Rețetă înghețată de ciocolată

Planteea vă oferă o rețetă de înghețată delicioasă și sănătoasă pe care am încercat-o și care ne-a readus, pentru câteva momente, în mijlocul unei veri însorite și liniștite.  

Vom avea nevoie de:
– O banana
– Iaurt grecesc – 2 cutii
Cacao
Miere
Vanilie
– Topping – cacao, migdale, fistic 

Se pune banana în robotul de bucătărie și se mixează. Se adaugă restul ingredientelor și se mixează din nou. Cacaoa, mierea și vanilia în funcție de preferințe. Și înghețată este gata!

Se pune în forme și se bagă la congelator.

Baza acestei înghețate o constituie banana sau iaurtul sau ambele (cum prefer eu). Pornind de la bază ne putem lăsa imaginația să zboare.

Putem pune fructe – căpșuni, zmeură, piersică, mango, fructe de pădure, pepene galben. Sau jumătate căpșuni, jumătate ciocolată. Atenție însă, ca în funcție de fructele folosite vom avea și cremozitate diferită. Banana este foarte cremoasă dar și persistentă ca gust. Al 2 lea fruct trebuie să fie suficient pentru a domina ca și aroma. Mango, de altfel, este cremos.

Putem presăra nuca pisată sau fulgi de migdale.

Sau ne putem opri la baza si rezulta o inghetata de banane. Putem pune carob in loc de cacao daca este destinata copiilor mici, ciocolata neagra topita sau cafea.

Enjoy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.