Bol din tortila si taco Planteea

Mixul de boabe de fasole conservate pe care le folosim de obicei sunt: fasole pinto, fasole roșie kidney, fasole albă navy. Totuși, puteți folosi orice vă place: fasole neagră, fasole cranberry, fasole cannellini.

Este important să folosiți un vas rezistent la temperatura cuptorului, căci va trebui să coacem tortilla. Folosim un vas de sticlă care poate rezista la temperaturi de până la 180 grade Celsius. Trebuie să fiți foarte atenți când prăjiți tortilla, pentru că se poate lipi de bol. 

Puteți folosi și boabe de porumb congelate sau din conserva – singura problemă va fi că vor avea nevoie de mai mult timp să se prăjească în tigaie.

Ingrediente: 

  • jumătate de ceapă curățată și feliată; 
  • 2 lingurițe de oțet de vin roșu;
  • ulei de măsline
  • 2 tortilla mari;
  • 200g porumb dulce;
  • 400 g de mix de boabe de fasole amestecate și clătite;
  • 2 căței de usturoi spălați, curățați și tocați;
  • jumătate de lingură de chimen măcinat; 
  • jumătate de lingură de boia+sare+piper; 
  • un avocado copt; 
  • coriandru tocat (în funcție de preferințe);
  • un lime; 
  • 2 roșii tocate; 
  • jumătate de ardei iute roșu tocat; 
  • 2 foi de salată, tocate. 

Mod de preparare: 

1. Preîncălziți cuptorul la o temperatură de 160 grade Celsius. Adăugați ceapa roșie și oțetul de vin roșu într-un castron, amestecați, apoi lăsați la marinat până ce pregătiți celelalte ingrediente. 

2. Într-o tavă de cuptor, așezați două boluri de dimensiuni medii rezistente la temperatură cu susul în jos. Ungeți bolurile cu ulei de măsline, după care așezați peste boluri tortilla și modelați până când ia forma bolului. Coaceți în cuptor pentru 10-12 minute sau până când devine crocant (dacă lăsați tortilla prea mult în cuptor, acestea se vor lipi de cuptor). 

3. Prăjiți boabele de fasole într-o tigaie în care nu se vor lipi de suprafață pentru 8 minute la foc mediu sau până când încep să se călească. Între timp, pregătiți altă tigaie, adăugați un strop de ulei de măsline și puneți-o la foc mediu. Adăugați fasolea, usturoiul, chimenul și puțină sare. Se gătește pentru 5 minute (adăugați apă dacă fasolea începe să se usuce/dacă se prinde de tigaie). 

4. Ia conținutul avocadoului și pune-l într-un bol. Presează până obții o pastă. Adaugă coriandru, jumătate de sucul din lime și după gust sare+piper. 

5. Într-un alt bol adăugați roșiile tocate și ardeiul iute, alături de sare și piper, pentru a obține salsa.

6. Când totul este gata, scoateți tortilla și adăugați în ea, exact ca în imagini: fasolea, ceapa, salsa, preparatul din avocado. Presară niște coriandru și stoarce puțin suc rămas din lime. Puteți adăuga și un strop de ulei, dacă doriți. 

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.