Rețetă de brioșe cu afine – gata în 30 de minute

De data aceasta vă prezentăm o rețetă de brioșe cu afine, gustoasă și sănătoasă, gata în 30 minute. În locul făinii albe de grâu, folosită de obicei în preparatele zilnice, am folosit făina de migdale, cu mult superioară privind calitatea și beneficiile pe care le aduce organismului nostru.

De ce să folosim făina de migdale?

  • conține o cantitate semnificativă de vitamina E și fier;
  • din 125g de produs ne putem asigura 14% din esențialul zilnic de proteine și aproape 10% din cel de fibre;
  • este o sursă naturală de carbohidrați sănătoși, fără gluten, numai bună pentru persoanele celiace.

Spor la gătit! 🙂

Ingrediente necesare rețetă de brioșe cu afine:

– Făină de migdale – 140g
– Lapte de migdale – 50ml
– Ouă – 3 buc
Ulei de cocos topit la bain-marie – 100g
Sirop de cocos/ arțar/ agave – 40g
Cacao – 40g
Praf de copt – 1 linguriță
Esență de migdale – 1 linguriță
– Afine – 70g

Mod de preparare:

Se amestecă făina de migdale, cacaua și praful de copt. Se adauga laptele de migdale, uleiul de cocos, ouăle, îndulcitorul și esența de migdale și se incorporează bine, după care se pun și afinele. Se toarnă compoziția în forme de brioșe și se introduc la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20 de minute. După cele 20 de minute, încercăm să vedem daca este gata cu o scobitoare, apoi savurăm cea mai bună rețetă de brioșe cu afine.

Enjoy!

Migdalele se pot număra printre alimentele preferate pe care le consumați în mod constant sau le puteți manca doar ocazional. Pe lângă faptul că sunt delicioase, migdalele oferă multiple beneficii sănătății, și sunt o sursă excelentă de nutrienți sănătoși.
Laptele vegetal din migdale este nu numai un aliment sănătos dar are și un gust minunat, de care cu siguranță vă veți îndrăgosti. O băutura potrivita pentru toți cei care caută un stil de viață sănătos, copii sau adulți deopotriva.
Nu conține gluten, colesterol și nici lactoză și nu este îndulcit cu zahăr, ci cu sirop de agave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.