dupa cum stim, scade in cantitate odata cu varsta, ducand la imbatranirea pielii si aparitia ridurilor. Asa ca nu ne mai mira faptul ca uleiul de avocado este folosit pentru a contracara efectele imbatranirii, direct aplicat pe piele sau inclus in produsele anti-ageing.

Ulei de avocado pentru par

Folosirea uleiului de avocado pentru ritualul de ingrijire a parului poate aduce multiple beneficii. Este unul dintre cele mai bune uleiuri care pot fi folosite în tratamentul de hranire, dar mai ales pentru stimularea cresterea parului.

Acest ulei contine o cantitate mare de nutrienti necesari: proteine, vitamina A, D, E, B6, magneziu, cupru, fier, acid folic si amino-acizi, fiecare dintre acestea cu un rol esential in cresterea si hranirea firului de par.

Aplicarea uleiului de avocado pe scalp sub forma de masca calda poate ajuta la reducerea matretii si a altor probleme cauzate de un scalp uscat si descuamat. Astfel, uleiul de avocado se dovedeste a fi numarul unu in industria de cosmetice cand vine vorba de produse pentru ingrijirea si tratarea parului.

Desi poate fi folosit in mod regulat pentru ingrijirea cotidiana, pentru toate tipurile de par, el este in mod deosebit recomandat persoanelor care se confrunta cu diverse afectiuni ale părului și scalpului: matreata, caderea parului,  par deteriorat, tratat si vopsit chimic, precum si parul subtire, tern, lipsit de stralucire.

Uleiul de avocado poate fi folosit ca atare, sau in combinatie cu alte uleiuri  recunoscute ca avand efecte benefice pentru par, ca de exemplu uleiul de masline sau uleiul de migdale. De asemenea, el poate fi inclus in produsele obisnuite de ingrijire: sampon, balsam, tratamente, masti.

Uleiul de avocado este un tratament simplu, natural, bogat in nutrienti si foarte eficient, lasand parul matasos si stralucitor, plin de vitalitate si cel mai important sanatos.

Uleiului de avocado folosit pentru par  reprezinta o modalitate eficienta si ieftina de a-ti ingriji podoaba capilara, fara a folosi produse cosmetice costisitoare, sau care contin o  multitudine de ingrediente chimice daunatoare, iar includerea sa in rutina de ingrijire va genera cu siguranaa  efecte uimitoare in timp!

În perioada iernii, atunci când pielea devin mai uscată, noi recomandam ca dupa dusul de seara sa aplici ulei de avocado pe zonele cele mai afectate (în mod deosebit) si sa efectuezi un masaj viguros pana cand se absoarbe complet, sau poti doar să îl aplici și sa dormiti asa, dand voie uleiului sa intre in pielea pana dimineata.

In continuare îți vom prezenta diverse retete usor de realizat si la indemana oricui, care contin uleiul de avocado si alte ingrediente usor de procurat, pentru a hrani, a reda stralucirea dar si pentru a trata aspectele problematice ale parului si scalpului.

Tratamente pentru par cu ulei de avocado

Uleiul de avocado este potrivit pentru toate persoanele si tipurile de par, dar este in special benefic pentru parul deteriorat, lipsit de stralucire, tratat chimic, uscat sau privat de nutrienti, cu fir subtire si care se rupe foarte usor sau persoanelor care sufera de matreata sau de caderea parului.

Pentru a folosi uleiul de avocado ca tratament de ingrijire sau pentru a stopa caderea parului, poti prepara acasa masca de par, sampon sau balsam, sau poti folosi uleiul in stare pura, pentru a masa parul si/sau pielea capului.

Tratament cald cu ulei de avocado

Amesteca cele doua uleiuri si incalzeste-le usor. Maseaza parul si scalpul cu amestecul cald, prin miscari circulare, aproximativ 15 minute. In felul acesta, uleiul penetreaza mai usor iar circulatia sanguina de la nivelul scalpului se imbunatateste.De asemenea, si mainile tale vor beneficia de miscare si dezmortirea articulatiilor prin masajul realizat, deci reteta aceasta e cu dublu efect. 🙂

Inmoaie un prosop in apa fierbinte 1-2 minute, stoarce bine si infasoara-l in jurul capului. Dupa 20 minute samponeaza si clateste.

Tratament hidratant cu ulei de avocado

Inainte de spalare, maseaza 2 linguri de ulei de avocado pe par si scalp, prin miscari circulare. Lasa 5 minute sa actioneze si spala-l apoi, ca de obicei. Poti face asta inainte de fiecare spalare, chiar si zilnic daca iti permite timpul!

Sampon cu ulei de avocado

Amesteca toate ingredientele intr-un recipient si lasa 2 zile pentru a permite ingredientelor sa se combine.

 Balsam de par cu ulei de avocado varianta I

Amesteca cele 2 ingrediente si aplica pe parul ud, dupa samponare. Lasa 5 minute sa actioneze si clateste cu apa calduta.

Balsam de par cu ulei de avocado varianta II

Adauga o lingurita de ulei de avocado in balsamul de par pe care obisnuiesti sa il folosesti (de preferinta bio). Lasa sa actioneze timp de 3 minute si clateste. Poti sa il utilizezi la fiecare spalare!

Masca de par cu ulei de avocado

Blenduieste aceste ingredientele intr-un bol si aplica pe parul curat si ud pe toata lungimea firului de par. Lasa pentru 10 minute sa actioneze iar apoi clateste bine cu apa calduta.

Tratament pentru par deteriorat cu ulei de avocado

Amesteca o lingura de ulei de avocado, 1 lingura ulei de masline, 1 albus de ou si masează pielea capului. Dupa 10 minute poti sa clatesti si samponezi parul.

One thought on “Uleiul de avocado – tratament intensiv pentru par si piele

  1. Un ulei foarte nutritiv si sanatos pe care este important sa incercam sa il integram cat mai mult si divers in dieta noastra si in cosmetica! Atât folosit intern cat si extern, este extraordinar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.