Gheara Diavolului –  Balsam pentru probleme reumatice

Africa, acest continent despre care nu se poate vorbi decât la superlativ, locul din care se crede că a pornit istoria omenirii și care găzduiește unele dintre cele mai frumoase țări de pe Terra, cu peisaje superbe desprinse din povești. O parte a lumii care și-a păstrat cel mai intact patrimoniul original de plante și faună, datorită populației umane rare. Un continent unde există în continuare o gamă largă de biomase și ecosisteme, care oferă resurse din rezervorul verde al naturii, pentru sănătatea întregului organism uman

Ce este Gheara Diavolului ?

Gheara-diavolului este o plantă ierboasă, care crește pe terenuri nisipoase și foarte aride, la altitudini de 500-1000 de metri, în Africa de Sud, Namibia și Madagascar. Are tulpina târâtoare, care se înfige în pământul nisipos cu rădăcini foarte puternice, tuberoase. Tulpina este acoperită de frunze alcătuite din 3-5 lobi, de culoare verde, cu nuanțe de gri. Caracteristic frunzelor este ca sunt acoperite cu perișori fini, care secretă mucilagii. Floarea este frumoasă, în forma de trâmbiță, colorată pe margini în nuanțe de la roz, la violet sau la purpuriu, iar spre centru este gălbuie. Denumirea i se trage de la fructul său spinos, care are o formă aparte: este oval si încapsulat într-o coajă lemnoasă, cu doi spini centrali mari și două rânduri laterale de 12-16 țepi, in formă de gheară.

Gheara diavolului este cunoscuta si sub denumirea de ”paianjenul de lemn”. Indigenii africani au denumit aceasta plantă drept kamangu, in timp ce vorbitorii limbii Afrikaans i-au pus numele de ”teufelskralle”.
În Africa de Sud-Vest, cetățenii Khoisan au început să folosească gheara diavolului cu sute de ani în urmă, pentru tratarea unor afecțiuni precum: problemele digestive, febra și calmarea durerilor. În Europa a fost introdusă abia la începutul anilor 1900, unde rădăcinile uscate au fost folosite pentru a restabili pofta de mâncare, a ameliora arsurile la stomac și pentru a reduce durerea și inflamația.

Denumirea latină a acestei plante este Harpagophytum procumbens, care se referă la fructele prevăzute cu ”gheare”. În traducere liberă, „Harpagos” înseamnă gheara de jos iar „phytum” înseamnă plantă. „Procumbens” se referă la poziția lipită de pământ, forma în care crește această plantă, dezvoltând o tulpină cu o lungime de până la 1,5 metri. Se cunosc aproape 2000 de soiuri diferite, însă beneficiile vindecătoare au fost atribuite și demonstrate științific numai acestui tip african.

Gheara diavolului este considerat unul dintre cele mai puternice remedii naturale împotriva durerilor, reușește prin proprietățile sale antiinflamatorii și analgezice să îmbunătățească mobilitatea persoanelor care suferă de osteoartrită sau de reumatism degenerativ.

Efectele tratamentul cu Gheara diavolului 

Balsamul Gheara diavolului conține glicozide și un nivel semnificativ de harpagozide, care au proprietăți antiinflamatoare și analgezice, reducând durerea și mărind mobilitatea articulară.

Substanțele din compoziția ghearei diavolului au efect antiinflamator și analgezic. Rezultatele studiilor științifice au permis ca această plantă să fie inclusă în completarea terapiei pentru afecțiunile degenerative ale aparatului locomotor. De asemenea, un remediu naturist cu extract de gheara diavolului este mai bine tolerat de organism, comparativ cu tratamentele chimice și nu se cunosc contraindicații în combinație cu alte medicamente. Așadar, gheara diavolului este potrivită pentru tratamentele pe termen îndelungat. Spre exemplu în cazul durerilor cronice. Pentru prepararea medicamentelor și balsamurilor sunt folosite rădăcini uscate de gheara diavolului. Extractul este disponibil în numeroase farmacii și poate fi administrat sub formă de suplimente, ceaiuri sau tincturi.

Gheara diavolului – Beneficii și proprietăți

Extractului de rădăcina de Gheară diavolului calmează tensiunea și durerea musculară, contribuie la sănătatea și flexibilitatea mușchilor, articulațiilor și tendoanelor

Proprietăți

  • reduce durerea localizată la nivelul articulațiilor; 
  • reduce senzația de înțepenire a articulației genunchiului și a încheieturilor;
  • are efect pozitiv în cazurile de suprasolicitare a articulațiilor; 
  • are efecte benefice în ameliorarea simptomelor precoce ale afectării articulațiilor membrelor și a coloanei vertebrale; 
  • contribuie la menținerea sănătății mușchilor și a sistemului osos; 
  • efecte benefice în îngrijirea pielii.

Gheara diavolului – Beneficii 

Gheara diavolului este folosită în medicina integrativă ca un ajutor eficient în tratarea durerilor de spate sau a osteoartritei. Aceasta plantă este uneori administrată împreună cu un AINS (medicament antiinflamator nesteroidian), cum ar fi aspirina, ibuprofenul (Advil, Nurofen), naproxenul, celecoxibul, diclofenacul, indometacina, meloxicamul și altele. 

Poate reduce durerile în osteoartrită

Inflamația este răspunsul natural al organismului la răni și infecții, însă, deși unele inflamații sunt necesare pentru a apăra corpul, inflamația cronică poate dăuna sănătății, fiind asociată cu bolile de inimă, diabetul și tulburările cerebrale. 

Osteoartrita, cea mai frecventă formă de artrită, afectând, potrivit statisticilor, peste 2,4 de milioane de adulți din SUA. Boala apare atunci când structurile care acoperă și protejează capetele articulațiilor oaselor – numite cartilaje – se uzează. Din cauza acestui lucru, oasele ajung sa se frece unul de altul, provocând umflaturi, rigiditate și dureri. Cu toate că este nevoie de mai multe studii de înaltă calitate, cercetările actuale sugerează că gheara diavolului poate reduce durerea cauzata de osteoartrita.


De exemplu, un studiu clinic care a implicat 122 de persoane cu osteoartrită la genunchi și sold a sugerat că 2,610 mg de gheara diavolului pot fi la fel de eficiente în ameliorarea durerii produse de osteoartrită precum diacereina, un medicament frecvent utilizat pentru tratarea acestei afecțiuni. In mod similar, printr-un studiu realizat pe o perioadă de 2 luni, la care au participat 42 de indivizi cu osteoartrită cronică, s-a demonstrat că administrarea zilnică de suplimente cu gheara diavolului în combinație cu turmericul si bromelaina, au redus durerile cu până la 46%.

Ușurează simptomele de gută

Guta este o altă formă frecventă de artrită. Această afecțiune este caracterizată prin umflături dureroase și roșeață la nivelul articulațiilor, de obicei la degetele de la picioare, glezne și genunchi. Este cauzată de acumularea de acid uric în sânge, care se formează atunci când purinele – compuși găsiți in anumite alimente – se descompun. Specialiștii folosesc de obicei anumite medicamente, cum ar fi antiinflamatoarele. Gheara diavolului a fost propusă ca tratament alternativ pentru cei cu gută datorită efectelor sale antiinflamatorii si a capacității de ameliorare a durerea.  

Poate reduce inflamația 

Un studiu desfășurat pe o perioadă de 4 luni a demonstrat că gheara diavolului a fost la fel de eficientă în reducerea durerii și a disconfortului ca medicamentul prescris în mod tradițional, diacerina (Leblan, 2000). De asemenea, pacienții din grupul de tratament au raportat o nevoie mai mică de a-și suplimenta medicația pentru osteoartrită cu medicamente antiinflamatoare sau analgezice suplimentare (acetaminofen, ibuprofen). Prin scăderea dependenței de aceste analgezice tradiționale, utilizarea ghearei diavolului poate reduce, de asemenea, problemele hepatice și stomacale, care sunt frecvente cu utilizarea obișnuită a acetaminofenului și a ibuprofenului.

Ameliorează durerile de spate

Durerile lombare (partea de jos a spatelui) reprezintă o povară pentru mulți adulți, atât dintre cei care depun efort fizic la serviciu, cât și cei care lucrează stând pe scaun o mare parte a timpului. S-a estimat ca 80% dintre adulții se confruntă cu dureri lombare la un moment dat în viață. 

In urma unui studiu, specialiștii au descoperit faptul că extractul de harpagozide a părut a fi la fel de eficient precum un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) numit Vioxx. După 6 săptămâni, participanții au declarat că au avut dureri de spate mai mici cu 23% după administrarea harpagozidelor si cu 26% după AINS. De asemenea, doua studii clinice au descoperit ca 50–100 de grame de harpagozide pe zi au fost mai eficiente în reducerea durerilor lombare în comparație cu neadministrarea niciunui tip de tratament.

Gheara diavolului are potențialul de a acționa drept calmant al durerii, în special pentru durerile de spate. Cercetătorii atribuie acest lucru harpagozidelor,  care sunt compuși vegetali activi ai ghearei diavolului.

Ajutor în curele de slăbire

Pe lângă reducerea durerii și a inflamației, gheara diavolului poate suprima pofta de mâncare prin interacțiunea cu hormonul foamei numit grelină. Grelina este secretată de stomac, una dintre funcțiile sale principale fiind aceea de a semnala creierului că este timpul să mănânci, prin creșterea poftei de mâncare. 

Într-un studiu efectuat pe șoareci, animalele care au primit pulbere de rădăcină de gheara diavolului au mâncat mult mai puține alimente în următoarele patru ore decât cele tratate cu placebo. 

Gheara diavolului poate fi benefică și pentru următoarele afecțiuni: 

  • Fibromialgie 
  • Colesterol ridicat
  • Dureri musculare 
  • Migrene 
  • Indigestie (dispepsie) 
  • Febră 
  • Crampe menstruale (dismenoree) 
  • Menstruație neregulată 
  • Dificultăți în timpul nașterii 
  • Inflamația unui tendon (tendinită) 
  • Alergii 
  • Boli de rinichi și vezică 

Balsam gheara diavolului de la SEVA PLANT este un gel cu extract de rădăcină din planta gheara diavolului și are un puternic efect antiinflamator, fiind recomandat în calmarea durerilor reumatice, relaxarea și regenerarea tonusului muscular, regenerarea cartilaginilor și la îmbunătățirea circulației sângelui. 

Gelul este indicat în cazul tuturor afecțiunilor care provoacă durere, regenerând tonusul muscular cu un efect răcoritor și relaxant după masaj. 

Indigenii din desertul Kalahari au folosit Gheara Diavolului timp de secole pentru îngrijirea pielii, a oaselor și a mușchilor. Rădăcina de Gheara Diavolului conține glicozide și un nivel semnificativ de herpagozide, care au proprietăți antiinflamatoare și analgezice, reducând durerea și mărind mobilitatea articulară.

Datorită extractului de rădăcină de Gheara Diavolului de calitate înaltă, acest produs calmează tensiunile și durerea musculară, contribuind la sănătatea și flexibilitatea mușchilor, articulațiilor și tendoanelor.

Acțiuni și recomandări:

Recomandat ca adjuvant în: 

  • Inflamații la nivel muscular și osteoarticular
  • Febră musculară
  • Artrită, artroză, osteoartrită, poliartrita, spondiloza, coxartroza, tratamentul gutei

Acțiuni: 

  • Reduce durerea localizată la nivelul articulațiilor, 
  • Reduce senzația de înțepenire a articulației genunchiului și a încheieturilor, 
  • Are efect pozitiv în cazurile de suprasolicitare a articulațiilor, 
  • Ameliorează simptomele precoce ale afectării articulațiilor membrelor și a coloanei vertebrale, Contribuie la menținerea sănătății mușchilor și a sistemului osos, 
  • Efecte benefice în îngrijirea pielii.

Mod de aplicare:

Se aplică zilnic pe zona dorită în peliculă subțire, masând ușor până la pătrunderea în piele. Se poate suplimenta cantitatea, pe parcurs, până la absorbția totală în piele.

Recomandăm testarea produsului cu 1 oră înainte de prima folosire, pe o porțiune mică a pielii. Acest produs are o eficiență sporită când este aplicat prin masaj prelungit.

Precauții și sfaturi: 

  • Se utilizează exclusiv pentru uz extern.
  • Evitați contactul cu ochii, cu membranele mucoase și cu rănile deschise
  • Nu se recomandă copiilor mici și persoanelor alergice la oricare dintre ingredientele produsului
  • Spălați-vă pe mâini după utilizare !
  • A se păstra la loc uscat, ferit de razele directe ale soarelui și de căldură (5-25°C).
  • Produs testat dermatologic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.