Clătite din cartofi

Clatite din cartofi
  • Folosim cartofi roșii, care tind să aibă mai mult amidon și conțin mai puțină apă  – fapt care îi face să devină foarte crocanți când sunt prăjiți. Dar și orice cartof alb se va potrivi. 
  • Puteți înlocui făina de năut cu făina normală, de grâu, totuși preferăm textura obținută din făina de năut, deci merită să încercați s-o găsiți. 
  • De asemenea, puteți prepara porțiile dinainte, le puteți păstra la frigider și le puteți reîncălzi la cuptor. 

Ingrediente necesare pentru clatite din cartofi: 

  • 500g cartof alb 
  • 2 șalote, curățate de coajă + tocate 
  • 2 cepe verzi, de primăvară, tocate 
  • 1 pumn de pătrunjel proaspăt cu frunze plate, tocat mare (suplimentar, pentru topping) 
  • 3 linguri de făină de năut 
  • sare + piper 
  • ulei vegetal 

Garnituri opționale: 

  • varză murată 
  • ceapă roșie murată 
  • cremă vegană sau iaurt 

Mod de preparare: 

Feliați cartofii în jumătate și răzuiți-i de coajă. Folosiți un prosop curat pentru a stoarce cât mai multă zeamă, apoi transferați cartoful ras într-un castron mare și adăugați șalota, cepele verzi, de primăvară, pătrunjelul, făină de năut, 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper. Se amestecă totul, apoi se modelează în 4 clătite de dimensiuni uniforme. 

Puneți ulei vegetal într-o cantitate generoasă la încins, într-o tigaie, la foc mediu. Apoi prăjiți clătitele de cartofi câteva minute pe fiecare parte sau până se rumenesc. 

Așezați clătitele de cartofi pe șervețele de bucătărie pentru a absorbi orice exces de ulei, apoi serviți cu garniturile/toppingurile preferate. 

Urmariti si pagina de Facebook pentru alte retete si sfaturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.